懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Yin807 發表於 24-2-17 18:13
唔知大家記唔記得我,21年經歷過9週小產,22年24週胎停,23年妹妹再次番黎,24年終於成功出世。

今次調理 ...

恭喜你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)勇敢既媽媽❤️很喜歡你的玻璃心 變成鑽石心

別墅

之前有留意你 恭喜曬
作為一個曾經三次早期小產的人 真心替你開心 I have been there

民房

恭喜
開心聽到你講嘅野
祝你健健康康快快樂樂

複式洋房

別墅

恭喜樓主,媽媽真偉大,祝bb 快高長大!
可以請教你辭工休養那一年 做左甚麼身心上的調理嗎?有keep住食中藥?

大宅

sandylau_21 發表於 24-2-23 10:23
恭喜樓主,媽媽真偉大,祝bb 快高長大!
可以請教你辭工休養那一年 做左甚麼身心上的調理嗎?有keep住食中 ...

辭職頭一個月有去慢跑做下運動(平時真係好小運動),每次邊跑邊同自己講bb 一定會健康番黎,我一定要係失敗既地方企番起身再成功。

好好彩試一次就bingo 左,我有keep 住食中西藥,懷孕前一年有食d 養卵supplement 又拉埋老公食,少味精。

到有左其實身體好多變化,乜都做唔到大部份時間都係係屋企,但有信仰支持每日都會祈禱,唸經文,叫自己要有信心信德,相信奇蹟會係自己身上發生。 無論點驚叫自己保持正念,雖然好多玻璃心時候,但每日都會同bb 講野打氣。好多時其實自己嚇自己,bb 比自己想像中strong 的

複式洋房

唔知大家記唔記得我,21年經歷過9週小產,22年24週胎停,23年妹妹再次番黎,24年終於成功出世。

今次調理 ...

聽你的經驗真的不容易
媽媽的愛和付出真偉大

複式洋房

今次調理 ...

聽你的經驗真的不容易
媽媽的愛和付出真偉大

民房

回覆 Yin807 的帖子

https://youtu.be/2KmMwvze7yY?si=u2Syk0VDQ1jsFnd3
佢一定係揀返你,坐滑梯落返黎你度
呢個youtube值得一睇

洋房

我記得妳, 因為時間點同經歷都好似, 見到妳有好消息真係開心

我記得妳安慰過我地, 我老婆都係 2021年 經歷過第一次9W停胎心, 2022年 24W孖囡因媽媽身體問題要引產
依家第三胎仔仔係2023年出左世, 依家6個月了

我老婆第三胎成個孕期, 住院住左1/3時間

仔仔好百厭搞到媽媽流血, D心跳又無啦啦趺, 老婆個子宮又發炎, 到最後又中埋毒血

雖然早產33W 訓箱, 插哂喉, 但果份喜悅我相信未經歷過失去/懷孕困難既人, 較難去體會到

加油

複式洋房

kcy0516 發表於 24-3-13 12:40
我記得妳, 因為時間點同經歷都好似, 見到妳有好消息真係開心

我記得妳安慰過我地, 我老婆都係 2021年 經歷 ...

辛苦你地了,祝仔仔健康成長

大宅

kcy0516 發表於 24-3-13 12:40

我記得妳安慰過我地, 我老婆都係 2021年 經歷 ...

聽到你既消息都覺得好感動

媽媽真係好勇敢,祝褔你地健康平安

大宅

今次調理 ...

恭喜,bb身體健康,快高長大

別墅

恭喜你呀!我之前都有睇你有冇出post報平安,而家見到你哋母女平安好開心! 我仲努力緊呀,希望我都可以好似你咁,BB健康平安咁返嚟啦

男爵府

恭喜你!!! 我記得你既之前既post睇到我流曬眼淚我係2019, 2022小產,2023兩次空心胎,但可惜天父不憐憫,bb還未回來我身邊…我都唔知會唔有這一天

大宅

chelseywong 發表於 24-4-6 20:41
恭喜你!!! 我記得你既之前既post睇到我流曬眼淚我係2019, 2022小產,2023兩次空心胎,但可惜天父不憐 ...

我相信佢地係天上面自有天父照料,你要繼續保持信心,相信自己會成功先會成功,每個生命都係天父掌管,可能佢有佢既意思等有一日會參透到~等我為你祈禱

Btw, 有無check 有無免疫,凝血果d 問題,同埋睇中醫食下d 養卵supplement

複式洋房

恭喜你呀👏👏👏祝福你❤️❤️❤️

複式洋房

今次調理 ...

睇到眼濕濕
媽媽真偉大,
希望bb健健康康❤️

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊