自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

歌神張學友正於內地舉行《張學友60+巡迴演唱會》,不過尋日(7日)學友因身體不適而取消3場上海演唱會。事隔一日,有網友盛傳學友係患咗重病,住上海中山醫院,仲一度進了加護病房(即深切治療部,ICU)。同時又有網友表示學友係感染新冠肺炎,但病情嚴重先會取消演唱會,嚇親大批歌迷。

不過,上海中山醫院嘅工作人員表示,學友並冇住入該醫院,都係網路謠傳,佢哋就唔知學友係去咗邊間醫院,令粉絲依然擔心歌神狀況。

網上盛傳張學友又入ICU,又染新冠…

張學友因身體不適取消本周舉行的三場上海演唱會。

張學友因身體不適宣布取消今天(8日)起至周日在上海舉行的其中3場《張學友60+巡迴演唱會》後,內地謠言滿天飛,一時傳他進了上海中山醫院的重症監護室(即深切治療部),一時又指他感染了新冠病毒,病情比較嚴重,更有報道稱學友今天會從上海回港。學友為此公開病况以正視聽,他說︰「大家好,我是學友。十分感謝大家對我健康的關心,也感到非常抱歉要取消上海3月8、9、10日三場演唱會,讓很多上海及專程前來上海支持我的歌迷朋友失望了,也讓我們的團隊伙伴們擔心,對各方帶來的不便和困擾,深表歉意,對不起!在完成了3月3日上海演唱會回港後出現連續兩天的腹瀉,經醫生診斷確認Covid-19陽性,對,我失守了。目前正服用針對Covid的特效藥,感覺還可以,腹瀉停止了,輕微發燒,輕微咳嗽,少許肌肉和筋骨痠痛,目前正在家中進行自我隔離,惟今天的快測仍是兩條線,顯示繼續呈陽性反應。我會做好自我衛生,確保病毒不會由我繼續擴散,好好休息,乖乖按時服藥,多喝溫水,開始做少許運動,盡快康復和恢復體力,希望能在下周以正常表演狀態再在上海的舞台和大家見面。張學友,加油!」

男爵府

希望他平安無事
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

祝早日康復

珊瑚宮

回覆樓主:

希望無事, 早日康復

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

早日康復

子爵府

回覆樓主:

似假新聞,上次海味洩密果個醫護都周身蟻,應該唔會再有人夠膽洩密
正義或會遲來但不會缺席

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

祝歌神早日康復!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

咩事都好, 希望佢快D好返

象牙宮

回覆樓主:

好似佢同老婆有潔癖,太乾淨無菌好易大病!希望早日康復啦

子爵府

虎到金來勳章

elbar 發表於 24-3-8 11:54
歌神張學友正於內地舉行《張學友60+巡迴演唱會》,不過尋日(7日)學友因身體不適而取消3場上海演唱會。 ...

大宅

2024年龍年勳章

希望佢冇事

複式洋房

早日康復,身體健康至為重要

公爵府

歌神張學友正於內地舉行《張學友60+巡迴演唱會》,不過尋日(7日)學友因身體不適而取消3場上海演唱會。 ...

四大天王陪我長大
唔好有事

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

祝福張學友平安。
真係要戴好個口罩+勤搓手。

水晶宮

希望真係冇事啦,依家啲菌真係好惡

大宅

回覆樓主:

早日康復

水晶宮

希望他平安回家
自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

祝早日康復

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊