自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

orezo 發表於 24-4-21 19:55
沙田新城市都好行呀!

我最仲意既商塲,成日有唔同既活動,又多狗仔,好歡樂

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

samsmama 發表於 24-4-21 20:08
呢d 咁舊嘅商場 吾覺得特別好 只是比較大型

你咁講,即係你未去過,又要認叻,亂噏野。

YOGISOELMO    發表於 24-4-22 00:19

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

caryfox 發表於 24-4-22 00:05
你咁講,即係你未去過,又要認叻,亂噏野。

當然到過啦 個人觀感而已⋯⋯

男爵府

回覆 lalalumlum 的帖子

男爵府

唔好行, 又貴. 食店越來越貴.
好差, 要乜無乜.
太古以前有幾間童裝鋪頭, 現時全部執晒. 以前apita 有啲日本斯文童裝衫, 裝修完都無埋. apita 連嬰兒用品部都執埋. 得返間馬莎, 啲款好老.

我反而要過去將軍澳買兒童野, 衫同圖書都係.

水晶宮

samsmama 發表於 24-4-22 00:10
當然到過啦 個人觀感而已⋯⋯

幾時去㗎?
有冇去錯地方?
居然話太古城中心⋯⋯舊

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

anniekayan 發表於 24-4-21 17:20
我覺得好暗同舊

比較認同你 那商場似是1982年落成的 雖然有翻新但不能說是新商場吧⋯⋯喜歡與否 很個人的.

伯爵府

caryfox 發表於 24-4-22 00:03

有冇去roller場 玩接龍?
考下你,記得嗰場係依家邊個位嗎?

伯爵府

儀萬千 發表於 24-4-22 00:11
回覆 lalalumlum 的帖子

有冇碌個link?

侯爵府

caryfox 發表於 24-4-22 00:20
幾時去㗎?
有冇去錯地方?
居然話太古城中心⋯⋯舊
太古城中心我一星期最少去 1-2 次, 因為貪佢有泊車優惠, 但同其他商場比 (Pacific Place, 又一城, K11 等等), 佢的確係舊喎!

唔使挑戰我, 我一星期最少 5-6 日在香港各大商場食飯, 好少北上。

水晶宮

lalalumlum 發表於 24-4-22 00:51

我唔識踩roler,
無去過roler場 和 入過溜冰場。

水晶宮

Prosperous 發表於 24-4-22 01:09
太古城中心我一星期最少去 1-2 次, 因為貪佢有泊車優惠, 但同其他商場比 (Pacific Place, 又一城, K11 等等 ...

你係B K有兩兩個戶口?

這個戶口係你分身?

侯爵府

caryfox 發表於 24-4-22 01:11
你係B K有兩兩個戶口?

這個戶口係你分身?
你係咪有病, 講嘢唔啱你聽就屈人有兩個戶口!不如你話我知你幾時去過太古城中心? 一星期去到幾多次?

如果我覺得呢個商場唔好, 我唔會成日去, 我主要去食飯, 去得比較多的食肆有溫野菜, 王家沙, Grass House, Greyhound, 正斗, 蘇淅匯, 甚至麥當當 (食完飯去飲杯咖啡或食個新地)。新開果間湊湊火鍋未試過。北京樓好多年前間唔中去, 呢幾年完全冇幫襯過, 估唔到差咗咁多。

我話佢舊係以事論事, 唔好諗埋一邊。講食嘢, 康宜商場啱食啲。太古城好似好多食肆, 但好多都唔太啱食。

子爵府

Chiuchoiluck 發表於 24-4-21 20:24
太古城算係港島區最好行的商場嘅。 不過比較遠小小

係,港島區嚟講我都比鐘意去太古城,附近又有Aeon, 西區有西寶城,但無乜野行,得間超大惠康,所以週末我都多去太古城,小朋友都鐘意去

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

ilovepizza 發表於 24-4-21 19:59
Aeon apita 經常去㗎,依家多埋fresh
戲院有兩間,間間銀行都集中哂,好方便
太古唔係遊客區,唔會突然間 ...
真係好方便,加上好多公司都搬咗去太古坊,如住太古城或康怡的話,行返工都得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Yeung456 發表於 24-4-21 22:11
我又唔覺佢舊 , 搵到岩用既野就得 , 就算新場 , 成日行都會悶
如果住個頭係有齊所有生活嘅需要,我覺得已經係一個好好住嘅地方,香港區嚟講太古真係一個好完善嘅地方
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

lalalumlum 發表於 24-4-22 00:51
我知有 Rolla 場,但冇入過去,係咪係現在麥記附近

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實好多商場都好好行, 只不過啱唔啱行咁啫

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係幾好

水晶宮

Prosperous 發表於 24-4-22 01:31
你係咪有病, 講嘢唔啱你聽就屈人有兩個戶口!不如你話我知你幾時去過太古城中心? 一星期去到幾多次?

如果 ...

我問佢,又唔係問你,
你自己衝出來,
仲要話我有病,
你個人都好無品。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊