自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

acbeans 發表於 24-2-28 00:52
男人對自己無情,女人就可以做到咁絕

yoyo明顯有情緒問題,羅有講老婆響屋企成日都好惡,虎媽好惡對個女,連個女都怕咗佢一唔鍾意就麻煩,老公出軌固然有問題,兩夫妻相信,有啲嘢一隻手掌拍唔響,男嘅唔係好老公但可以係一個好爸爸,唔駛去到咁絶,佢做人老婆都未必啱曬, 凡事兩面睇唔可以全部怪曬人,自己都要負番啲責任。

珍珠宮

虎到金來勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 24-2-27 23:34
唔係唔撑yoyo,但我又覺得唔駛做到咁絶嘅,始終有個女都要理下佢感受,可以共同撫養,除非個男人賤到完全唔 ...

認同

琥珀宮

洋蔥頭媽咪 發表於 24-2-28 08:12
yoyo明顯有情緒問題,羅有講老婆響屋企成日都好惡,虎媽好惡對個女,連個女都怕咗佢一唔鍾意就麻煩,老公 ...

老公出軌前,只係虎媽對個女學業要求高惡d,無大脾氣,一家人相處好開心。

只係老公出軌後,先控制唔到情緒,令個女「怕咗佢一唔鍾意就麻煩」

所以成頭家搞成咁,主因始都係老公出軌。

仲要女方想放低時又再發現老公未忘第三者,被傷害多一次,好難唔癲

珍珠宮

是是但但 發表於 24-2-28 06:52
好明顯道理在yoyo那邊。
不過咁,無論幾憎個男人,我都唔想仔女做禍心,事實上個男人唔係好老公但係係一個 ...

個囡自己睇佢爸爸寫情人篇野自己決定吧!

好爸爸就唔會令到個囡擔心無咗個家,將來會有後母…….

大宅

nisha 發表於 24-2-28 00:55
暫時睇到劇情係,老公太理想主義,工作停滯不前,咁老婆就搵媽咪借錢搞生意希望可以幫屋企,又借錢幫個62 ...

絕對同意。愛的反面就是恨。不要說什麼真愛就吾會有恨這些說話,畢竟我們只是凡人,吾係有幾多個人可以係聖人咁,遭到背叛都能原諒

珍珠宮

木土土 發表於 24-2-28 08:32
老公出軌前,只係虎媽對個女學業要求高惡d,無大脾氣,一家人相處好開心。

只係老公出軌後,先控制唔到情 ...

還有佢62行為,其實好恐怖,個老公又愚孝又無能。佢已經俾佢一齊住,幫佢還債,幫佢清潔,還要老公唔體諒,唔做好安排,明知佢已經病好番,大家相處吾到,亦無可能相處,都要困埋一齊,佢阿爸點對個老婆,佢完全無幫口,令佢阿爸更可惡…….

唔明呢2件咁大單,再加上擔心個囡當佢衰人,唔跟佢,失眠又發惡夢,點會有好脾氣?點會情緒吾失控?好在佢肯睇心理醫生,如果唔係,可能已經…….

我覺得哋人對住青春期仔女,可能更失控,又講粗、又打、又精神虐待、又拆野

其實佢老公人設會唔會係近年話題教授??表面好好先生,好脾氣,其實……..

男爵府

回覆樓主:

個62簡直係極品,幫佢還債又一齊住仲要搞到屋企勁dirty,老公又衰!俾著我都癲!

大宅

洋蔥頭媽咪 發表於 24-2-28 08:12
yoyo明顯有情緒問題,羅有講老婆響屋企成日都好惡,虎媽好惡對個女,連個女都怕咗佢一唔鍾意就麻煩,老公 ...

俾老公同老爺逼到咁,又好難冇問題既…

大宅

檸檬檸檬 發表於 24-2-28 08:07
無睇,直覺幫男。

女人無問題,個男都唔會搵第二個

女人冇問題男人係咪就唔會出軌,呢個議題好大爭議性

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

邊個出軌邊個衰

大宅

回覆樓主:

兩個都唔撐 其實應該一早離婚 何必搞到個個情緒病咁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

MiYeka 發表於 24-2-27 22:38
婚後事宜家就睇左兩集喇,好想知有冇人會撐謙謙 (我絕對係Yoyo派的)
...
我絕對係Yoyo派X2但我唔會咁樣迫個女一定要跟自己同企係自己果邊而唔比佢接近佢爸爸

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MiYeka 發表於 24-2-28 09:00
俾老公同老爺逼到咁,又好難冇問題既…

其實呢套劇都值得夫妻反思大家婚後相處嘅問題,發現唔少夫婦(身邊都有),遇到問題唔會坐低好好地頃,各人衹會響自己嘅角度去睇當然覺得自己係啱,無論對家庭對子女唔啱就鬧,家嘈屋閉,我身邊都識有啲真係成日鬧交,仔女都已經習慣曬

大宅

Yoyo嘅鋪排好正路喎,佢單親比任何人都明白完整家庭有幾重要,咁努力去建立但就比個老公同老爺毀咗個家庭所以報復。我覺得父母離婚仔女係要知道咩原因,如果個女睇到爸爸做咗啲乜都仲堅持跟佢咁媽咪係未必阻止到,而家就算佢帶個女去外國都係想重新開始生活,冇可能會斷到父女聯絡,現實好多人離婚都係咁安排,仔女大個兩邊都會有聯絡,但成長環境對仔女真係好重要。

大宅

檸檬檸檬 發表於 24-2-28 08:07
無睇,直覺幫男。

女人無問題,個男都唔會搵第二個

珍珠宮

回覆樓主:

昨晚睇了少少見到無賴老爺已經憎
yoyo終於可以做女一
演技比唐姨更用心

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

bbc2018 發表於 24-2-28 08:38
個囡自己睇佢爸爸寫情人篇野自己決定吧!

好爸爸就唔會令到個囡擔心無咗個家,將來會有後母…….

係呀,yoyo 阿媽醒,冇理由個女自己硬食,但由媽媽自己口講俾個女知,個女又怪媽媽,由外人俾佢知爸爸出軌在先,佢自己決定,跟爸爸定媽媽。

唔會唔俾個女見佢,如果佢知道爸爸對婚姻不忠,重要寫篇咁既野紀念自己婚外情事跡,個女依然都要見爸爸,對佢好,咁真係無話可說。但唔好要媽媽死守呢個秘密做哂衰人。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

MiYeka 發表於 24-2-27 22:38
婚後事宜家就睇左兩集喇,好想知有冇人會撐謙謙 (我絕對係Yoyo派的)
...

Yoyo, 為頭家付出,結果咁樣,做得絕係有本事

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

mandy952 發表於 24-2-28 08:05
賤男去滾根本冇可能唔影響仔女,呢d行為根本就係將自己嘅快樂建築係老婆仔女嘅痛苦身上
...

所以唔可以一方面唔俾個女知爸爸係衰人,又一方面唔俾個女見爹地。
咁樣只會令個女憎媽媽,媽媽硬食好唔抵。
所以yoyo媽媽高招,教路個女要由其他人俾佢知事情真相。
Childhood is journey, not a race.

琥珀宮

洋蔥頭媽咪 發表於 24-2-28 09:39
其實呢套劇都值得夫妻反思大家婚後相處嘅問題,發現唔少夫婦(身邊都有),遇到問題唔會坐低好好地頃,各人 ...

朋友屋企就係咁,佢話基本上都未見過父母正常咁溝通,每次都只係鬧交,情願佢地離婚,但佢地又唔會離婚

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊