自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公已做左3X年煙民。最近唔知群左咩損友,咩煙都掂,電子煙又真煙,仲升級食紅萬,真係好X濃。洗衫時勁大煙味,仲會堆到成家人嘅衫有。搞到我而家D衫全部都要分開洗。

以前呀女講可能會聽兩句,我講就永遠都唔聽。事因佢最近真係食得太密,每日準時起身一支臨訓前一支,一家大大小小都投訴。明明以前都冇食得咁勁。。。仔女好聲提點叫佢唔好食咁多反被罵返轉頭,話佢地不孝唔尊重… 搞到佢地而家都默不作聲。。。

公爵府

大宅

回覆樓主:

係咪有問題或者煩惱,我個人覺得多數食煙多左,因為有問題未解決。

象牙宮

覺得多數都係臭脾氣,
只有一兩個溫和d,
係咪佢有煩惱?
突然改變可能有原因。

大宅

唔會呀,我屋企有人食煙但脾氣唔臭喎

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

起身1支,訓覺1支已經好好了,我屋企個位雖然要佢起廚房食,但都覺得好鬼臭.個囡鼻敏感話佢好多次都唔聽.(佢係起身食最少6-8支先出去食飯,之後全程起廚房食煙睇手機,一日最少2包煙:)

珍珠宮

99唔吸煙,不過脾氣好臭。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Zoe蜜糖豬脾 發表於 24-4-24 15:54
老公已做左3X年煙民。最近唔知群左咩損友,咩煙都掂,電子煙又真煙,仲升級食紅萬,真係好X濃。洗衫時勁大 ...

個口一定臭d

yeung_ma    發表於 24-4-30 14:22
緣份的天空    發表於 24-4-24 16:31
放下自在

公爵府

好媽媽勳章

一日兩支就戒左佢啦我身邊好多人食煙脾氣大就一半一半

伯爵府

做咁多年野
食煙多數吞pop、懶醒、瀉膊、自以為好叻好醒、會做小動作餃人

將全部唔食煙既人, 同埋食煙既人統計, 撇除某d行業 (例如食煙人特別多既地盤飲食, 同埋食煙特別少既教育)
呢個係非常之準

通常巴巴閉閉口沒遮欄又覺得自己好叻, 有事就保左自己先果d人食煙率比較好

反之, 食煙既就比較多呢種人

yeung_ma    發表於 24-4-30 14:24

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔係, Pa 2007年前未介煙, 係煙鏟。 唔同人哎交, 揸車好好品, 成世未揸過快車。

珍珠宮

2023年兔年勳章

老公已做左3X年煙民。最近唔知群左咩損友,咩煙都掂,電子煙又真煙,仲升級食紅萬,真係好X濃。洗衫時勁大 ...

純答標題,唔一定!

大宅

緣份的天空 發表於 24-4-24 16:14
起身1支,訓覺1支已經好好了,我屋企個位雖然要佢起廚房食,但都覺得好鬼臭.個囡鼻敏感話佢好多次都唔聽.(佢係 ...

咁過份?
唔駛出去返工? 咁响街點算呀? 一日兩包好重皮喎

大宅

回覆樓主:

我只聽過有人話食煙減壓,係咪佢近排工作或人事上遇到難題?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

我覺得唔關事
唔食煙脾氣都可以好臭

象牙宮

緣份的天空 發表於 24-4-24 16:14
起身1支,訓覺1支已經好好了,我屋企個位雖然要佢起廚房食,但都覺得好鬼臭.個囡鼻敏感話佢好多次都唔聽.(佢係 ...
真係好多,你識佢已食?
朋友老公好野,話個女出世就唔食,
真係做到,佢有參加介煙計劃。

伯爵府

絕對係。食煙會令到情緒起伏大,食果刻好愉悅,之後因為不斷需要尼古丁補充,引致不安,憂鬱

象牙宮

kwokdicken 發表於 24-4-24 16:19
做咁多年野
食煙多數吞pop、懶醒、瀉膊、自以為好叻好醒、會做小動作餃人
有d又講得好岩喎!

伯爵府

食煙上左癮,好難戒是事實,即使身邊人點講,更甚者有病都繼續食,除非當事人想戒,否則可以慳返啖氣

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我講得係!脾氣暴躁!
我c6本來植髮後,諗住佢戒到煙,點知又食番(佢話公司成日有人俾煙佢食)(牛唔飲水點撳得牛頭低!)我同佢講你又食番煙,睇多兩三年你植髮區有無再甩,先好再使錢再做第二次植髮!!
真係唔知食煙有乜嘢好?!!又要驚冇頭髮!又要食煙!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊