自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cchealthy 發表於 24-2-26 00:19
回覆 gallychu 的帖子

$100一堂。係平,但真係冇意思。如果想學下姿勢,完全咩都冇教過。我覺得如果係勁嘅 ...

咁你唔即場提出?
你真係岩1:1 ~$100 個半鐘,真係唔好太認真~

我女上小學玩田徑,仲平~但佢話開心就得~無太大期望~

水晶宮

畀面勳章

cchealthy 發表於 24-2-25 05:05
小朋友五歲今日去咗試短跑x聯盟試堂。谷鬼氣一班29個學生,由中學到我個仔五歲,全部動作都係一齊做。我個 ...

咁奇怪,無分年齡上堂
我仔以前上既班都會有

別墅

回覆 CathyChan1126 的帖子

我都覺得好奇怪。我其他班都有啲大啲小朋友但係嗰個年齡差距冇咁誇張囉。佢一早都知道我個仔幾歲,但係都叫我哋嚟呢一班。我最嬲係一句嘢都冇同我個仔講過和教過,淨係扭佢自己跑。

洋房

我自己小學到中學都有玩田徑,跟出邊大型田徑會練習,一班50-60幾人得3個教練都試過,以當時情況,只能講呢種訓練班教技巧就係教練會跟全部人講解一次,然後啲學生就一齊自己做。有時就唔講解咁樣嗰一堂就淨係練心肺同體能,都可以進步到(運動無非就係體能+技巧)。壞處係對於新人特別唔友善,因為練習已經定好所以唔會遷就新同學去改練習或者再重新講解,始終跟開嘅學生已經識,所以都係好週期性地教技巧,大部分時間都係跑+體能,期間再個別教導部份學生技巧,初時在技巧上進步得好緩慢……下次都係查詢清楚參加的是否是幼兒班和師生比列好啲,因為我見出邊唔係個個跑會都有開設幼兒班,就算有都係玩下跳下嘅班嚟,如果想技巧上進步得快參加私人1:3嘅班會好啲。我以前比賽時都經常遇上短聯嘅對手,實力都好強。只能講唔同地方唔同方法,找到合適自己嘅班+堅持最重要,希望小朋友搵到合適的田徑訓練班參加啦。

珍珠宮

Jason081517 發表於 24-2-26 16:43
我自己小學到中學都有玩田徑,跟出邊大型田徑會練習,一班50-60幾人得3個教練都試過,以當時情況,只能講呢 ...

其實五歲初學可以有幾技巧呢?唔係私教真係當運動下算

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊