自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

正常

大宅

小朋友細個係會辛苦又困身。樓主你要想辦法令你老公幫到手。我自己母親都係比較鍾意講負面野,我真係有一排唔聯絡佢,因為真係負面到頂唔順。之後好似改善咗啲。 自己搵啲可以sip 時間嘅嘢做,我會聽歌睇片睇兩頁書睇報紙網購,時間零碎都可以做,唔係真係會痴線

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Gorgor0612 發表於 24-4-22 17:13
試下抽離佢哋家族嘅事 C6 憒性被恰尤佢! 每個人响家族入面都有個角色嘅 ,佢唔醒都冇辦法, ...

謝謝你
做得好係應份功勞唔會喺你----> 你呢句講得好啱

我已經抽離左, 去到 行埋一邊...由得佢地圍佢鬧佢, 以前我一定出黎澄清
朝早佢話: 你可以唔去架! 我即刻話: 好呀!

但佢係都要我同佢一齊去, 好似失憶咁.. 如果我堅持唔去 佢又發癲 之前試過 (係房度 玩自閉..唔出黎, 仔女又叫我氹返佢..佢地覺得DADY 好煩, 所以都怕左佢 怕佢煩..私底下: 話佢衰過女人(試得太多次) 咁我都會話: 阿氏保加係咁掛 包容下啦)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

selinako^^ 發表於 24-4-22 19:43
謝謝你
做得好係應份功勞唔會喺你----> 你呢句講得好啱

明白,咁你唯有頂得到就頂啦 或者臨開飯聚餐時先出現,唔好同佢哋族人咁多互動,適當時閃得就閃啦!

子爵府

potato38 發表於 24-4-22 00:37
係我問題,定好多人都係咁?
結婚9 年,對身邊老公百般睇唔順眼,湊仔問題,一早被生活磨滅晒愛情,連感情 ...

變得憤世嫉俗左

公爵府

回覆樓主:

我有一段時間係咁
生活太忙,公式化
個人好易攰好易忟

後來有人提醒
生活太忙冇左閒情
係唔得嘅
其實冇人幫到你
只有自己諗辦法改善...

珊瑚宮

我淨係睇咗你個標題,唔使睇內容 一定係你嘅問題 樣樣都唔順眼嘅,你每一日都好辛苦 我就真係冇你咁笨搵自己笨啦!你睇人唔順眼 人哋一樣可以睇你唔順眼 點解要咁執着呢? 凡事睇開啲 你自己舒服啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Gorgor0612 發表於 24-4-22 20:04
明白,咁你唯有頂得到就頂啦 或者臨開飯聚餐時先出現,唔好同佢哋族人咁多互動,適當時閃得 ...

謝謝妳 意見

伯爵府

回覆樓主:

放開小朋友學業,你生活自然自在
幼稚園階段玩為主,小學搵補習,放假,去玩唔需要多興趣班

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

人大咗無咁執著,隻眼開隻眼閉,老公洗碗洗唔乾淨仲有漬當洗乾淨入碗櫃,到我從碗櫃拎碟出嚟見到有漬,結婚初期會好嬲,依加我會感激佢

子爵府

selinako^^ 發表於 24-4-22 14:10
我唔係一時衝動

你#45既睇法我覺得好危險
真係改變唔到佢, 接受唔到佢咁做, 盡早離婚唔係壞事

翡翠宮

crt1234 發表於 24-4-22 21:55
你#45既睇法我覺得好危險
真係改變唔到佢, 接受唔到佢咁做, 盡早離婚唔係壞事
謝謝你

我冇時冇刻都想離婚, 每次嘈到咁上下 佢就好激動喊晒(好似潘善仁咁), C6 又會打衣櫃又打牆, 情緒勒索
唔想嚇親D細路我只有忍

跟住佢又對我好好, 但每次一觸及佢屋企又係咁..重重複複
問題係 99 走左之後, 佢D親戚屋企人就..係咁搞 搏命搞 佢太林 唔搞佢搞邊個?

真係唔知幾時我忍唔到

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

pauline_c 發表於 24-4-22 08:43
生活節奏急促,填得太滿,無空間比自己休息,睇吓可唔可以喺小朋友上興趣班,自己喺附近搵 d 自己鍾意做嘅 ...

係!好多在職媽媽都經歷過…..

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊