自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆樓主:

第一個港星上呢個節目
Edan HKU畢業 應該佢最高學歷?

大宅

pugpuglover 發表於 24-4-18 22:54
我都喺小紅書睇咗啦,勁!為港爭光

起初對佢地反感,但呢一兩年大部份團員都有明顯進步,代表對職業的專重,開始嘗試睇下佢地d演出。

fatchu@home    發表於 24-4-19 17:16

男爵府

alau2021 發表於 24-4-18 23:30
當小丑咁睇OK 㗎,尤其呢啲好似好勁嘅新聞,巨星呀,得啖笑李老闆真係捨得抌本

李老闆枕本都要背後大台肯比機會班鏡仔上CNN先得㗎!

侯爵府

Forgetmenot999 發表於 24-4-19 00:32

有李老闆就有機會,唔通靠實力?唔好玩啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我相信不是假新聞, Viu台老闆是甚麼“臘腸”,而佢老豆 分身家的資產在外國為主.
老豆不分在港公司資產俾佢,佢自己就在港創多行業王國, 要威俾大佬/老豆睇.

多錢到...全球有幾多人脈要俾面佢?
你估韓國人冇偷笑咩?

中資入股都改變唔倒.

CNN撐自己人, 合情合理

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

sugiyama 發表於 24-4-19 00:07
第一個港星上呢個節目
Edan HKU畢業 應該佢最高學歷?

好似佢DSE最高分,英文accent 同用字AL應該最好,Ian 英文formal, Stanley 英文都流暢,見到港人上到CNN, 都算係一件好事。

複式洋房

cmcn 發表於 24-4-19 00:11
起初對佢地反感,但呢一兩年大部份團員都有明顯進步,代表對職業的專重,開始嘗試睇下佢地d演出。
...

同意,我冇鍾意過佢哋,覺得佢哋唔夠靚仔,不過既然CNN都肯訪問佢哋即係確實係有所肯定的,又唔見佢哋訪問9 loong。李澤楷真係勁,連外國都要俾番幾分薄面佢,搵佢嚟Sell香港可能仲好過政府。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Forgetmenot999 發表於 24-4-19 00:32

鏡仔可洗腦到
各年齡層都有已婚婦人失控,
年青男仿傚, 男人妖妖地成風,
大台何樂而不為?

如全中國年青人妖妖地, 找誰當兵打仗?
大台在亞洲幾十年撐多國星團,打造別國下一代,用心良苦

子爵府

唔鍾意鏡仔咪唔好睇, 唔駛講野咁難聽, 各有各睇有乜所謂。
鏡仔比外媒訪問, 佢地又唔係唱衰香港, 仲可以顯示香港別來無恙, 幾好丫。
利申, 我鍾意龍九, 好鍾意添, 好希望中國都有出色男團, 但別人捧鏡仔又何妨, 畢竟都有批人淨係鍾意聽廣東歌、睇港產片, 同樣, 鏡粉咪管我鍾意龍九就OK。

男爵府

alau2021 發表於 24-4-18 23:31
佢哋12個咁勁應該留喺荷里活發展,留喺香港嘥哂

同意樓上JM分析,佢哋12個年青人 個個都咁專業 咁勁 咁靚仔 加上咁孝順,值得有更多啲演出機會。
去喺荷里活發展,一定有更多更多的演出機會,坦白講如果仍在困喺香港嘥哂,簡直浪費哂他們的天賦。

alau2021    發表於 24-4-19 02:09

大宅

alau2021 發表於 24-4-18 23:30
當小丑咁睇OK 㗎,尤其呢啲好似好勁嘅新聞,巨星呀,得啖笑李老闆真係捨得抌本

你真醒,比你踢爆

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Jasmine-4711 發表於 24-4-19 00:56
鏡仔可洗腦到
各年齡層都有已婚婦人失控,
年青男仿傚, 男人妖妖地成風,

鏡嬸們好盡力架嘞
首先會話自己唔係粉絲,然後就話睇見依幾年佢哋努力有進步,好感動變咗有好感⋯⋯諸如此類!
然後又會有一堆路過嘅「非鏡嬸」,讚下12隻之餘順帶又踩下其他組合!
其實覺得咁多年最努力喺呢班鏡嬸, 扭盡六壬為托巿,個獎係屬於佢哋嘅

一罐可樂    發表於 24-4-19 20:58
alau2021    發表於 24-4-19 02:19
alau2021    發表於 24-4-19 02:18

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Anpanmama 發表於 24-4-19 01:22
鏡嬸們好盡力架嘞
首先會話自己唔係粉絲,然後就話睇見依幾年佢哋努力有進步,好 ...

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

pugpuglover 發表於 24-4-18 22:54
我都喺小紅書睇咗啦,勁!為港爭光

但馬來西亞演唱會臨演出前10日煞停退票+賠償喎

alau2021    發表於 24-4-19 02:27

侯爵府

Anpanmama 發表於 24-4-19 01:22
鏡嬸們好盡力架嘞
首先會話自己唔係粉絲,然後就話睇見依幾年佢哋努力有進步,好 感動變咗有好感⋯⋯諸如此類!
然後又會有一堆路過嘅「非鏡嬸」,讚下12隻之餘順帶又踩下其他組合!...

俾你講中晒,仲有12隻好孝順
話知你乜嘢神功戲造假,總之全院滿座有票房就係有實力,唔怕俾人恥笑嗰度好嘢,繼續讚到天上有地下無…
其他組合點會好似佢哋咁肉酸啊

侯爵府

女管家三田 發表於 24-4-19 01:29

仲話為港爭光,呢12隻影衰香港

侯爵府

親身直擊 神功戲奇景

https://youtu.be/odsiFrPAcXg?si=GQ42Q1sVvSMj_L_G

侯爵府

12怪盜 博客入爆滿場發現神功
提三項質疑:好意思納入票房?

由人氣男團MIRROR全體12位成員首次合演的香港偶像電影《12怪盜》,早前已經正式在4月1日上映,並提前於3月28日開設謝票優先場。《12怪盜》齊集12位鏡仔主演,自然吸引所有鏡粉們的關注與捧場,正式上映首日前已經宣布票房突破1000萬港元,並於上映第二日宣布票房臻至1500萬元。

早前《12怪盜》團隊於社交媒體公布,舉行「《12怪盜團魂見面會》大抽獎」活動,憑4月4日至14日的電影票尾即可參加見面會抽獎,中獎名額則為280名。消息一出,香港影視博客「鬼哥睇乜戲」的博主鬼哥,即留意到活動舉辦期間的早場出現離奇「全院滿座」情況,懷疑觀眾熱捧早場的機會,於是決定購買時間相鄰的場次,並潛入「滿座」實地見證。

博主鬼哥購買的另一場《12怪盜》早場顯示為七八成滿座,然而直至放映前一刻只有「小貓三幾隻」觀眾入場,於是鬼哥便到「滿座」的鄰院一探究竟,卻發現所謂「全院滿座」竟然未有一位觀眾入場,現場情況猶如「神功戲」一樣!

事後博客鬼哥拍片時表示,見到幽靈場情況感到非常「心悒」。並於影片中提出質疑,認為有「觀眾」借早場優惠狂掃長者$20平價門票,增加自己抽獎的中獎率,並因為不需到戲院入場而避過出示長者咭的關口。

同時,博客鬼哥亦透過影片向《12怪盜》製作方MakerVille提出三點疑問:「大家(鏡仔)同心協力拍咗一部戲,唔係應該用部電影本身的質素吸引人入場?」「呢啲掃早場神功戲嘅情況,真係完全冇諗過會發生?」「呢啲票房收咗、但係完全冇人睇嘅神功戲,MakerVille你好唔好意思納入總票房?」

侯爵府

影片於網絡一出,旋即引起大量觀眾及鏡粉留言,有網民表示情況非常「肉酸」,亦有不少鏡粉批評MakerVille只顧賺錢:「為求票房,用盡方法去搵鏡粉錢!與其係咁,不如認真拍一部好片,推12子更上一層樓」、「邊個肉酸買幽靈飛請出嚟認罪」,亦有曾經入場收看《12怪盜》的觀眾表示遇過同類情況:「開場時院內空無一人!自欺欺人!」、「《釀魂》上咗成個月,都有好多神功戲!」

珍珠宮

女管家三田 發表於 24-4-19 01:29

原來話馬來西亞賣唔出飛,仲有好多位,唔明主辦點解取消,佢哋訂咗場都要比錢,又要賠錢比買咗飛嘅人。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊