自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

企硬唔好借,借錢的人總有一大串唔合理的理由,但唔知點解佢地會講得理直氣壯,自己的問題不是用自己東西去解決,點都要叫人借錢把問題轉移去別人處。

男爵府

chindy-chu 發表於 24-4-18 19:09
最衰以前曾經借過錢俾佢,當時佢話下個月俾返我,點知呢,拖長到幾年先還返晒俾我,收佢還款收到我瞌眼瞓 ...

所以更加唔好借。你話冇錢,仲想問返佢借㖭。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

以你朋友咁嘅background, 為區區幾萬蚊做到咁有D唔妥喎!

侯爵府

ctsang 發表於 24-4-18 19:11
同佢講我都想自己小朋友'成龍',我都想自己屋企人舒服D,所以無錢借

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

chindy-chu 發表於 24-4-19 13:07
其實因為我生得矮細,個樣似水魚,啲人先咁鍾意搵我笨

關事?幾矮?14Xcm?

珊瑚宮

amych 發表於 24-4-19 14:58
你老公唔識你朋友?又話十幾年前已問你借錢,識左咁多年既異性朋友你老公都唔知?
...

珊瑚宮

chindy-chu 發表於 24-4-18 19:23
同佢老婆講有乜用呀,呢啲借錢死橋係佢老婆出㗎,呢個人本身都冇咁厚面皮啦,佢老婆先厲害

你又知係人地老婆諗出來

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊