自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

暑假去日本

https://www.meethk.com/135782?fbclid=IwAR3ehKIgFC703NJ8k3HbMmuVtTzCetpXrNHfuZqfKe1D4YhOAW6dsOpayG0_aem_AZkh1j3ZBePs-T_zs95jtq5GWQssKrFkgo-qOABB-sgOoCezwDqNtmp2noSO9_H12Rw

菲傭

可去Cebu Pacific 睇睇

https://www.facebook.com/share/MuNtacqKeVWQ7Eca/?mibextid=WaXdOe

attach1_sign/tmp/phpnv3KyM

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

依家啲機票真係貴咗超多, 尤其國泰

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

平時自己去旅行淡季會比錢買機票
miles就係留返黎換暑假/聖誕/新年同小朋友去

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Chiuchoiluck 發表於 24-3-7 09:59
依家啲機票真係貴咗超多, 尤其國泰

附加費貴到呢

王國長老

真係一日睇幾次㗎,唔係講笑
手快有手慢無
attach1/tmp/phpzxErug

王國長老

長榮高雄新開航線,做緊promo

https://www.meethk.com/135788?fbclid=IwAR2oQgcZz29Ktm5HMwc9UF8eiLNuXlanACgdwF5UhEvwX_2Q-jCDqPcLWZ8_aem_AZnqBTXDiYUI6RvMWS5o4ooQKTEzhzoaXNTGO6PCGuGc4UVGanhH7p124bh_5zdlj7s

別墅

Charlotte_mom 發表於 24-3-5 16:35
勁嗎(後來有加行李,買飛時姐姐誓神劈願話唔駛)

可以吼promo, 留意回程時間較夜,如delay可能 ...

勁,有promo?

別墅

coolestLeung 發表於 24-3-5 18:15
記得預埋工人姐姐要拎好多嘢返鄉下 行李要買夠

以我所知,我姐姐會預先寄堆嘢返菲律賓老家先,行李未必要好多,分分鐘佢只需要hand carry

別墅

bigbiglaw 發表於 24-3-6 12:38
再格下價先lor 我上次响大灣區航空買機票比姐姐返去 包20KG行李不算貴

其實依間好唔好坐?似乎平過其他公司,慳唔少,仲話有水派又有差電位

別墅

abbybabychu 發表於 24-3-6 18:31
時間算唔算靚仔? 我屋企姐姐可能8月會返去, 佢仲未決定

我都想知道,見過有JM話,工人姐姐會prefer搭凌晨機,唔知準時與否

王國長老

馮喵咪 發表於 24-3-7 13:03
勁,有promo?

嗰時係,新開有promo

王國長老

馮喵咪 發表於 24-3-7 13:08
以我所知,我姐姐會預先寄堆嘢返菲律賓老家先,行李未必要好多,分分鐘佢只需要hand carry

...

我姐姐就係咁
初時佢話手提7kg 都夠,無寄倉行李

到上機前幾日又話買咗好多聖誕禮物,係咪得手提quota
哎,怕咗佢,俾多幾舊買行李囉

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

長假黎講暑假算平啲,因為日期長打散左,其他長假仲貴

王國長老

polliebb 發表於 24-3-7 13:19
長假黎講暑假算平啲,因為日期長打散左,其他長假仲貴

7月頭或8月尾會較多選擇

別墅

Charlotte_mom 發表於 24-3-7 13:18
我姐姐就係咁
初時佢話手提7kg 都夠,無寄倉行李

咁就真係無計,正常佢地寄晒嘢應該無咁多嘢帶

王國長老

暑假吉隆坡

https://www.meethk.com/135716?fbclid=IwAR23oK83lNXpZ2HMUg0BbEukSLYF3GozbzKjydZ9SQmTRAF7bUAjX3JUrOY_aem_AQzoJtVKRQGglSSlW8LxJpegniGWf2D383Eim0dHaOTggYgZqtxOH85gBcyq5d7gYg4

別墅

abbybabychu 發表於 24-3-6 18:31
時間算唔算靚仔? 我屋企姐姐可能8月會返去, 佢仲未決定

今朝求其揀個7月嘅日子 check過有凌晨幾搭,直航去馬尼拉

別墅

馮喵咪 發表於 24-3-7 13:09
其實依間好唔好坐?似乎平過其他公司,慳唔少,仲話有水派又有差電位

...

我自己同家人搭過一次覺得OK先買俾姐姐 機票平不過有服務的 地勤同空姐都好好禮貌 亦好準時起飛 工人姐姐坐完都覺得舒服 同我講話位與位之間唔太窄 雙腳唔會好辛苦

大宅

馮喵咪 發表於 24-3-7 13:09
我都想知道,見過有JM話,工人姐姐會prefer搭凌晨機,唔知準時與否

咁佢地到步後可以直接搭車返去嘛
我上年去東京玩都搭過大灣區航空
幫仔仔訂了一個飛機餐 賣相同食味都不錯

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Charlotte_mom 發表於 24-3-5 16:35
勁嗎(後來有加行李,買飛時姐姐誓神劈願話唔駛)

可以吼promo, 留意回程時間較夜,如delay可能 ...

嘩,咁平
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊