自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240412/mobile/bkn-20240412153425902-0412_00822_001.html

好慘

SiuBBee    發表於 24-4-13 15:54

公爵府

我對仔女好包融。讀書盡力就好。係學校有咩問題唔使怕,最多轉校。

公爵府

lovebb2 發表於 24-4-13 12:40
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240412/mobile/bkn-20240412153425902-0412_00822_001.html

好慘

珍珠宮

太可惜,才13歲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

好慘

太多問題解決唔到
放下自在

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

加菲貓3 發表於 24-4-13 12:45
我對仔女好包融。讀書盡力就好。係學校有咩問題唔使怕,最多轉校。

我都係咁同個女講,我女同呢位女學生差不多大,要多同子女溝通

珊瑚宮

好慘

好乖女仲要提過哥哥唔好賭博

珍珠宮

佢有部份涉及家庭因素,父母真係唔好生完就算,每天抽10分鐘傾吓計,已有好大成效,呢個家庭,哥哥賭博,妹妹有精神問題,希望哥哥聽妹妹既勸告,戒賭

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哥哥要聽話啦!

珍珠宮

好慘

珍珠宮

好慘

13歲就自己約病友食晚飯,家中都無咩關愛,rip

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RIP,希望妹妹安息.

所以呢,父母無資源無能力唔關愛真係無謂生。

珍珠宮

回覆樓主:

收到呢單新聞時,即時諗如果小朋友用呢個方法輕生,作為父母一定永遠唔能夠釋懷(雖然其他方法都唔可以),妹妹rip

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

情緒病真係令好多人選擇輕生
亦都希望還原返個真相,BK嘅「社會評論家」智者們可以收下把口

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cheung2000 發表於 24-4-13 13:16
收到呢單新聞時,即時諗如果小朋友用呢個方法輕生,作為父母一定永遠唔能夠釋懷(雖然其他方法都唔可以), ...

我朋友就係其中一個呢啲父母,小朋友走之前好乖亦肯去覆診、亦都表現得好正面,所以先至放心少少比佢自己出去,估唔到其實佢就係怕屋企人、朋友擔心所以先至裝作快樂。
我朋友作為父母,而家嘅傷痛同埋自責,係覺得自己原來連小朋友係扮冇事都睇唔出,明明已經盡晒力去愛護,嗰種痛苦、無力感一世都唔會痊愈!
我作為睇住小朋友長大嘅Auntie,每次諗起佢選擇完全冇反悔餘地嘅離開方式,我幾年都不能釋懷

myjasmine    發表於 24-4-13 17:20

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

RIP

男爵府

仔賭博,13歲有情緒病,慘

伯爵府

Anpanmama 發表於 24-4-13 13:23
我朋友就係其中一個呢啲父母,小朋友走之前好乖亦肯去覆診、亦都表現得好正面,所以先至放心少少比佢自己 ...

女孩因為乜野輕生呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊