自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你哋會唔會用yuu積分去換?
想換個大, d 積分儲起又冇乜用!
American Tourister是美國時尚行李箱品牌,擁有超過90年歷史,一直與時並進,致力不斷創新,開發高質、實用及安全的產品。今次供換購的有20吋、24吋、28吋3款,適合長短途旅行需要,性價比高。此系列附送3年全球保養。行李箱極致輕盈,20吋登機行李箱僅重2.3公斤,配備TSA海關密碼鎖,亦有雙滑輪設計,遇上崎嶇不平的路面亦能夠輕鬆通行無阻,可擴充式設計更提供額外收納空間。

水晶宮

回覆 露比2006 的帖子

分別要(11 / 13 / 15) 萬分換領

OR
50印花 + (460/ 560 / 660) 元換購

OR
2800分 + (520 / 620 / 720) 元換購

男爵府

露比2006 發表於 24-4-7 16:36
American Tourister是美國時尚行李箱品牌,擁 ...

我之前係喺門市買嘢夠$500再加錢換咗個大嘅,質素都OK

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

有興趣換個28吋
呢個牌子好用,我十幾年前買左個28吋用到而家,剛好用到舊舊地想換喼。

大宅

重量出眾, 但留意個箱好薄, 就算係28吋亦只係厚 29cm. 中開單邊只有13-14cm空間放野, 如果你有盒裝手信/ 大物件未必放得落

goldpiglet    發表於 24-4-7 23:54

瑪瑙宮

大廚勳章

露比2006 發表於 24-4-7 16:36
American Tourister是美國時尚行李箱品牌,擁 ...

我啱啱去旅行爛咗隻篋。。之後都係買American tourister 。。。不過就買頂揭色嗰款囉,好似真係比傳統方便好多
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果夠分又要換喼就會換
以前用開佢, 而家轉左用大使牌
其實喼除左睇牌子仲要睇物料,有啲膠係易爛

goldpiglet    發表於 24-4-7 23:55

子爵府

但係佢個20寸size 好似唔上得機?
我check 好多間手提行李係 56x36x23cm
所以我唔敢換
因為新年福岡返嚟 見日本嗰邊要個男人個喼入架check size 點知佢係細嘅前蓋式 所以厚身啲 唔比佢hand carry 要寄倉
attach1/tmp/phpYxzQRG

男爵府

回覆樓主:

我n年前喺萬寧換喼,撞喼撞到七彩。25吋紫色,我前幾日去珠海排隊check in 酒店,計埋我,前前後後附近排隊的,有5個人用呢個紫色喼,真係誇張。唔想撞喼撞到咁。

大宅

回覆樓主:

換購通常一定會撞款。。。所以要考慮下好唔好

伯爵府

回覆樓主:

行李喼撞款撞色其實好普偏,我會掛卡通行李牌/綁繩/貼label,總可分辨。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Hanayori 發表於 24-4-8 01:10
行李喼撞款撞色其實好普偏,我會掛卡通行李牌/綁繩/貼label,總可分辨。

自己分到唔等於人地分到,好多盲炳攞錯人地行李,唔明點解佢地唔睇清楚個 label 就攞走。

珍珠宮

pauline_c 發表於 24-4-8 07:37
自己分到唔等於人地分到,好多盲炳攞錯人地行李,唔明點解佢地唔睇清楚個 label 就攞走。
...

對!我都領過嘢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

覺得款吾太靚,吾夠實淨。我都想買個可以上機既,原來都有咁多學問。先研究下先再買吧。。

水晶宮

ydoris 發表於 24-4-8 08:54
覺得款吾太靚,吾夠實淨。我都想買個可以上機既,原來都有咁多學問。先研究下先再買吧。。 ...

可以上機嘅,有 d 航空公司要求厚度唔可以多於22cm,其實20吋嚟講好難搵。

水晶宮

babytt2 發表於 24-4-8 08:48
對!我都領過嘢

有次有事喺機場行李部搞好耐,聽到個妹妹講行李比人攞咗,航空公司聯絡咗攞錯行李嗰個乘客,回頭機場中,妹妹等佢返嚟交換,根據妹妹形容,除咗顏色相同,根本連個款都唔一樣,size 又唔一樣,真係無奈。
有時隔好耐都搵唔返個喼,仲慘 ~
日本機場有職員不斷提乘客check 咗 label 先攞走,呢個習慣好重要。

大宅

回覆樓主:

要用既積分唔多,係加錢個舊大d

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

pauline_c 發表於 24-4-8 09:27
可以上機嘅,有 d 航空公司要求厚度唔可以多於22cm,其實20吋嚟講好難搵。
...
係呀,hk express寫係22寸。實情會吾會係買20寸喼,但個呎寸係要細過22寸。但買22寸喼就會over size咁解?個喼要吾要連埋知唔碌計呢?上個月坐,用手提袋,佢都要放入去量左先俾我上機。

水晶宮

ydoris 發表於 24-4-8 10:55
係呀,hk express寫係22寸。實情會吾會係買20寸喼,但個呎寸係要細過22寸。但買22寸喼就會over size咁解? ...

唔好睇幾多吋喼,要長闊高量度,計轆計手拉桿

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

honeyfamily@@ 發表於 24-4-7 21:52
我n年前喺萬寧換喼,撞喼撞到七彩。25吋紫色,我前幾日去珠海排隊check in 酒店,計埋我,前前後後附近排隊 ...

我用喼套, 雖然有DD 麻煩, 但是會出眾D.... 易認D, 又可保護喼, 5驚有咩爆/爛....
Stay Hungry , stay foolish !!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊