自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

接機,估唔到香港機場連充電寶都冇得租借,入去七仔問,只係可以賣,問其他商舖好似機場有位叉電,但係要自己帶線,會否唔係幾方便旅客?

可能我自己準備不足,唔好鬧我

象牙宮

Shellyxlk 發表於 24-4-13 20:50
接機,估唔到香港機場連充電寶都冇得租借,入去七仔問,只係可以賣,問其他商舖好似機場有位叉電,但係要自 ...

睇下.
https://www.hongkongairport.com/tc/passenger-guide/airport-facilities-services/battery-recharge-service

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

接機,估唔到香港機場連充電寶都冇得租借,入去七仔問,只係可以賣,問其他商舖好似機場有位叉電,但係要自 ...

通常旅客都會有充電線,你去旅行會唔帶charger嗎?如果佢地冇咁都要買,响7-11買好合理,而且你在到港層,都唔會留好耐,無都合理

珍珠宮

回覆樓主:

冇帶尿袋,又冇線,唯有付費吧

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

自己帶充電線、是常識吧!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆樓主:

你咁講我先回應,免得又話唱好大陸
喺大陸食飯冇晒電,門口就有充電寶,有齊差電線,之後周圍行,大量地方俾你放返入去,$4一個鐘

侯爵府

大力大力 發表於 24-4-13 22:18
自己帶充電線、是常識吧!

咁啱自己個充電寶放咗另外一個袋,普通出街去接機真係唔會帶充電線

侯爵府

邱悠月 發表於 24-4-13 22:34
你咁講我先回應,免得又話唱好大陸
喺大陸食飯冇晒電,門口就有充電寶,有齊差電線,之後周圍行,大量地方 ...

係,中國間間餐廳、間間便利店、條條主要街道都有充電寶出租,仲要又平還時又方便

侯爵府

竇漪房 發表於 24-4-13 21:34
通常旅客都會有充電線,你去旅行會唔帶charger嗎?如果佢地冇咁都要買,响7-11買好合理,而且你在到港層, ...

今日接機啊

象牙宮

有機場服務中心,
有網頁都唔識善用。

子爵府

回覆 邱悠月 的帖子

之前去深圳酒店, 唔知點解房內叉得唔滿, 就第一次試用充電宝, 真係超正超方便, 又平. 真心正.

男爵府

通知朋友,下次飛深圳囉,咁咪有得周街租充電寶囉。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我會直接買一個,通常即拆盒的都可以充到3-4成電,好過冇,頂住先

伯爵府

mercurycc 發表於 24-4-13 20:54
睇下.
https://www.hongkongairport.com/tc/passenger-guide/airport-facilities-services/battery-rechar ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Shellyxlk 發表於 24-4-13 23:14
今日接機啊

咁咪係囉!正常人接機或外地到港都即走唔會留响機場,無得租都合理,至於樓上有人話大陸周圍有得租就更㗰氣,香港都有啦!你講緊機場不是商場

象牙宮

竇漪房 發表於 24-4-14 11:59
咁咪係囉!正常人接機或外地到港都即走唔會留响機場,無得租都合理,至於樓上有人話大陸商場周圍有得租就 ...
咩都拉埋大陸比較,
機場大把資訊,唔識善用啫.
香港都好多餐廳商場都有得租啦!

侯爵府

mercurycc 發表於 24-4-14 09:24
有機場服務中心,
有網頁都唔識善用。

服務中心幫唔到喎,打電話上去allways (機場服務公司)叫我行去D排出境樓層 (全個機場客運大樓1號+2號大樓得e一個location),接電話嘅唔知呢方面嘅資料,errr 咗好耐,hold 我條線問其他人,最後都係唔知幾多錢,點樣還機,正式係點樣租借

最後都係我自己唔啱,唔帶叉電線出街,唯有入七仔俾$300買叉電寶

象牙宮

Shellyxlk 發表於 24-4-14 12:04
服務中心幫唔到喎,打電話上去allways (機場服務公司)叫我行去D排出境樓層 (全個機場客運大樓1號+2號大 ...

有無行去睇下?
係網上隨時打機場借充電寶已有資料.
https://www.google.com/mymaps/viewer?mid=1ew3GW3QBHVSASYd8-eMDUaPeqJhmrOE&hl=zh_HK

侯爵府

竇漪房 發表於 24-4-14 11:59
咁咪係囉!正常人接機或外地到港都即走唔會留响機場,無得租都合理,至於樓上有人話大陸周圍有得租就更㗰 ...

我自己唔好彩,飛機delay,小朋友遊學團又等得耐先出晒嚟

侯爵府

mercurycc 發表於 24-4-14 12:06
有無行去睇下?
係網上隨時打機場借充電寶已有資料.
https://www.google.com/mymaps/viewer?mid=1e ...

冇行去睇,因為唔敢行開接機樓層,怕小朋友隨時出嚟,問咗1010電訊商話冇,要有線,跟住去七仔冇得租淨係賣

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊