自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

在facebook見好多交流group都話日本嘅麥當當啲食物好高質,好好味!一定要留一個quota比佢,我家人剛去完都話好吃,大家都有同感嗎?我以往次次在日本都未吃過啊!老公吃我仲話他有冇搞錯,喺日本吃M記 .

瑪瑙宮

大廚勳章

蘭開夏道 發表於 24-3-15 18:09
在facebook見好多交流group都話日本嘅麥當當啲食物好高質,好好味!一定要留一個quota比佢,大家都有同感嗎 ...

日本麥當勞的確好味過香港。。。我鍾意豬柳漢堡。。。但又至於指定動作要去食。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

在facebook見好多交流group都話日本嘅麥當當啲食物好高質,好好味!一定要留一個quota比佢,大家都有同感嗎 ...

假的,吹到太大,完全失望

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

早餐係好食

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

唔覺喎!係好食過香港囉!有得揀我會去sukiya多過老麥

子爵府

回覆樓主:

好食,食材新鮮,賣相吸引,口味同香港唔同。

值得去食架,我覺得

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

早餐的 豬柳蛋漢堡
面包同香港不同
一直都非常好吃

伯爵府

回覆樓主:

食過猪柳旦漢堡早餐,唔覺特別。

伯爵府

牛年勳章

只係比較好,唔需要留一餐食McD
如經過,又未諗到食乜,可以試吓

象牙宮

鐘意食McGriddles早餐.

男爵府

mercurycc 發表於 24-3-15 18:30
鐘意食McGriddles早餐.

喺呀!我見facebook啲人就喺話一定要吃呢個,唔好吃酒店啲早餐,專程去M記吃!
其實McGriddle是什麼早餐來?有什麼吃的?

男爵府

stagea 發表於 24-3-15 18:18
早餐係好食

喺,好多人咁講

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

蘭開夏道 發表於 24-3-15 18:34
喺,好多人咁講

但Mos Burger 仲好食

象牙宮

蘭開夏道 發表於 24-3-15 18:34
喺呀!我見facebook啲人就喺話一定要吃呢個,唔好吃酒店啲早餐,專程去M記吃!
其實McGriddle是什麼早餐來 ...

其實個包係楓糖漿熱香餅,
可以配煙肉蛋或豬柳蛋,
老公就話,唔鐘鐘食,
佢早餐可食選薯餅或蘋果批,
又可加錢食麥樂雞,個雞好食過香港既,
又唔專登去食既,早餐時間m記大部份都係遊客,
廣東話都多.

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2Fthumb%2F7%2F77%2FMcD-Bacon-Egg-Cheese-McGriddle.jpg%2F1200px-McD-Bacon-Egg-Cheese-McGriddle.jpg&tbnid=3iwOYt9AtGO6bM&vet=1&imgrefurl=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FMcGriddles&docid=REhSvf3zg_Jp9M&w=1200&h=827&hl=zh-TW&source=sh%2Fx%2Fim%2Fm4%2F3&kgs=b3d9e4149c5a5482&shem=trie

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

在facebook見好多交流group都話日本嘅麥當當啲食物好高質,好好味!一定要留一個quota比佢,我家人剛去完都 ...

我個女最鍾意食日本M記早餐
每一次去日本都食(emoji)

象牙宮

stagea 發表於 24-3-15 18:37
係呀mos 更正,有次係鹿兒島,
門口有牌寫明牛肉係邊度來,蕃茄菜邊個養場,
好新鮮好食,個包係熱到出煙,香港成日凍既!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

seaheart88 發表於 24-3-15 18:12
日本麥當勞的確好味過香港。。。我鍾意豬柳漢堡。。。但又至於指定動作要去食。。。
...

我食過早餐,因為果次帶住呀媽,起身就要出機場,我們話去樓下cafe 食完早餐就走,佢是都不肯,話不肚餓,最後兩公婆行過小小又見到麥記,就試下,真是不同香港的,咖啡都大杯d

水晶宮

無食過日本麥當勞

水晶宮

stagea 發表於 24-3-15 18:37

日本同台灣都好食,其實香港都做得幾好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

好食過香港,不過唔會留 quota 一定要食,日本有太多選擇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊