自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

淘咗個蒸籠,中層個圓周係凹咗。所以基本上係come唔到蓋,攞走中層底層就冇問題可以come蓋

同賣家講,第一句就話我自己撞凹,話我27號簽收,今日先話有問題,同佢解釋27號只大陸集運倉簽收,來香港尋晚先取,佢就話我28號取29號先講有問題,自己跌壞。又要我影箱和鍋嘅視頻比佢睇證明唔係早2日已收貨

好啦,拗完一輪,又話集運撞壞,影埋個箱比佢睇,個紙張箱完好,冇爛冇扁,點會入面自己凹?跟住又話自己檢查2次先出貨,又呢又路。

叫佢補個中層比我,佢要我退貨先換比我。 但香港寄運費佢唔負責。 退返去運費都要幾十? 咁算啦,補差价,佢話差5元比我,我唔肯就加到10元

都算,諗住話再比錢買個中層,又話冇得單買。唔通又要我比$160買成個鍋為咗個中層?

買咁耐野未試過咁嬲,嬲佢不斷推責任,又話我遲出聲,又話我自己撞凹,又話集運撞壞。 明顯就係出貨已經壞,講黎講去冇解決。

其實可以點投訴?只可以比個差評?買淘咁多次野我冇投訴過冇比過負評,唔識可以點做。我買呢個鍋係為咗個中層蒸野,冇咗個中層根本就冇用,係咪要無奈接受?
attach0/tmp/phpCgB5nf

子爵府

taiming 發表於 24-3-29 22:51
淘咗個蒸籠,中層個圓周係凹咗。所以基本上係come唔到蓋,攞走中層底層就冇問題可以come蓋

同賣家講,第一 ...

搵淘寶介入?

伯爵府

hnh_mami 發表於 24-3-29 22:58
搵淘寶介入?

點揾?我只係買野同收貨,未比過評唔識點投訴

而家佢係咁迫我confirm收貨就退返10比我。

珍珠宮

taiming 發表於 24-3-29 22:51

同賣家講,第一 ...

搵淘寶客服介入,一係叫佢寄中間個parts比你,一係退全款,因為無左中間根本用唔到…

明天打淘寶電話:3018 3610,搵定訂單編號,講個情形叫佢哋處理啦….間店好差

大宅

10蚊都唔要,比個差評佢。

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我試過類似情況,個不銹鋼煲底唔平,有些凸點,放上電磁爐就不穩,自動移位旋轉,賣家叫我拍片佢睇,睇完都不認錯,費事同佢拗。後來我用鎚仔揼下個底,就搞掂ok 了。

伯爵府

天貓 發表於 24-3-29 23:05
搵淘寶客服介入,一係叫佢寄中間個parts比你,一係退全款,因為無左中間根本用唔到…

明天打淘寶電話:30 ...

佢要我退回, 先肯補返中間個part但香港運費不負任只負責大陸果程

30183610係香港電話?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

找回交易詳情
按退款/售後>只退錢(ie.賠償)/退貨退款

cap 相片證明 & load photos,
用淘寶做中間人

或致電香港淘寶客務
3018 3610

伯爵府

日日好攰 發表於 24-3-29 23:06
10蚊都唔要,比個差評佢。

10蚊真係唔會要。但佢咁真唔忿氣呀,而家唔回我,只發下笑圖,握手圖

比負評有冇用架? 未試過,我連比負評個位都揾唔到 。 係咪唔好confirm收貨?

伯爵府

Jasmine-4711 發表於 24-3-29 23:10
找回交易詳情
按退款/售後>只退錢(ie.賠償)/退貨退款

我揾到,按咗只退款話佢有瑕疵,但要等佢批喎,佢一定唔批啦。 咁我係咪冇佢符?

珍珠宮

taiming 發表於 24-3-29 23:09
佢要我退回, 先肯補返中間個part但香港運費不負任只負責大陸果程

30183610係香港電話?

係香港淘寶電話,有一項係退款維權,你按指示接去客服,搵定訂單編號,話俾淘寶專員聽,佢哋會教你點申請退款維權,影爛咗嘅parts上載去投訴,賣家百般刁難,就係想你唔追,退得$10有鬼用,唔係比差評咁簡單,係要佢退返款俾你,或者寄返parts俾你…

伯爵府

parrotking 發表於 24-3-29 23:08
我試過類似情況,個不銹鋼煲底唔平,有些凸點,放上電磁爐就不穩,自動移位旋轉,賣家叫我拍片佢睇,睇完都 ...

唔得呀,凹得勁

大宅

taiming 發表於 24-3-29 23:14
我揾到,按咗只退款話佢有瑕疵,但要等佢批喎,佢一定唔批啦。 咁我係咪冇佢符?
...

佢吾批,淘寶會介入。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

樓主用官集定私集? 官集可以向官方集運投訴破損,私集應該店主會話唔關佢事

伯爵府

天貓 發表於 24-3-29 23:15
係香港淘寶電話,有一項係退款維權,你按指示接去客服,搵定訂單編號,話俾淘寶專員聽,佢哋會教你點申請 ...

哦,我聽日試下。

我而家已經按咗退款,佢而家覆我要退貨退款(之前後期只發笑圖,握手圖)

伯爵府

廷廷媽 發表於 24-3-29 23:22
樓主用官集定私集? 官集可以向官方集運投訴破損,私集應該店主會話唔關佢事
...

個箱完全冇爛冇扁冇凹

好難講得通係集運撞爛

伯爵府

wombatwombat 發表於 24-3-29 23:17
佢吾批,淘寶會介入。

佢見我要求退款,覆我要退貨退款

佢唔批我係咪要自己揾淘宝人介入?

珍珠宮

taiming 發表於 24-3-29 23:23
哦,我聽日試下。

我而家已經按咗退款,佢而家覆我要退貨退款(之前後期只發笑圖,握手圖)

我見你話佢個盒係冇凹到,你影埋相上載去退款,呢個就係佢根本唔係撞壞嘅證據,你有冇掉咗個盒?

珍珠宮

打淘寶嘅電話,講返晒所有情形出嚟,我哋寄返上去好貴淘寶客服都應該知….講明你只想佢補寄返俾你,一係就退全額款項…

伯爵府

天貓 發表於 24-3-29 23:30
我見你話佢個盒係冇凹到,你影埋相上載去退款,呢個就係佢根本唔係撞壞嘅證據,你有冇掉咗個盒?
...

冇掉呀

相+視頻一開始已經影晒比佢睇。

佢一開始話我收貨幾日先出聲,係自己撞爛,要求我影埋個盒比佢睇,證明剛收貨
其實去到呢個位我已經嬲嬲地,完全唔係解決問題,話完我撞爛就話集運撞爛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊