自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問若買票時無加錢劃位,在起飛前48小時 on line check in能免費揀位嗎?謝謝

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellobyebye 發表於 24-4-4 15:17
請問若買票時無加錢劃位,在起飛前48小時 on line check in能免費揀位嗎?謝謝

唔可以

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

可以,不過佢劃分左某d 位置要另加錢,剛復活節前搭完,就分左三part, 機前三分一加大約一百廿幾,中間一零幾,機後個part 可免費劃
[img=500,400][/img]

水晶宮

可以,我未夠48小時就喺App上揀位,揀免費果d,短途只要同行人一齊坐、近走廊位我都ok, 唔會加$坐前面。

別墅

回覆 miu~miu 的帖子

多謝資料!我買票時無加錢劃位,我入去管理訂單睇,劃位費比買票時俾既貴$10。online check in時大部份都要另外俾錢,咁我依家俾左先.。免得到時又貴D又少位揀。

子爵府

如果唔坐啇務,我必定加錢坐最前!

別墅

回覆 Elenalan 的帖子

我又有問題喇, 若後排免費嘅位畀人揀曬。 咁係咪在機場check in嗰D客人一定要加錢揀前排嘅位呢?

水晶宮

hellobyebye 發表於 24-4-4 18:33

我又有問題喇, 若後排免費嘅位畀人揀曬。 咁係咪在機場check in嗰D客人一定要加錢 ...

機場check in唔使$但可能冇哂你想揀的座位。

別墅

明白了,謝謝

別墅

我見機票 email內餐飲是(輕膳、飲品).我以為是飛機餐。但在加購座位時,另外見到有預購餐飲(有包,麵,飯等).請問原本的輕膳是指什麼?唔加錢預購就無餐食?

瑪瑙宮

大廚勳章

hellobyebye 發表於 24-4-9 23:01

我見機票 email內餐飲是(輕膳、飲品).我以為是飛機餐。但在加購座位時,另外見到有 ...

我唔知係咪班班機一樣食物

我朋友試過大阪返香港係雞尾包同埋一支水
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

2024年龍年勳章

我見機票 email內餐飲是(輕膳、飲品).我以為是飛機餐。但在加購座位時,另外見到有 ...

Refreshment 最大可能係熱包,例如菠蘿包、叉燒餐包之類。另外 online check in 都唔係班班機可以免費揀後面嘅位,可能去程唔駛錢,但回程要錢,唔買座位就冇得做 onlIne check in.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

一個包同一支水,個包都幾好味架
[img=500,400][/img]

別墅

回覆 Mintxxx 的帖子

但我見回程係無預購餐飲,4個鐘頭機淨係食個包?我可唔可以在機場買食物上飛機食?

大宅

hellobyebye 發表於 24-4-10 00:06
回覆 Mintxxx 的帖子

但我見回程係無預購餐飲,4個鐘頭機淨係食個包?我可唔可以在機場買食物上飛機食? ...

可以

大宅

馬爾泰若㬢 發表於 24-4-10 04:34
可以

想問Hk airline 是無論長途或商務位都無電視睇?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

Greensofa 發表於 24-4-10 09:17
想問Hk airline 是無論長途或商務位都無電視睇?

自從上次財困後,就無晒機上娛樂la.

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

上年暑假坐,如果唔比錢劃位,係唔比online check in ! 當我login in想online check in 時,就pop up 一定要買位先!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

野原美冴 發表於 24-4-10 09:28
上年暑假坐,如果唔比錢劃位,係唔比online check in ! 當我login in想online check in 時,就pop up 一 ...

我舊年暑假搭都係唔可以劃,但樓上有人話可以。

過2日飛剛剛做ON LINE check in係冇免費位,要比錢

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

剛試佐唔可以,一定要揀位,但揀位要比錢,唔揀位又做唔網上check IN。
attach1/tmp/php0J9iHf

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊