自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

不嬲喺拼多多都可以微信支付,但係淘寶用唔到微信支付?只可以用大陸支付寶云閃付等等,有冇人可以教吓點先可以用微信支付?thanks

翡翠宮

回覆樓主:

我都chok唔到微信出嚟,不過你可以用香港支付寶、雲閃付、數字人民幣,又唔係只有大陸支付寶嘅。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lyh80115 發表於 24-4-3 11:30
我都chok唔到微信出嚟,不過你可以用香港支付寶、雲閃付、數字人民幣,又唔係只有大陸支付寶嘅。
...

我反而用唔到大陸支付寶,比錢時明明揀左用大陸支付寶比錢,但㨂完之後佢得2個選項,一係找朋友代付,一係用雲閃付,請問點先用到大陸支付寶比錢?

男爵府

淘寶依家可以用PAYME比錢, 好方便

翡翠宮

uhtcl2006 發表於 24-4-3 11:41
我反而用唔到大陸支付寶,比錢時明明揀左用大陸支付寶比錢,但㨂完之後佢得2個選項,一係找朋友代付,一係 ...

大陸支付寶實名同綁咗淘寶賬號,就有得用……

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lyh80115 發表於 24-4-3 11:48
大陸支付寶實名同綁咗淘寶賬號,就有得用……

咁使唔使要綁內地信用卡先可以用?

珍珠宮

lkube 發表於 24-4-3 11:07
不嬲喺拼多多都可以微信支付,但係淘寶用唔到微信支付?只可以用大陸支付寶云閃付等等,有冇人可以教吓點先 ...

阿里巴巴系的淘寶,無微信支付正常吧

翡翠宮

uhtcl2006 發表於 24-4-3 11:49
咁使唔使要綁內地信用卡先可以用?

我有綁內地銀行卡ok,唔係信用卡。

聽講就咁回鄉證實名都得,之後用香港支付寶匯款充值,但我覺得無乜著數,匯成6千幾先免手續費……

買淘寶、拼多多、京東我寧願用雲閃付+銀聯信用卡,無手續費;呢期香港微信有內地優惠都有用下。

水晶宮

lyh80115 發表於 24-4-3 11:54
我有綁內地銀行卡ok,唔係信用卡。

聽講就咁回鄉證實名都得,之後用香港支付寶匯款充值,但我覺得無乜著 ...

我剛check左我淘寶係綁定左大陸支付寶的,支付寶綁定左內地銀行卡,亦有實名認証,但淘寶比錢時就係無得㨂用內地支付寶比錢,好奇怪呀

男爵府

uhtcl2006 發表於 24-4-3 11:57
我剛check左我淘寶係綁定左大陸支付寶的,支付寶綁定左內地銀行卡,亦有實名認証,但淘寶比錢時就係無得㨂 ...

我反而想喺淘寶用微信支付,因為微信支付磅咗信用卡免晒手續費雖然可以用雲閃付,但係我都係鍾意用微信綁信用卡咁俾錢因為會多優惠

水晶宮

lkube 發表於 24-4-3 12:01
我反而想喺淘寶用微信支付,因為微信支付磅咗信用卡免晒手續費雖然可以用雲閃付,但係我都係鍾意用微信綁 ...

淘寶可以用到微信架咩 我又真係唔知喎

翡翠宮

lkube 發表於 24-4-3 12:01
我反而想喺淘寶用微信支付,因為微信支付磅咗信用卡免晒手續費雖然可以用雲閃付,但係我都係鍾意用微信綁 ...

微信呢期我有食Aeon200-20、icbc¥15返券等,早前建行有350-40。主要用嚟買京東e卡,因為可以自定金額食到盡個優惠,之後再慢慢喺京東用,唔洗即時買嘢砌單。而萬一要退款,退e卡退到足,如果直接微信畀,退款會扣除咗個優惠後退就蝕晒。

翡翠宮

uhtcl2006 發表於 24-4-3 11:57
我剛check左我淘寶係綁定左大陸支付寶的,支付寶綁定左內地銀行卡,亦有實名認証,但淘寶比錢時就係無得㨂 ...

咁又好離奇,不如問下淘寶客服點搞。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊