自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

嗰啲自稱財務自由嘅人,走去開啲乜班物班,話教人財務自由,收費貴一貴,聽佢講廢話,我一定唔會上當

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆 chindy-chu 的帖子

因為主持人都想早d真係財務自由

瑪瑙宮

大廚勳章

chindy-chu 發表於 24-4-25 08:51
嗰啲自稱財務自由嘅人,走去開啲乜班物班,話教人財務自由,收費貴一貴,聽佢講廢話,我一定唔會上當 ...

就係要靠啲人俾學費佢先至可以財務自由

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

嗰啲自稱財務自由嘅人,走去開啲乜班物班,話教人財務自由,收費貴一貴,聽佢講廢話,我一定唔會上當 ...

根本就唔需要上呢啲班

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Fishqqma 發表於 24-4-26 07:55
根本就唔需要上呢啲班

我哋從來唔信

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呃到班傻仔佢咪財務自由囉

子爵府

好多係咁係IG FB曬去邊度食好西staycation打卡, 又slasher又財務自由, 跟住係咁叫人加電商

實情係住公屋的

不過諗深一層, 可能住公屋的確可以財務自由

公爵府

2024勳章

回覆樓主:

昨日先聽完個教投資zoom講座, 又係講到好勁, 最後學費成3萬蚊, 我疑惑佢投資果套咁易賺咁好賺, 點解仲要開班咁辛苦同埋教咁多人分薄晒呢

男爵府

回覆樓主:

我網上聽 一個 財經 KoL佢真係財務自由, 聽佢youtube唔使收錢真心分享。
佢話其實好多人都係靠開班賺錢唔係真係識得 投資而達到財務自由。
不過嗰D投資班真係好發, 但係要小心, 佢教你 買股收息你又會覺得佢冇料到, 佢教你啲技巧 高少少 等你覺得值回票價 其實係又有風險。
之前有人開班教借錢買匯豐, 賺息差, 點知疫情匯豐冇錢派。
總之大家小心。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

nobodyfool 發表於 24-4-26 07:57
我哋從來唔信

係,自己努力儲錢,穩健投資已經可以。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mochachoi 發表於 24-4-26 08:08
我網上聽 一個 財經 KoL佢真係財務自由, 聽佢youtube唔使收錢真心分享。
佢話其實好多人都係靠開班賺錢唔係 ...

請問邊位真心分享咁好呀?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

annakit 發表於 24-4-26 08:07
昨日先聽完個教投資zoom講座, 又係講到好勁, 最後學費成3萬蚊, 我疑惑佢投資果套咁易賺咁好賺, 點解仲 ...

葉x?

我都有咁既疑問,講到咁勁,又要教人收費?唔通係愛咩?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

財務自由邊駛上堂架!個個都係搵夠咪財務自由囉!
一係搵好多儲好多
一係投資好叻

公爵府

2024勳章

my005 發表於 24-4-26 08:35
葉x?

我都有咁既疑問,講到咁勁,又要教人收費?唔通係愛咩?

我已經改左小小野,你咁都估到

子爵府

財務自由嘅定義就係,教你果位坤曬學員啲錢,佢咪財務自由

珊瑚宮

annakit 發表於 24-4-26 08:49
我已經改左小小野,你咁都估到

直覺。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有句說話: 我賺夠啦!比其他人賺下

珍珠宮

回覆樓主:

我賺夠啦。 我都想幫人賺夠

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

vivibabyvivi 發表於 24-4-26 08:00
呃到班傻仔佢咪財務自由囉

正解
Childhood is journey, not a race.

珊瑚宮

hiragana 發表於 24-4-26 09:11
我賺夠啦。 我都想幫人賺夠

賺夠又收幾皮學費既?

聽講有啲聽完佢地免費既zoom而又唔join佢地既學堂,有人就會打電話黎問:仲有咩原因你唔參加學堂呀?

好似好想人參加咁。好等錢使咩?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊