自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Lopopo 發表於 24-3-30 09:58
之前睇過篇文講扮演mr bean 的Atkinson 引述瑞典車廠 Volvo 在 Cop26 氣候峰會提供的數據,由於鋰離子電池 ...

電力、可以靠太陽、風力、水力發电
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hfl2000 發表於 24-3-30 12:30
我同老公都係由第一代iPhone用到依家,早幾日入去小米專門店行吓(初初老公係諗住睇吓佢新出既電 ...

見佢賣貴價機廣告用leica鏡頭架, 所以一d都唔平
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

cattz288 發表於 24-3-30 15:11
見佢賣貴價機廣告用leica鏡頭架, 所以一d都唔平

係呀,唔平㗎,所以我就話佢客源已經開始轉變,想買小米並唔係全部都因為貪佢夠平

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

mizuho 發表於 24-3-29 21:42
國內可以話有科研能力嘅只有華為,小米絕對唔可能有自研能力

如果小米做科研,賣既野就會貴一倍,佢現在都係抄人做得好既product, 再生產所以成本平好多,只可以跟人尾。

男爵府

環保接龍勳章

hfl2000 發表於 24-3-30 12:30
我同老公都係由第一代iPhone用到依家,早幾日入去小米專門店行吓(初初老公係諗住睇吓佢新出既電 ...

講起鏡頭,我用iPhone 嗰時,雖然成日聽到話iPhone 影相靚,但我用咗幾部都唔覺得有乜靚,以為係自己唔識用啦。到我換咗小米,影咗啲相send 俾人,啲朋友就話我部影得靚,問我用乜機,我相信唔係我啲技術突然好咗囉。

子爵府

mizuho 發表於 24-3-29 21:42
國內可以話有科研能力嘅只有華為,小米絕對唔可能有自研能力

正想講,凡事切勿站風口浪尖,華為就係好例子,政治策略市最弊
慢慢穩步前行成長,好過「-隻小米養全家」變累全家

複式洋房

Adiezz 發表於 24-3-29 13:44
小米SU7|上市4分鐘大定破萬 雷軍引爆微博熱搜獲封「雷神」 | 香港01 https://www.hk01.com/article/10052 ...

侯爵府

vivibabyvivi 發表於 24-3-29 20:46
重倉小米

要留意今日股價

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bobotenten 發表於 24-3-29 22:22
我睇中華爲問界M7,N9
噚日上深圳睇咗華為問界M7, 同小米SU7
最 impressed 係華為M7, 豪華至極
門市未有M9, 若有可能仲會嘩嘩聲!

小米SU7 外型靚仔, d人排晒隊試坐, 價錢真係好相宜!

大宅

Ryanma 發表於 24-4-2 10:09
噚日上深圳睇咗華為問界M7, 同小米SU7
最 impressed 係華為M7, 豪華至極
門市未有M9, 若有可能仲會嘩嘩聲! ...

M9極其震撼吖
我坐上去都唔想落嚟
但係M7已經用上最豪華配備
家庭用够曬
我覺得M9啱商務囉

Ryanma    發表於 24-4-2 11:00

侯爵府

日本專家:小米汽車如同iPhone問世
(日本經濟新聞中文版)
https://zh.cn.nikkei.com/columnviewpoint/viewpoint/55246-2024-04-02-05-01-00.html

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

redhot 發表於 24-3-29 17:58
我20蚊買咗,艇到而家都唔肯放手,我信佢將來會升

同你差無幾, 我18.XX, 終於望到家鄉

侯爵府

Adiezz 發表於 24-3-29 13:44
小米SU7|上市4分鐘大定破萬 雷軍引爆微博熱搜獲封「雷神」 | 香港01 https://www.hk01.com/article/10052 ...

唔明小米用左幾耐時間去研發汽車,唔明點解apple研發10年反而無疾而終?

子爵府

露比EE 發表於 24-4-2 17:02
唔明小米用左幾耐時間去研發汽車,唔明點解apple研發10年反而無疾而終?
...

小米用3年研發成功,的確震驚了成個汽車業。

可能因為小米宣布研發汽車,大家構思咁啱一樣,都係打造智能汽車,但蘋果知道小米質素好高而且成本非常低、蘋果計完數根本打唔贏,國內亦要面對Google,所以放棄。

有專家話小米汽車面世係歷史時刻,將會改變成個汽車業既遊戲規則,就等同當年iPhone 改變手機市場一樣

男爵府

露比EE 發表於 24-4-2 17:02
...

美國產業鏈空心化,蘋果科技都唔係好高端,甚至自已公司唔用windows都攪餐飽,產品勝在 Cult,靠果粉

侯爵府

今日微博熱搜#华为已撤回遥遥领先商标申请#,咁攪笑既,係咪表示佢已不再遙遙領先?
attach1/tmp/phpP9DkIg

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊