自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最近係香港買左隻蕃薯好甜,好食過印尼同日本。
香港買要$25/磅,同埋唔係成日買到。
用圖係淘寶搵到,連運費除返大概$20/磅。
我鍾意用錫紙包住200℃焗30-45分鐘,再留係焗爐內用餘溫繼續,焗嘅時間視乎大細。

attach1/tmp/phpWzBwF3

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

請問官方直運可以運嗎?你幫趁邊間買?因見有D評價話好多壞

男爵府

maymay88 發表於 24-3-12 04:57
請問官方直運可以運嗎?你幫趁邊間買?因見有D評價話好多壞

我係拼多多買,直接入淘寶個官方倉

https://mobile.yangkeduo.com/goods.html?_wvx=10&refer_share_uin=3BC4FWTAYUURHBP2SHXMTERNZY_GEXDA&_oak_share_time=1710191766&share_uin=3BC4FWTAYUURHBP2SHXMTERNZY_GEXDA&page_from=101&_wv=41729&refer_share_channel=copy_link&refer_share_id=Epv4f0tGBTVlPGxHoeHWAgV089xFG47E&_oak_share_snapshot_num=2900&pxq_secret_key=P3QDFIV74AEVLHOHVB63CTKQSNM5OCGTNZ5ZZSZO5PTOM2SSGZLA&goods_id=512039782314

la_source    發表於 24-3-12 15:26

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

sharebuy 發表於 24-3-12 05:16
我係拼多多買,直接入淘寶個官方倉

https://mobile.yangkeduo.com/goods.html?_wvx=10&refer_share_uin=3 ...
咁即可以運,唔該哂

男爵府

maymay88 發表於 24-3-12 05:25
咁即可以運,唔該哂

可以呀,今次買集運買左新疆蘋果、云南血橙、云南熱情果、蕃薯,我照填集運嚟香港。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

呢隻蕃薯肉係咩色架?

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

淘過試過發毛,唔係樓主你呢隻,唔敢再淘
感激遇上你~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

kiko_mami 發表於 24-3-12 09:09
淘過試過發毛,唔係樓主你呢隻,唔敢再淘

我喺 HKTV mall 買過,送到嚟係爛嘅 ~ 所以自己揀比較放心

男爵府

pauline_c 發表於 24-3-12 09:12
我喺 HKTV mall 買過,送到嚟係爛嘅 ~ 所以自己揀比較放心

呢隻無得揀,用紙包住
返到香港拆紙,爛果要賠

男爵府

mickeyeva 發表於 24-3-12 08:28
呢隻蕃薯肉係咩色架?

黃肉

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

街市而家買蕃薯都好平又好味,我附近買10蚊5斤

水晶宮

sharebuy 發表於 24-3-12 14:44
呢隻無得揀,用紙包住
返到香港拆紙,爛果要賠

我未試過淘,萬一要賠錢,係唔係影相通知店主就可以?
我喺山姆買過每條有紙包住,好食,不過唔會專登去買,經開就會買。

男爵府

pauline_c 發表於 24-3-12 14:58
我未試過淘,萬一要賠錢,係唔係影相通知店主就可以?
我喺山姆買過每條有紙包住,好食,不過唔會專登去買 ...

影哂收到幾多個,再影爛果
會大數除返爛果賠錢
有啲要影埋快遞果張紙(再好影埋)

別墅

可以係邊間鋪頭可以買到

水晶宮

sharebuy 發表於 24-3-12 15:16
影哂收到幾多個,再影爛果
會大數除返爛果賠錢
有啲要影埋快遞果張紙(再好影埋)

Thank you

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

sharebuy 發表於 24-3-12 02:42
最近係香港買左隻蕃薯好甜,好食過印尼同日本。
香港買要$25/磅,同埋唔係成日買到。
用圖係淘寶搵到,連運 ...

請問用錫紙包住焗
出唔出到焦香感架?

男爵府

moneychinchin 發表於 24-3-12 15:18
可以係邊間鋪頭可以買到

香港買過一次,之後都未見過
因為實在太甜太好食,所以我就喺淘寶搵

男爵府

D..D 發表於 24-3-12 16:36
請問用錫紙包住焗
出唔出到焦香感架?

我係跟佢焗 https://youtu.be/q6cONhzJibo?si=bfVV4jCptJJIGF6z
洗乾淨再包錫紙,大隻過佢我攪200度45分鐘
有時瞓前入焗爐,瞓醒就可以食

珊瑚宮

sharebuy 發表於 24-3-12 16:53
香港買過一次,之後都未見過
因為實在太甜太好食,所以我就喺淘寶搵

見到啲評價都講到好好食、好吸引

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊