論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想請多一位姐姐,想要識煮餸,我朋友個泰傭用左十幾年,見佢幾好,話佢個女想黎香港,請唔請好呢?有無媽媽用過泰傭

伯爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

leonlai5678 發表於 24-4-15 20:20
我想請多一位姐姐,想要識煮餸,我朋友個泰傭用左十幾年,見佢幾好,話佢個女想黎香港,請唔請好呢?有無媽 ...

我沒有請過泰傭。
你網上面試時,睇睇合唔合你心意,最緊要大家用言語構通到,同埋知道邊間AGENT 可以辦理有關申請文件。
其實識得煮嘢,但煮得好唔好食,真係唔知道,除非特別過泰國或過香港搵佢煮俾你試食。

複式洋房

所以我都仲考慮緊

伯爵府

回覆 leonlai5678 的帖子

以前D泰傭煮嘢好食,注重衛生,清潔打掃好乾淨。佛教國家品性純良。後來泰國工作機會多咗近廿年都無新血來,我早幾年請工人想搵泰姐都無。你考慮緊果個係泰國邊度?有無相關工作經驗?泰傭OK咖。不過年青一代就唔知喇。你concern d 乜?

複式洋房

泰傭係咪英文都溝通到? 成日聽人講泰傭好

伯爵府

兩孩之媽 發表於 24-4-24 10:08
泰傭係咪英文都溝通到? 成日聽人講泰傭好

泰傭會學廣東話。你去九龍城行吓,好多泰國人講廣東話。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

泰國工人好少有, 因為泰國經濟都唔差..
我請過一個泰國工人8年, 真係煮餸好好食, 干净, 手腳好, 有愛心, 后來嫁人唔做了, 我一直都請唔返泰國工人了.

我個泰國工人會講廣東話的
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

我朋友以前一直請泰傭,有個做咗廿幾年,聽講其他都OK

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊