自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

麟媽媽 發表於 24-3-1 16:01
原來你冇睇只係你自己咁樣諗,其實當時嘅情況呢就個男人喺個淋浴間嗰度沖緊涼,咁當然係冇着衫啦,就唔係 ...
我都係睇D訪問同討論去估咋
咩有無生理反應, 呀邊度既邊度有無頂住呀邊個...
睇東張報導呢套劇既宣傳, 2位男女主角都話有史以來最大呎度既一次
完全無打算開黎睇, 呢個時間都係同小朋友玩/睇書/仲未訓~ 唔會睇

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

littlefunpig 發表於 24-3-1 16:11
我都係睇D訪問同討論去估咋
咩有無生理反應, 呀邊度既邊度有無頂住呀邊個...
睇東張報導呢套劇既 ...

呢啲嘢自己可以選擇嘅,我雖然五十幾歲,但我做細路嘅時候電視都有接吻暴露鏡頭㗎,我阿婆就鬧神鬧鬼,要我哋瞌埋眼,咁我哋咪瞌埋眼囉,而家最好有遙控,唔開電視根本上無影響。
有時我覺得係啲報道嘩眾取寵,希望有noise啫,我睇都唔覺有尷尬,咁人哋賴小姐係演藝學院高材生畢業,又唔係行開性感路線,打出個背脊好大尺度㗎喇。

公爵府

littlefunpig 發表於 24-3-1 15:46
嗯...露股暗示交配都唔叫呎度大, 咁應該除曬衫露埋點先叫大....
我只係覺得唔需要在電視上見, 不過自己都 ...

明示唔得,暗示都唔得?
咁所有關於男女感情,婚姻生活嘅劇集都應該要收檔!

珍珠宮

2024年龍年勳章

PIGPIG朱 發表於 24-3-1 14:52
我去睇左條片、唔明條甘簡單既片,咩事要除曬,應該想搶鏡掛

黎監製囉。當然班細要識做,唔係講笑,好多監製會益啲小生,同女拍擋拍啲唔需要出街,但劇情需要嘅親熱戲。

子爵府

Skytree1000 發表於 24-3-1 10:31
用呢d 露骨野做卓頭, 好cheap
尤其兩位都做咗人哋阿爸阿媽,
應該考慮小朋友感受 ...

TVB不嬲都係咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

除左黎生個屁股比較大膽外,其他都無咩特別,女角只係露背好普通,唔明大家講到好似三點盡露咁。

男爵府

自由自在228 發表於 24-3-1 12:10
D人真係好好笑,又話無睇成套劇,但要逼自己去知有咁多暴露鏡頭(真?),係要TVB咁保守
...

咪就係,又話電視台做來做去都係嗰啲
可能一集都冇看過就係度講有呢啲唔睇,呢個場得罪講句都有番咁上下年紀
有乜未看過?
演員宣傳下者,唔係個個可以拍到色戒呢啲片但係佢哋如果對演戲有要求,係會博啲進入角色

禁止訪問

複式洋房

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

414928 發表於 24-3-1 17:17
除左黎生個屁股比較大膽外,其他都無咩特別,女角只係露背好普通,唔明大家講到好似三點盡露咁。 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

麟媽媽 發表於 24-3-1 16:18
呢啲嘢自己可以選擇嘅,我雖然五十幾歲,但我做細路嘅時候電視都有接吻暴露鏡頭㗎,我阿婆就鬧神鬧鬼,要 ...
我自己屋企就唔會開
有時去長老屋企, 一家3代有老有幼有叔伯兄嫂一齊食緊飯/飯後果時間睇到呢D 情節都幾監界... 點解呀婆叫你合埋眼, 第一怕你睇, 第二怕你問! 你呀婆點會無睇過, 成年人睇過一回事, 同家人唔會一齊睇or討論咁open掛...
小朋友最中意問, 嘩佢地做乜唔著衫呀咁...
答唔答都係監介... 華人始終比較保守既
自己睇隨時睇都得, 但無人會想同家人一齊睇or discuss....
你話有搖控最好.... 係咪見到呢D 橋段時, 親手去搵個remote 再 turn off?
想像得到你真係咁做既話, 成間屋既氣氛會更加監界,
然後細路們SSS 又一句, 呀媽你做乜熄電視呀...!?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

littlefunpig 發表於 24-3-1 17:40
我自己屋企就唔會開
有時去長老屋企, 一家3代有老有幼有叔伯兄嫂一齊食緊飯/飯後果時間睇到呢D 情節都幾監 ...

我個仔小學階段,9:30後冇得睇TV,上床瞓了。但12歲我已經同佢一齊睇「早熟」你講得冇錯,問好多問題,我一一解答,冇乜嘢要忌諱,當時佢好天真,話明明個女仔主動,點解拉個男仔?我話現實就係咁,將來有女仔自己除晒衫,你都唔好亂來,呢啲情況係認為女仔係受害者。我一直認為家長指引同溝通最緊要,而家個個細路有手機,點解唔由父母講出嚟?等佢自己亂咁上網搵答案?

男爵府

414928 發表於 24-3-1 17:17
除左黎生個屁股比較大膽外,其他都無咩特別,女角只係露背好普通,唔明大家講到好似三點盡露咁。 ...

同意

估唔到呢度C9討論區仲有咁多純情「少女」

翡翠宮

麟媽媽 發表於 24-3-1 17:49
我個仔小學階段,9:30後冇得睇TV,上床瞓了。但12歲我已經同佢一齊睇「早熟」你講得冇錯,問好多問題,我 ...
咁你個仔小學前,你會三代同堂時
你都會同佢響叔伯呀嫂3姑6婆6299 面前同你仔仔講性教育嗎?
你個senerio 同我講既完全係2 回事
性教育係要有亦都係必須
但我就唔會響家族聚面前進行囉....

Skytree1000    發表於 24-3-1 18:20
alau2021    發表於 24-3-1 18:07

子爵府

回覆樓主:

韓國好多戲都有男人屁股腹肌,男主沖涼鏡頭。例如係收費Netflix的黑暗榮耀,魷魚遊戲都有超大膽性愛鏡頭。

而家好多劇都比較多性鏡頭去做話題吸眼球,真係唔太適合一家大細睇,所以家長要小心篩選。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

littlefunpig 發表於 24-3-1 18:00
咁你個仔小學前,你會三代同堂時
你都會同佢響叔伯呀嫂3姑6婆6299 面前同你仔仔講性教育嗎?
你個senerio 同 ...

咁呢啲時候你避免唔到三代同堂什麼三姑六婆,你就要諗吓點樣同你個仔解釋喇,你擋得住個電視都檔唔住呢啲人嘅口,亦都檔唔住係坐地鐵見到痴男怨女攬埋一舊,亦未必擋得住而家好早熟嘅小學生朋輩…. 我從來唔會諗點樣去逃避呢d接觸。
唔好意思,好似扯到好遠咁,都係講返套劇啦。

子爵府

baby_yee 發表於 24-3-1 11:36
賴話有痴膠紙,但溶左,所以用手遮。 我唔係幾信呢個講法

Agree,咩膠紙咁易溶?佢話d水熱得滯,咁個人浸落去咪會灼傷?有d夾硬
我冇睇呢集,但有睇預告,其實係咪一直只影住賴背脊?如果係有必要前面都唔遮咩?用手點遮晒兩個?一係吹水博多人講,否則真係好冇謂,無啦啦比人睇晒,唔駛理老公小朋友感受?只係普通電視劇,唔駛博到咁盡嘛

Skytree1000    發表於 24-3-1 21:16

男爵府

BKFinder 發表於 24-3-1 13:31
應該貼晒野遮住哂的

咁就唔係全裸啦,好似之前高ling拍個套劇,成個背脊睇晒,佢自己都話前面貼晒膠布。

男爵府

依家好似電視劇冇床戲就唔出街咁,
我覺得咁的意識好衰。

Skytree1000    發表於 24-3-1 21:17

大宅

我覺得黎諾懿呢套戲角色幾討好,佢都做得ok

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊