自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

yuyueng 發表於 24-4-16 10:25
呢單好明顯系熟人所為,同治安好唔好無關既,另外,呢個女子亦唔算系香港人,明顯系泰國人。 ...

有香港、泰國兩地護照都唔算香港人?

琥珀宮

Nancy20090615 發表於 24-4-16 10:06
豪宅區治安咁差? 管理公司知道晒出入時間, 有無其他人在屋內, 好可疑.

報警第二朝先黎, 咁使乜報警. ...

話應該係熟人做架喎,如果熟人做,香港警方應該好快就拉到人,英國就

琥珀宮

呢單好明顯系熟人所為,同治安好唔好無關既,另外,呢個女子亦唔算系香港人,明顯系泰國人。 ...

佢係咪原本係泰國人就唔知,明顯係好富貴,間屋400萬鎊等如差唔多4千萬港幣耶

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

flowerbabe 發表於 24-4-16 10:18
係呀,聽啲朋友講,喺英國報咗警,第二日先過嚟落口供,落完就走咗
效率真係快到呢
...

咁都睇報警嘅時候講咩,咩事件,急唔急。如果話朋友失蹤,香港警察都唔會即時上門。

侯爵府

SandyKL 發表於 24-4-16 10:25
英警效率之高,心中有數啦!

英警效率搞到手足有創傷後遺症呀陰公

https://youtu.be/plDBlJZ73yU?si=76DCJla4HVFTr7Mp

象牙宮

SandyKL 發表於 24-4-16 01:52
3週內發生第4宗謀殺案。

一名擁有香港、泰國居民身份的27歲女子Kamonnan Thiamphanit(又名Angela)4月8日被發現倒斃於倫敦市中心豪宅內,身上多處遭刺傷,警方正尋求兇徒,並認為死者可能認識襲擊者。
住所價值400萬鎊
聯排別墅鄰近倫敦著名的海德公園,曾是埃塞俄比亞大使館,目前價值約400萬英鎊(約3900萬港元)。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

pauline_c 發表於 24-4-16 10:47
咁都睇報警嘅時候講咩,咩事件,急唔急。如果話朋友失蹤,香港警察都唔會即時上門。
...

我個朋友話佢俾人入屋爆格,唔見咗好多現金同貴重嘅嘢,不過都係之後嗰日先嚟

伯爵府

自上月中下旬起,倫敦市3周內先後發生了3宗謀殺案。首先是3月20日,31歲女學生Zhe Wang被行刺身亡;然後是4月2日,38歲女子Sarah Mayhew遭人肢解,其殘骸於Croydon公園被人發現;最後一宗發生在4月6日,25歲女子Kennedi Westcarr-Sabaroche被人發現於車內遭人謀殺。連同今次謀殺案,這已經是倫敦市3周內第4宗謀殺案,
一個月內三單,唔知幾單案關唔關聯,全部都係女人,可能變態殺手

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

flowerbabe 發表於 24-4-16 11:04
我個朋友話佢俾人入屋爆格,唔見咗好多現金同貴重嘅嘢,不過都係之後嗰日先嚟
...

因為個賊走咗,無即時危險

伯爵府

開心吸收勳章

有雙重國籍,不可以算香港人

移民了外國如英國,以後都不算是香港人,移民人士要記住,香港人不會當這些是香港人 不要回香港

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SandyKL 發表於 24-4-16 01:52
3週內發生第4宗謀殺案。

睇名,應該係泰人
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

annie133 發表於 24-4-16 11:05
自上月中下旬起,倫敦市3周內先後發生了3宗謀殺案。首先是3月20日,31歲女學生Zhe Wang被行刺身亡;然後 ...

女人容易落手嘛
放下自在

琥珀宮

alau2021 發表於 24-4-16 10:57
英警效率搞到手足有創傷後遺症呀陰公

https://youtu.be/plDBlJZ73yU?si=76DCJla4HVFTr7Mp

聽帶團導遊講,歐洲治安差咗好耐,疫情後就更差,扒手電單車搶手袋等等,真係十年河東,十年河西,佢話目前中國係世界上治安最好的國家。

香港人仲要湧去英國,廁所點燈。

alau2021    發表於 24-4-16 16:39

琥珀宮

cattz288 發表於 24-4-16 11:23
睇名,應該係泰人

移港泰人啩。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊