潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

我其實上年11月入坑H,當時係海港城買左$4000幾蚊野!但係我問個sa留電話!佢又無俾,之後間店又真係好多人,好似好趕咁,咁所以最後無拎到電話就走左!
去到上年十二月老公話聖誕節送野俾我,次次去尖沙咀都好多人!又無咩心機同啲人一齊排排排!所以我地轉戰港島!上網睇尼間無咁多人同時袋會多啲!所以一月頭的起心肝試下,本來想買介子但無我size,但係尼個sa 好好服務,帶住我哋睇左好多野,所以我地最後買左條皮帶!
之後今個月頭咁啱去個頭開會,咁就稔住去行下!約返尼位sa ,佢好好仲記得我想要咩!之後繼續無貨!不過陪我睇下其他野!最後陪我睇左成粒半鐘!搞到我都幾唔好意思!最後都買到啲想要的東西!其實我地行緊的其間我哋有行到去袋個邊,佢都有問我想要咩!我覺得自己都唔好咁大想頭!就問佢有冇picotin,佢話無!得in the loop!所以無要到!
尼幾日放假無咩做,咁啱個朝朋友話去到picotin22,所以又稔去行下睇下會唔會有咩心水野!其間我問個sa 介子可唔可以訂(因為有人話放係個wish list可以訂介子),佢話無得訂!之後行去睇袋問佢有無picotin 佢又同我講先到先得!最後都買左條twilly!
其實我前前後後都係尼間店買左萬二蚊野!但係都行到最後尼次,都行得緊無引!問佢咩都話無!因為我都見到有其他人話啲sa係可以幫手留袋!但我尼個就話只有先到先得!唔知點解覺得佢好似唔係好有心咁!
上網睇話sa好重要!如果唔啱,或者覺得佢拎唔到野就要換!
想問啲有經驗的姐妹!你哋覺得我係唔係要換個sa 呀?!

子爵府

Pui-mong 發表於 24-2-16 10:47
我其實上年11月入坑H,當時係海港城買左$4000幾蚊野!但係我問個sa留電話!佢又無俾,之後間店又真係好多人 ...

只可話入坑未深,俾啲耐性。買多啲野,例如鞋,頸巾,衫褲,fashion jewellery, gold n silver 有石首飾…. 等等 …好快就有機會嘅啦。

大宅

JoslynPeonies 發表於 24-2-16 11:14
只可話入坑未深,俾啲耐性。買多啲野,例如鞋,頸巾,衫褲,fashion jewellery, gold n silver 有石首飾… ...

但係我好怕再買落去佢都俾唔到我想的野俾我!我個日拎個picotin 尼試佢!佢只係同我講先到先得!我有種俾佢耍緊嘅感覺!

子爵府

Pui-mong 發表於 24-2-16 11:20
但係我好怕再買落去佢都俾唔到我想的野俾我!我個日拎個picotin 尼試佢!佢只係同我講先到先得!我有種俾 ...

如果我冇睇錯你應該只係買左萬幾蚊嘢,係H 來講係好少野咋喔。不過,當然你想點最緊要。 Happy shopping 吖嘛!

大宅

JoslynPeonies 發表於 24-2-16 11:24
如果我冇睇錯你應該只係買左萬幾蚊嘢,係H 來講係好少野咋喔。不過,當然你想點最緊要。 Happy shopping ...

想請教一下,咁買到幾多左右,佢連甜品袋都唔俾我,我先應該換Sa 呀?!

子爵府

Pui-mong 發表於 24-2-16 11:43
想請教一下,咁買到幾多左右,佢連甜品袋都唔俾我,我先應該換Sa 呀?!
...

我當年使咗五萬幾SA 先開始問我要乜袋。當然唔係BKC la. 其實你可以同佢再熟啲先。再婉轉問吓佢,spent 幾多先可以有個乜乜袋。

大宅

JoslynPeonies 發表於 24-2-16 11:24
如果我冇睇錯你應該只係買左萬幾蚊嘢,係H 來講係好少野咋喔。不過,當然你想點最緊要。 Happy shopping ...

認同,即係樓主兩個月內入咗三次,總數都只係買咗一萬二左右,其實試唔到啲咩 。掉返轉,個sa見咗你三次都見你只係買萬頭,佢都試到你係咩客 。
我覺得你可以再約多幾次,send啲你想要嘅item叫佢幫你留意,好似上面其他sis講買多啲唔同嘅野先 ,又再婉轉問下sa你想要xx袋,建議你買啲咩好etc

別墅

...

樓主會唔會考慮出Q B?如果會,先出咗QB甜品袋之後會容易好多!暫時如果只係spend左1.2w實在太少!真係試唔到啲乜!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

買得太少

大宅

Pui-mong 發表於 24-2-16 11:20
但係我好怕再買落去佢都俾唔到我想的野俾我!我個日拎個picotin 尼試佢!佢只係同我講先到先得!我有種俾 ...

我覺得個SA意思係,show出嚟可以即場買走嘅袋係先到先得。

子爵府

我其實上年11月入坑H,當時係海港城買左$4000幾蚊野!但係我問個sa留電話!佢又無俾,之後間店又真係好多人 ...

因為買得唔夠, 好現實嘅。 我上年入坑,年尾已經有個K25, spec 一般, 但我個女好鍾意。 加油, 如果你新入坑, 應該好多嘢都未有, 盡量睇下自己有咩係非常想要, 其次想要, 呢個遊戲係咁樣嘅。 祝你盡快買到心頭好。

伯爵府

P仔是hot款,二手市場大~
我家人當年都是為p入坑,佢前前後後買鞋,特別款twilly, 銀包,jewelry, 先出到個p18, 只是雙色(黑併藍)~
我1月尾尖沙咀,老公10分鐘試岩鞋,sa 就帶睇袋,當然無hot款,對個display only個款有興趣,再買多對Kelly day, 2鞋比錢,再入房開箱,3橙盒就走人~
我係生客(尖沙咀第一次買到野),新年前要買鞋所以睇鞋,出袋是搭單~臨走sa有主動add 我WhatsApp, 問利是封話無,唔算好friendly~我亦無咩h袋入舖~佢以為我是新菜~
以前新手,諗住咩h就夠誠意 但唔係囉~睇想唔想做你生意~

如果老公夠疏爽, 唔好只買小物,應該sa會好快幫你~

珍珠宮

回覆樓主:

中環可能冇尖沙咀咁多人,
但係大客有好多。
如果你想刀仔鋸大樹,
可能要再試下其他門店,
最後,運氣其實都好重要。
零配出袋真係唔係個個得。

男爵府

...

慢慢再同個SA打交道,要熟落咗先會有甜品袋

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

...

今時今日好難用實數金額去確定幾時先出到袋。

早兩年經濟好,熟客許願都保証,新手難度更高。

如果sa夾到的話,keep住搵佢買你自己冇袋都鐘意既野,一路觀察住。

所謂sa留貨,熟客並非要乜有乜,VIP亦然,只係相對容易少少。

新手上路可以參考Hermes 101一文。管理期望。祝包運亨通。

子爵府

咁其實即係你想出p?
老實講
萬二蚊對啲SA嚟講算得係咩錢啫
大把人幾萬幾萬咁買
你買到1:1再提啦

複式洋房

初入馬場最忌心急呀
你連1:1都未配到就要SA幫你留袋好似貪心咗啲
你要令個SA覺得你係有實力嘅客, 咁佢先會想同你合作
你覺得佢冇心, 佢都覺得你冇實力, 就係咁現實

男爵府

你買得太少喇

侯爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

最近睇咗一條youtube片, 我覺得幾啱,有budget限制既, 不如去reseller度買, 至少你知自己付出幾多得到乜嘢, 配貨呢個遊戲真係無底心潭, 其他客次次埋單都幾萬, 你一次買幾千,sa花個幾鐘喺你身上你買咁少,佢點會有心機招呼你 好現實

男爵府

Wishsss 發表於 24-2-17 17:39
最近睇咗一條youtube片, 我覺得幾啱,有budget限制既, 不如去reseller度買, 至少你知自己付出幾多得到乜 ...

你講得好啱,同埋如果想配貨做多少少功課,洗萬零蚊唔係啲咩嚟嘅咋

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊