自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好心佢哋就買的熱門嘅廣告時段啦

早前,香港男團MIRROR入圍“2024亞洲最帥男團”受熱議,近期再登上了美國電視台FOX,被粉絲和媒體讚“為港娛再獲突破性榮譽”,卻被網民質疑節目水分。

節目中,MIRROR成員表示,能到美國演出時簡直難以置信,從下機的那一刻起便感受到美國人對組合的愛意,實在是非常美妙的經歷。 成員 #盧瀚霆 表示,組合作品既帶有傳統廣東歌獨特的旋律風格,又吸收了世界各地不同的流行曲風和舞蹈,算是一種比較新穎的音樂表達。

此事傳出後,有媒體稱《Mirror曾被嘲弄‘紅不過羅湖’終雪恥》,指為整個香港娛樂圈爭了光。 粉絲則更加興奮,對曾經的嘲諷者進行“反攻”:
@Kit**g:“千萬不要紅過羅湖啊,直接帶著廣東歌衝出海外,加油12子!”
@Gli**oo嘲諷說:“說人家紅不過羅湖的人,也不看看自己是什麼貨色。”
@Mar**au則表示:韓國組合就算取得小小成就都會獲得鼓勵,市民則每次都對MIRROR冷嘲熱諷。如今不搵人仔、深耕本地市場還紅到歐美的新生代只有MIRROR了,大家難道不該支持他們嗎?

不過,亦有網民對此“重大成就”質疑。 有網民查閱後指,MIRROR參加的這個節目叫《Good Day New York》,是一檔凌晨4點半開播到早上10點結束的早間節目,以播放新聞、天氣、交通消息為主,公關到位便可獲得錄影機會;早年間 #王嘉爾 所在的韓團GOT7也錄過該節目,但從未當成重大榮譽進行宣傳,外界至今鮮有人知。更有網民直言,“這事件還沒有半數成員躋身全球百大帥哥榜、姜濤奪得亞洲第一來得大,畢竟那榜單至少在亞洲飯圈有影響力。”、“錄個深宵新聞 節目算什麼呢?
attach1/tmp/phpiK2gaA

公爵府

咁又唔可以咁計,雖然個人覺得佢地全隊都唔係咩頂級人物,但起碼另外國知道佢地係來自香港。幫香港賣下廣告,我覺得已經夠啦

伯爵府

加菲貓3 發表於 24-4-15 19:14
咁又唔可以咁計,雖然個人覺得佢地全隊都唔係咩頂級人物,但起碼另外國知道佢地係來自香港。幫香港賣下廣告 ...

都係既,嗰個時段睇既都係老友記,同鏡粉年齢相似,係佢地target

伯爵府

回覆樓主:

扮心乜廣東歌,冇個字聽得清楚

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁又唔可以咁計,雖然個人覺得佢地全隊都唔係咩頂級人物,但起碼另外國知道佢地係來自香港。幫香港賣下廣告 ...

好事嚟嘅,證明香港無鎖港

伯爵府

RT 發表於 24-4-15 19:06

早前,香港男團MIRROR入圍“2024亞洲最帥男團”受熱議,近期再登 ...

繼全院滿座又一造假,呢班妖團究竟幾時解散

伯爵府

想生BB熱投

早前,香港男團MIRROR入圍“2024亞洲最帥男團”受熱議,近期再登 ...

其實你唔貼出嚟都唔知有啲咁嘅榜,你咁憎佢地就唔好同佢地宣傳啦!你隔籬屋個師奶有冇人想報到佢啲嘢?無吖麻!因為冇新聞價值。你又唔鍾意佢,但係你又不停咁幫佢貼啲新聞出嚟,製造新聞價值做乜唧。
I am Agent P

公爵府

BK Milk勳章

唔好掛,我唔想外國人以為香港就係咁既taste,唱唔得樣唔得。

水晶宮

回覆樓主:

宜家啲人都唔多興睇電視(老人除外),仲深夜節目有鬼人睇

侯爵府

開心吸收勳章

Marketing 肯俾錢,黃媒助攻,Facebook洗版洗到飛起。檢舉極都仲有。

水晶宮

2024勳章

本來衝出亞洲係好事,不過啲粉又吹得太過

水晶宮

好彩深夜節目冇乜人睇,佢哋影衰晒香港樂壇就真 醜事傳千里,難得你仲會以為係好光榮嘅事

珍珠宮

回覆樓主:

小紅書有好多post都有講鏡上咗美國電視 ,但留語言有讚有貶,可能澤楷遲D捧佢哋嘅歌上billboard ,有錢好辦事

水晶宮

karshing 發表於 24-4-15 20:30
小紅書有好多post都有講鏡上咗美國電視 ,但留語言有讚有貶,可能澤楷遲D捧佢哋嘅歌上billboard ,有錢好辦 ...

好快勁過Taylor swift

大宅

karshing 發表於 24-4-15 20:30
小紅書有好多post都有講鏡上咗美國電視 ,但留語言有讚有貶,可能澤楷遲D捧佢哋嘅歌上billboard ,有錢好辦 ...

係佢地就唔使靠粉絲應援啦,最緊要真係有美國人欣賞,唔使自吹自擂

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我睇標題、已經諗到係D地方小電視臺~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆樓主:

支持呀.支持佢哋長註美國發展

侯爵府

所有野用錢就買到啦... 包括“榮譽”同粉絲

侯爵府

auhiyo 發表於 24-4-15 20:20
唔好掛,我唔想外國人以為香港就係咁既taste,唱唔得樣唔得。

華人睇華人,靚定丑心中有數. 但外國白人眼中嘅亞洲人就令我覺得匪夷所思, 口味另類, 可能紅得起呢. 好似江南style個大叔咁...

伯爵府

jyjy1684825 發表於 24-4-15 21:26
華人睇華人,靚定丑心中有數. 但外國白人眼中嘅亞洲人就令我覺得匪夷所思, 口味另類, 可能紅得起呢. 好似江 ...

係喎, 肥姜跳舞似William Hung, 肯定紅爆

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊