自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

吾知講咩好, 總之患腸癌位父親、及另外兩位死者家人應該最痛!
R.I.P

伯爵府

所以以前D家教唔比出夜街係有道理

珍珠宮

真陰公

珍珠宮

Fatima_melanie 發表於 24-4-18 18:11
揸車見到呢d車都保持距離,而且做乘客都要用安全帶
點避?早個星期係東九走廊後面架tesla嚟得勁快,目測有140-150km, 仲要貼近我車尾cut線(我架車響曬警號😓)嗰刻只要我輕輕印下個brake都出硬事,衰d講句佢要死冇問題,但唔好 累人

男爵府

回覆樓主:

揸快車預左!只可講害人害已

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

撞成甘、應該速度好快、點解要開快車呢?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

RIP
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

以後每部車加一個AI裝置, 接收GPS, 用座標CHECK每個路段最高限速

超過自動減速,
除非警車、救傷車、消防車先可以超速

除非你真係極少有私家車車一個緊急大肚婆去醫院, 不過呢類情況好細

或者可以加一個緊急停止功能, 但會send個message去警署, 如果後面無真正合理原因而解除左限速功能既話, 就即拉

problem slove

伯爵府

冇陰功

公爵府

2024年龍年勳章

好後生,唉!

節哀順變!

公爵府

牛年勳章

三國1 發表於 24-4-18 18:48
點避?早個星期係東九走廊後面架tesla嚟得勁快,目測有140-150km, 仲要貼近我車尾cut線(我架車響曬警號&#1 ...

我揸車嘅時候都好驚呢啲 所以我覺得應該全香港公路都要裝閉路電視或者偵測車速嘅儀器

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

R.I.P.

珍珠宮

畀面勳章

RIP

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

三國1 發表於 24-4-18 18:48
點避?早個星期係東九走廊後面架tesla嚟得勁快,目測有140-150km, 仲要貼近我車尾cut線(我架車響曬警號&#1 ...

明呀!當年初識c6,佢懶勁咁表演逢車過車,仲要勁快。我真係同佢講唔好累人,我唔覺得型,心裡仲覺得無腦。

伯爵府

睇完個報道
個仔極為孝順, 關係良好, 但又甚少傾談
個老豆生cancer, 個仔去旅行, 買個杯面做手信咁大把, 仲要係個老豆係腸癌, 你送杯面, 真係多謝哂
點解個仔有工作,同個老豆同住,個老豆又可以領取綜援既, 同住可以唔供養, 但又同一家人申請同住一間公屋架咩

夜晚落機, 九點就返到屋企, 掉低個杯面比老豆"做手信"
就出街"送手信"
有咩手信緊急到要晚夜落機要即日送到凌晨三點幾都未送完

報紙佬講野, 真係信佢一半都嫌多

別墅

kwokdicken 發表於 24-4-18 21:17
睇完個報道
個仔極為孝順, 關係良好, 但又甚少傾談
個老豆生cancer, 個仔去旅行, 買個杯面做手信咁大把, 仲 ...

睇訪問個片段個伯伯親口話早兩個月申請,未批核

公爵府

回覆樓主:

好在冇撞到其他無辜既車

珍珠宮

Onlok 發表於 24-4-18 21:17
明呀!當年初識c6,佢懶勁咁表演逢車過車,仲要勁快。我真係同佢講唔好累人,我唔覺得型,心裡仲覺得無腦。 ...
坐車嗰個都嚇死,可能年紀大咗,心血少

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊