自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有冇人返大陸洗牙或睇牙?

係咪專業醫生? 環境怎樣?

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

karenlyk 發表於 24-4-12 13:15

我明天試約 親友介紹的港x 口腔在車公廟站附近 都未聽過佢個名嫁.

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

samsmama 發表於 24-4-12 13:46
我明天試約 親友介紹的港x 口腔在車公廟站附近 都未聽過佢個名嫁.

你感覺如何?做咗咩治療?

水晶宮

自有光啦,香港人經營管理,基本上幫襯既全部都係香港人

翡翠宮

上校車 發表於 24-4-14 00:15
自有光啦,香港人經營管理,基本上幫襯既全部都係香港人

有諗過呢間,最近yt 好多廣告片,好似好專業

水晶宮

karenlyk 發表於 24-4-14 00:43
有諗過呢間,最近yt 好多廣告片,好似好專業

有系統管理,洗牙醫生同補牙醫生係分開的,醫生都專業同友善

我見好多香港人係做種牙,杜牙根,有個後生仔想箍牙

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

karenlyk 發表於 24-4-14 00:09
你感覺如何?做咗咩治療?

覺得係洗得乾淨過香港好多 但不作介紹 因為那店不知名 外觀相對舊 未洗前都有點worry

翡翠宮

上校車 發表於 24-4-14 09:04
有系統管理,洗牙醫生同補牙醫生係分開的,醫生都專業同友善

我見好多香港人係做種牙,杜牙根,有個後生 ...

多謝回覆。

請問你做邊種治療?醫生手勢怎樣?

翡翠宮

samsmama 發表於 24-4-14 10:09
覺得係洗得乾淨過香港好多 但不作介紹 因為那店不知名 外觀相對舊 未洗前都有點worry
...

你好大膽

男爵府

karenlyk 發表於 24-4-12 13:15

屋企人去愛康健,我就去了蓮塘一欣口腔,個人覺得一欣口腔洗得好乾淨,但而家一欣無特價、所以復活假我帶個仔去愛康健,平日68、都O K

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-4-14 12:21
屋企人去愛康健,我就去了蓮塘一欣口腔,個人覺得一欣口腔洗得好乾淨,但而家一欣無特價、所以復活假我帶 ...

68咁平

愛康健係老字號,好耐以前有電視廣告
一欣反而未聽過,點解你會考慮喺呢間洗牙?

子爵府

回覆 karenlyk 的帖子

我洗過牙, 洗到我件衫兩邊膊頭濕晒, 怕怕

男爵府

karenlyk 發表於 24-4-14 12:23
嘩68咁平

愛康健係老字號,好耐以前有電視廣告

一欣係jm介紹,反正洗牙、又唔係做手術,幾十蚊咪試吓、但確實好,新開設施新,佢洗晒我千年茶漬/牙漬,我上次香港牙醫都洗唔到,足足洗了40分鐘!愛康健因為有長老可用醫療卷,同佢睇牙,順便妹妹洗埋牙、你去大衆點評,會有優惠卷,工作日通常幾十蚊
attach1/tmp/phpDqYNOT

翡翠宮

tjbb168 發表於 24-4-14 12:27

我洗過牙, 洗到我件衫兩邊膊頭濕晒, 怕怕

咁誇張無墊塊即棄巾?

翡翠宮

廢柴孖條 發表於 24-4-14 12:28
一欣係jm介紹,反正洗牙、又唔係做手術,幾十蚊咪試吓、但確實好,新開設施新,佢洗晒我千年茶漬/牙漬,我 ...

多謝講解我去大眾點評睇下

男爵府

karenlyk 發表於 24-4-14 14:26
多謝講解我去大眾點評睇下

你可以係美團睇下有冇洗牙優惠,有時平好多

大宅

我冇咁勇呀,驚寧願貴少少都喺香港做

登陸火星    發表於 24-4-19 23:01

男爵府

回覆樓主:

題外話,我香港洗過,醫生話無野好洗,無牙石

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

老公去自有光鑲咗隻門牙,$1500,佢非常滿意。

水晶宮

karenlyk 發表於 24-4-14 12:15
多謝回覆。

請問你做邊種治療?醫生手勢怎樣?

只做普通洗牙同照CT
醫生細心睇完CT 片話只需要洗牙就夠

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊