自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

tszchungmama 發表於 24-4-25 09:19
有聽, 陳漢堂案
好慘, 害左兩個家庭
所以我都唔明白點解黃人成日話97前有幾好, 洋人有啲野真係好黑暗

一聽個case已經覺得擺明屈加啦,重要系西人高高在上蝦香港人
我覺得翁真系算好命,何猶彪真系少有好男人,一d架子都無

子爵府

好好睇!由佢一開2.0 Channel嘅時候就已經追,我仲做埋會員。頭兩集仲超恐怖添

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

邊度有得聽返?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 manfatcentre 的帖子

舂坎角女傭冤獄案, 呢單案幾時發生? 可唔可以有懒人包呀?

公爵府

my005 發表於 24-4-26 07:30
當未搵到任何証據之前,在場既人,個個都有可疑之處。

在未有更多資料提供之下,呢宗可能係因姦不遂殺人 ...

認同 第二集話麥生係兇手
第三集話佢個仔
但事實證據太少
咁講太二武斷

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ol0314 發表於 24-4-26 09:07
認同 第二集話麥生係兇手
第三集話佢個仔
但事實證據太少

同意。

太多既未知,資料又未齊全,最重要既法庭真實口供、法庭紀錄又未齊全,單係當時屋內有否其他人都不能確認、男主人幾時起程去新西蘭亦唔知。若單憑當時報紙既報導而下判斷實屬不妥,真係不宜太早下判斷。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

公爵府

my005 發表於 24-4-26 09:36
同意。

太多既未知,資料又未齊全,最重要既法庭真實口供、法庭紀錄又未齊全,單係當時屋內有否其他人 ...

被告人就咁表面睇
真係似被屈
表面似當時唔只一個人在場
亦看似意外多過刻意殺人
點都好 希望死者安息

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ol0314 發表於 24-4-26 10:18
被告人就咁表面睇
真係似被屈
表面似當時唔只一個人在場

我只可以講當翁小姐既立場確立左時,佢所講既說話就有偏向性,咁根據佢所講既而言,的確似被屈既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊