自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

vkm2014 發表於 24-3-1 20:09
會冇咗女人温柔既感覺,成個人粗糙咗,好似余安安咁,近年冇咗中年40幾嗰種女性美,而街上好多類似蘇絲黃 ...

短髮阿婆我又唔覺似一個呀伯

男爵府

December_baby 發表於 24-2-27 19:55
我見(emoji)️人4x 已經好蒼老,牛記笠記成面斑,女人咁樣可以嗎?

任何年紀都唔會疏於打扮,唔係為人地而打扮,打扮係等自己開心啲自信啲

伯爵府

我唔化妝但一定一定擦防哂
衣著樸素、純色衫多,但一定一定要做運動keep住個body 。如果肥到成個豬或者寒背嘅話,著咩名牌都係隻豬同老人家一個!

子爵府

2024年龍年勳章

keep 住護膚,唔想有太多斑

Be Happy

男爵府

回覆樓主:

無話可唔可以,要睇自己接唔接受, 同自己開心就得

我就都會打扮,要個人精神健康,但又唔會出去做facial, 唔係懶又唔算勤力

伯爵府

vkm2014 發表於 24-3-1 20:09
會冇咗女人温柔既感覺,成個人粗糙咗,好似余安安咁,近年冇咗中年40幾嗰種女性美,而街上好多類似蘇絲黃 ...

下,余安安64歲短髮仲好有女人味喎
https://www.stheadline.com/realtime-entertainment/3285173/%E4%BD%99%E5%AE%89%E5%AE%8964%E6%AD%B2%E7%94%9F%E6%97%A5%E8%88%87%E5%85%A9%E5%A5%B3%E9%BD%8A%E6%99%92%E6%B3%B3%E8%A3%9D%E4%BE%9D%E7%84%B6%E6%9C%89%E7%9D%87%E9%A0%AD-%E8%88%87%E8%82%A5%E5%98%9F%E5%98%9F%E5%AD%AB%E4%BB%94%E6%85%B6%E7%A5%9D%E5%A5%BD%E6%BA%AB%E9%A6%A8

別墅

2024勳章

如果係針對護膚,真係睇習慣,一直有keep開好少突然唔keep
衫呢,反而中年多左做運動,工種又轉左,現在反而係sporty左

大宅

RoseRosa 發表於 24-2-29 13:05
我由細到大都冇打扮,唔識打扮。
依家年紀大咗,反而想打扮,可惜乜都唔識,最多畫下條眉。
搽嘢防曬都算做 ...

修工整眉
潤唇膏
少少 有色防曬
整體下個髮型
加對 突出點、襯衣服顏色的耳環

已經好好

Skytree1000    發表於 24-3-2 22:17

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

肯打扮沒有醜的女人,只有懶女人

呢樣我唔會懶

侯爵府

我明年到知命之齡,近十年唔至於放棄打扮,但覺得時間越嚟越唔夠用,有好多嘢比打扮重要好多好多。
例如睇好多想睇未睇嘅書、織冷衫俾阿女,跟住織件新嘅俾老公(對上嗰件已經超過十年)、練毛筆字、練返琴、砌模型、研究新菜式、再提升返自己體能、揾返好耐冇見嘅朋友⋯⋯
唔係唔打扮,而係先改善健康同提升內涵,有諸內而形諸外,希望腹有詩書氣自華。
所以護膚仍會做(不過我一向比較懶,只係普通護理同去角質、敷面膜而已),化妝以自然簡單為主。
至於衣着,因為係冬季型人,主要都係藍白黑三隻色,夏天加黃色,冬天加紅色,線條簡單俐落就算。

男爵府

fivebeanrice 發表於 24-3-2 16:09
下,余安安64歲短髮仲好有女人味喎
https://www.stheadline.com/realtime-entertainment/3285173/%E4%BD%9 ...

可能每人睇法同心中把尺不同吧!

男爵府

HappiMom 發表於 24-3-2 16:17

修工整眉

多謝分享!我都覺得條眉好緊要!

子爵府

2024年龍年勳章

生仔前會花錢買化妝品護膚品扮靚
生完後加埋疫情就……

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊