自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔係公務員 想問點先可以去排期 如去私家診所寫醫生紙 係米普通科唔可以 一定要牙科張醫生紙先得

水晶宮

sweetmomo 發表於 24-2-12 12:06
唔係公務員 想問點先可以去排期 如去私家診所寫醫生紙 係米普通科唔可以 一定要牙科張醫生紙先得 ...

https://www.dh.gov.hk/tc_chi/tele/tele_chc/tele_chc_dcgps.html

牙科街症只處理止痛及脫牙

聽講每次只做一隻

脫智慧齒比較複雜, 一般診所未必做到

最後都係要幫襯返私家牙醫

珍珠宮

回覆樓主:

政府唔會做

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

答單問,請問有冇人知而加私家剥智慧齒大概幾錢隻?

象牙宮

唔係公務員 想問點先可以去排期 如去私家診所寫醫生紙 係米普通科唔可以 一定要牙科張醫生紙先得 ...

直去:

1. 政府牙科診所
醫院牙科服務
為醫院病人及轉介病人,包括需要特殊口腔護理的各組別病人,提供專科及緊急牙科服務。
只限醫院合資格的職員及留院病人或經醫生轉介
牙科街症服務診所(只處理止痛及脫牙)
社區特殊牙科服務

2. 菲臘牙科醫院, 求診者可使用本院初步檢驗網上預約系統於網上付費預約初步口腔檢驗。
教學病人收費表 – The Prince Philip Dental Hospital (ppdh.org.hk)

3. 私家牙科。

4. 大眾點評和美團搵下 深圳 剝智齒

face book 搜索下。
[color=var(--primary-text)][url=https://www.facebook.com/profile.php?id=100092548865522&__cft__[0]=AZVdKYSKggJ-Wm438OeSr5eifCo7_zoVjjIMdfLtQEYM5lNd3wJUyZJgGuD_ceMhUMOGQK49DEQ1zQVDQsNPeGqVhxEXMuZpmrTXixY-4Wm4LS9d6W8eZBC0x4JaJ343n9wuaW0MOWQWX8dgM4Qadd1M6EBiGO_dt4s-KJ4D9zp540C-vkxqL8rHWqQjje8fRKs&__tn__=-UC%2CP-R]深圳鵬程口腔醫院[/url]
拔牙:2隻智慧齒 $500
Beame (深圳)|智慧齒 ¥800|
合諾口腔連鎖 上顎智慧齒就380人民幣

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政府每星期 有一日免費幫市民脫牙,要前一天晚上十二點前去排,明日早上8時去脫,太奇特的操作,冇咩人頂得順
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

andyman 發表於 24-2-12 12:50
政府每星期 有一日免費幫市民脫牙,要前一天晚上十二點前去排,明日早上8時去脫,太奇特的操作,冇咩人頂得 ...
我都覺咁擾民,但打去政府問,佢話因之前早上8點幾派籌,好多老人家都係頭一日晚開始排通宵,所以改成半夜派籌。我提議話可早D,不需長者等半夜

翡翠宮

家族有人睇私人牙科然後寫信排瑪嘉烈醫院。你預排好耐。

男爵府

bigsmallma 發表於 24-2-12 13:06
我都覺咁擾民,但打去政府問,佢話因之前早上8點幾派籌,好多老人家都係頭一日晚開始排通宵,所以改成半夜 ...

你改早d, d人咪又早d 排隊

男爵府

wan_sosin 發表於 24-2-12 12:21
政府唔會做

做,排到一定做
診所唔做都會refer 你去醫院做

水晶宮

bigsmallma 發表於 24-2-12 13:06
我都覺咁擾民,但打去政府問,佢話因之前早上8點幾派籌,好多老人家都係頭一日晚開始排通宵,所以改成半夜 ...

*相關牙科診所已推行「初步登記」安排,由提供牙科街症服務當天凌晨十二時開始,為輪候人士初步登記個人資料及核對身份證明文件正本。

https://www.news.gov.hk/chi/2022/09/20220903/20220903_191522_487.html

水晶宮

QQ_panda 發表於 24-2-12 13:21
你改早d, d人咪又早d 排隊

可謂有辣有唔辣
依家已經係改早咗啦

0時0分初步登記
然後朝早8點幾正式登記

變相將派籌程序提早至午夜十二時

子爵府

FJmom 發表於 24-2-12 12:34

間間都有d唔同,我幾個月前就$1600一隻

你去屋企附近的牙醫診所問下吧

FJmom    發表於 24-2-13 03:58

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

去政府牙科街症睇,佢地檢查後會寫轉介信,拎封信去政府醫院排期剝智慧齒。排期起碼2年後

別墅

回覆樓主:

我之前係去私家牙醫寫轉介信排政府醫院既「口腔頜面外科」,排大概年幾兩年左右

男爵府

野原美冴 發表於 24-2-12 17:25
去政府牙科街症睇,佢地檢查後會寫轉介信,拎封信去政府醫院排期剝智慧齒。排期起碼2年後
...
政府牙科街症不是要公務員先可以睇?

珍珠宮

減齡達人勳章

sweetmomo 發表於 24-2-12 19:26

牙科街症係比普通市民睇,但只剝牙,無補牙無洗牙嗰d服務,只剝普通牙齒,智慧齒一定係只寫轉介信,唔剝智慧齒。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

FJmom 發表於 24-2-12 12:34

我過年前剝。$1800

仲係直生。 無難度嘅。

FJmom    發表於 24-2-13 03:59
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

男爵府

畀面勳章

有政府牙科街症排隊拎籌,剝到會即時同你做,唔得嘅話會轉介去醫院手術剝,但要預咗排好耐。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

sweetmomo 發表於 24-2-12 19:26

畀你排到先算

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊