自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

DSE|小紅書洩試卷答題簿‎ 警拘23歲女子涉違考評局條例
https://www.hk01.com/article/1011405?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
(emoji)追蹤兇案現場!獨家犯罪內幕(emoji)下載最多香港人看的新聞App:https://hk01.app.link/crime

別墅

成日都見學生影barcode
估唔到連老師都犯呢d錯

SforSylvie    發表於 24-4-18 13:19

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

正一豬頭丙。世間個個都為賺流量而變咗豬頭丙

girlbear    發表於 24-4-18 15:10
karenlyk    發表於 24-4-18 15:03
SforSylvie    發表於 24-4-18 13:19
babycam    發表於 24-4-18 12:41

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

為流量而犧牲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

真係唔明啲人點諗野, 又唔係為錢, 真係為咩呢?

伯爵府

六個月同25000咁輕

呢D應該要重判
佢破壞左成個考試同埋考試局請人/招標既誠信系統

伯爵府

newcomer550 發表於 24-4-18 13:14
真係唔明啲人點諗野, 又唔係為錢, 真係為咩呢?

流量好價錢
一個多人SUB龜既帳號收錢出一個PO講緊10萬UP

大宅

回覆樓主:

拉佢坐監,成日為流量做埋啲犯法/虛構既野。之前有個大陸人作係法國執到小學生作業,比人舉報虛構。

大宅

kwokdicken 發表於 24-4-18 13:18
流量好價錢

呢個咪有問題。大陸應該見小紅書既老闆。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

1314625 發表於 24-4-18 12:33
DSE|小紅書洩試卷答題簿‎ 警拘23歲女子涉違考評局條例
https://www.hk01.com/article/10 ...

23係咩人????老師?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

完全唔知為乜,咁大個人都唔唸下後果

象牙宮

2024年龍年勳章

CKLeung.1030 發表於 24-4-18 12:33
成日都見學生影barcode
估唔到連老師都犯呢d錯

大陸人冇乜私隱意識, 成日見到擺証件相放上小紅書

男爵府

kwokdicken 發表於 24-4-18 13:18
流量好價錢

咁哂利

子爵府

小紅書夠流量就可以接廣告賺錢

子爵府

Onlok 發表於 24-4-18 13:50
23係咩人????老師?

佢小紅書有寫係國內來港讀學士、碩士,現在做中學教師教中文

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

傻的
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

好媽媽勳章

前幾日都有另一單是關於小紅書...

考生疑試場錄影 上載小紅書 (東方日報)

中學文憑試(DSE)近日開考,雖然試場禁止攝影,但昨日網上卻傳出考場情況的影片,引起熱議。社交網站小紅書昨日有人以「2024年香港高考DSE考試,史上競爭最少一年」為題發文,影片中赫然出現疑似昨日DSE考試中的試場情況,疑為考生所拍攝。考評局回覆本報查詢表示,會跟進有關個案。

成績可降級 考評局稱跟進

影片初期可見有考生端坐座位前,桌上放有試卷,隱約可見試卷邊有綠色,而拍片者角度明顯屬較後排的考生座位,根據影片中禮堂上所寫的考試時間是「0830-1000」,估計拍攝時間正是昨日英國語文卷一開考期間。影響中段出現疑似多名考生考完後走在樓梯間的情況,之後又加插了幾秒一試場編號,被發現是與試場所見有校徽的中學不同。

影片上寫的文字為簡體字,指今年香港DSE考試是競爭最小的一年,又在內文提及「也是考上香港的大學最容易的一年,可想而知,有香港身份對於考上名校有多重要」。

考評局回覆指會跟進有關個案,並稱根據《考生手冊》列明,考生不可在試場內攝影、錄影或錄音,亦不可拍攝電腦條碼貼紙或將剩餘的電腦條碼貼紙帶離試場,否則會被扣分。考生如公開展示有關相片/影像/錄音,其科目成績會被降級。

https://orientaldaily.on.cc/content/%E8%A6%81%E8%81%9E%E6%B8%AF%E8%81%9E/odn-20240413-0413_00174_002/%E8%80%83%E7%94%9F%E7%96%91%E8%A9%A6%E5%A0%B4%E9%8C%84%E5%BD%B1--%E4%B8%8A%E8%BC%89%E5%B0%8F%E7%B4%85%E6%9B%B8

珍珠宮

回覆樓主:

又係小紅書

大宅

中學助教,點解會咁蠢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Adiezz 發表於 24-4-18 14:06
佢小紅書有寫係國內來港讀學士、碩士,現在做中學教師教中文

又係咁???同上次一樣又係大6落嚟做中文老師??
大6 even咁有學識都係人格有問題。佢哋個意識好有問題。香港溝多啲呢啲人就死啦!
希望可以取消佢中文老師資格。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊