自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我再去官網搵WhatsApp 詢問熱線,原來係假post!

珊瑚宮

joypoint 發表於 24-3-25 13:34

有,呢2日好多假post

la_source    發表於 24-3-26 10:19

大宅

好彩未俾錢,不過好明目張膽!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇價都知係假

珍珠宮

一睇個價錢已經知假 CX去日本至少$15000起,呢個價錢經濟客位就正常

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

一眼就知,邊會甘平,甘平使乜推銷。除左旅行社仲有電器鋪,話咩豐澤百老匯電器之類話蘋果產品2折果D,全部都系假架。

子爵府

有心想坐business就去返官網買啦
早兩日有尊尚逍遙通都好平

大宅

Carriegerrard 發表於 24-3-25 15:50
有心想坐business就去返官網買啦
早兩日有尊尚逍遙通都好平

只係隔下價,我已經在官網購入,出哩個post 只係想大家都警惕,不喜勿插。

子爵府

joypoint 發表於 24-3-25 15:54
只係隔下價,我已經在官網購入,出哩個post 只係想大家都警惕,不喜勿插。
...

我唔係話你
我係指好多人貪平想坐business 而俾人呃嘅人

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

2仟商務? 經濟都唔得啦!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁你都信

別墅

一月家中長老想淡季去英國叫我幫她買機票,我在買開旅遊網站查看完9千幾蚊一人,直航只有CX

手機查看過英國機票後,廣告不停彈出來,約一星期後Facebook彈左縱橫遊CX來回英國商務12XXX起,咁留言有興趣

平時呢啲offer通常撳到入去都會再貴啲
佢用messenger找我,我畀咗個期佢要四張,真係萬二蚊一張共四萬幾

佢要我畀曬啲護照名,同出生日期佢
咁我就問佢可唔可以轉過去whatsapp因為通常公司有whatsapp專線落單
佢要我用messenger覆佢
好艱難咁打曬啲名落去之後

佢立即出咗張單畀我要30分鐘內全數支付,成四萬幾蚊payme有乜可能畀多錢,我話要出去銀行過數半小時做吾

唯有食午餐順便入數。

別墅

問題就係佢畀我的銀行戶口係一個私人名,
我有所懷疑於是入去縱橫遊個網度發現冇機票部

佢又繼續狂催我,於是我就同佢講家人需要時間和縱橫遊核實資料

跟住他覆我,半小時已過你的優惠已被取消。

後來我入CX網頁,原來當天是沒有直航機的

水晶宮

上星期已出新聞係假專頁

假冒縱橫遊專頁再現‎ $7300雙人乘國泰商務來回大阪招徠‎ 5客中伏
https://www.hk01.com/article/1003266?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
(emoji)全球單月1700萬用戶(emoji) 最多香港人用的新聞App!立刻下載:https://hk01.app.link/hknews

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

見fb勁多sell 緊幾百蚊hk express 日本/曼谷/台北單程機票
懶得研究真偽
通通當假算數

大宅

ifefe 發表於 24-3-25 18:57
問題就係佢畀我的銀行戶口係一個私人名,
我有所懷疑於是入去縱橫遊個網度發現冇機票部
好在你無損失。不過其實睇到CX飛英國商務、萬二蚊呢D平到無咩可能既價錢就應該要小心。呢D假專頁通常好易認,通常好明顯買like,一㩒入去就睇到俾like既全部都唔係本地人,俾嬲個D就係本地人。

男爵府

好媽媽勳章

Happyhappylive 發表於 24-3-25 13:35
有,呢2日好多假post

唔只呢兩日,已經好一段時間,旅行社都出來澄清,但唔明點解仲有咁多人貪平而中伏

大宅

jarjane 發表於 24-3-25 13:37
一睇個價錢已經知假 CX去日本至少$15000起,呢個價錢經濟客位就正常
...
2千幾應該經濟都唔得?經濟3千幾我已經覺得算好平了。

別墅

CathyLss 發表於 24-3-25 19:33
好在你無損失。不過其實睇到CX飛英國商務、萬二蚊呢D平到無咩可能既價錢就應該要小心。呢D假專頁通常好易認 ...

平時HK express $0機票,通常入到去加好多雜費,最後都唔止零蚊。

我都係抱住咁嘅心態問佢預咗佢會加
點知佢竟然係原價,咁我已經覺得唔對路。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

CathyLss 發表於 24-3-25 19:40
2千幾應該經濟都唔得?經濟3千幾我已經覺得算好平了。

得,今日CX官網做特價連稅$2882飛福岡包1件23kg行李,我啱啱先幫朋友search完

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊