自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

先唔講價錢,香港從來冇sell平!如果要平,大家願意減人工到同深圳睇齊?你哋嘅樓呢?可以承受再跌多幾成同大陸接軌?我諗選擇留低嘅大家,無人想同無人願意見到吧!

我先講最近2日遇見嘅好:
1)的士司機發現自己入錯路口,主動停左個咪錶同埋不斷講對唔住
2)星期六去北京樓,食物保持水準!小籠包同點心都好好味,服務唔錯!
3)去同兩老買新電話,iPhone轉Samsung,衛訊嘅服務真係不得了,免費過機,仲超有耐性教每一個公公婆婆用機!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我唔覺得咁差呀!

利申;不過我係會上大陸玩的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

JustForty 發表於 24-4-3 01:45
先唔講價錢,香港從來冇sell平!如果要平,大家願意減人工到同深圳睇齊?你哋嘅樓呢?可以承受再跌多幾成同 ...

衛訊真係好有心機教客人的。我用 csl,除咗有過 data 服務,仲有技術支援,c6 部機有咩問題我搞唔掂,都叫佢過 csl 問,好快處理到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

先唔講價錢,香港從來冇sell平!如果要平,大家願意減人工到同深圳睇齊?你哋嘅樓呢?可以承受再跌多幾成同 ...

2 同 3我係認同
但1。。我真係恕我無見過仲有良知司機,黑面、講野有骨我就見唔少,我成日搭,好難怪我都轉搭Uber

珊瑚宮

回覆樓主:

2. 我唔介意食肆收得貴, 但食物質數及服務員態度要有。
香港食飯, 應該包埋呢2點, 大家都有俾加一服務費的。
但太多食肆根本做唔到, 香港食肆去弱留強時代應該來臨了。

伯爵府

2023年兔年勳章

Fishqqma 發表於 24-4-3 02:08
我唔覺得咁差呀!

利申;不過我係會上大陸玩的。

認同!我都會北上玩嘅人,但我都覺得香港都依然好!
我冇幾耐前去豐x買notebook, 個sales都好好,幫我裝晒所有野,仲慢慢講點用,之後仲俾埋私人電話我,話有問題可WhatsApp佢問添!

琥珀宮

唔係冇好嘅服務,係少咁解,可遇不可求

circleda    發表於 24-4-3 10:55

珊瑚宮

回覆樓主:

坐的士未遇過黑面神,
近近地坐,遠D百幾二百蚊又有都冇遇過黑面神。

水晶宮

衛訊不嬲免費過機,星期日都冇乜客,個sales全程推銷我哋一個客

水晶宮

Fishqqma 發表於 24-4-3 08:17
坐的士未遇過黑面神,
...

咁你真係好彩,小巴、的士佬都遇過幾個衰格

珊瑚宮

20162016 發表於 24-4-3 08:19
咁你真係好彩,小巴、的士佬都遇過幾個衰格

小巴反而有預過。
我都覺得我好好彩,
真係遠近都冇試過遇黑面神,
有啲仲好好傾。

水晶宮

回覆樓主:

如果電器、電話等服務,我覺得不錯的,的士司機好壞參半,我帶爸爸去覆診,有司機很好叫慢慢,也有些見老人家輪盡專登停下後急促開走,但普遍食肆服務就比較差,跟深圳差太遠,又要搭枱,又限時,要加水什麼都扮睇吾到。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

HLDMaMa 發表於 24-4-3 08:25
如果電器、電話等服務,我覺得不錯的,的士司機好壞參半,我帶爸爸去覆診,有司機很好叫慢慢,也有些見老人 ...

的士嚟講,台灣真係好過香港好多,有次阿仔受傷,我唔好意思要司機等,say 晒 sorry,點知司機覺得等係理所當然,仲有好多問候好關懷。

男爵府

20162016 發表於 24-4-3 08:18
衛訊不嬲免費過機,星期日都冇乜客,個sales全程推銷我哋一個客

我二月中移動都免費過機,好好禮貌又有耐性,仲叫我check過哂先走

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

出得街消費,預左洗錢,唔介意食得貴,但真係要有服務同質素囉…我自己好唔中意限時,放假約得家人或朋友飲餐茶,又話要90分鐘交枱埋單…已經唔係飲咩優惠時段,或普通點心店…

男爵府

回覆樓主:

其實我想為的士司機平反,上年打8號風球時,個司機好好禮貌,又問我甘大風仲返工,又叫我小心,個下好窩心。當然都會有態度差,但不是全部。昨晚食牛角,侍應態度好好,連我囡都贊,個姐姐好好笑容。我覺係開始有點轉變。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-4-3 08:17
坐的士未遇過黑面神,
...

好好彩

珍珠宮

好媽媽勳章

如果講買嘢(買衫買鞋之類)我自己覺得香港啱我買啲呀,上去主要係同小朋友玩啲唔同啲嘅嘢,可能我去啲二線啲嘅商場,就覺得冇咩買

侯爵府

CorrineNg 發表於 24-4-3 08:36
其實我想為的士司機平反,上年打8號風球時,個司機好好禮貌,又問我甘大風仲返工,又叫我小心,個下好窩心 ...

一粒老鼠屎就可以攪臭一窩粥,更何況的士界有好多粒老鼠屎。

珍珠宮

回覆樓主:

尋晚去食飯,因為食唔哂想用自己飯盒拎走
不過都同職員問聲(試過唯一某餐廳唔俾人拎走)
佢話當然OK啦,仲提我早啲夾落飯盒攤凍先好關蓋~

真係有心為食客岀發~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊