自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Rosalai 發表於 24-4-26 11:05
有時間去睇下先
最想買到韓國衫

請問淘寶係買唔到韓國衫?

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上校車 發表於 24-4-26 09:28
真真正正的韓國淘寶代購其實唔平架, 你唔好諗住幾十蚊件貨仔, 我買過既Tee 好多都差唔多200蚊, 褲就大概20 ...

淘寶買進口貨一定唔會平,買國內貨就睇好唔好彩,好多時佢地show 嗰件係正版賣俾你既係抄款貨,貨不對版

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

野原美冴 發表於 24-4-26 09:00
淘寶雖然揀了有質素的,實物亦好,但穿上身就係自己著得唔好睇,嘥了錢,始終無試身。啱size唔代表著得好睇 ...

其實而家慣了上網買衫都好懶出街睇,不過淘寶而家少款選擇所以都想出街睇下

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我一定唔會淘寶衫, 最怕SIZE , 顏色 唔岩外, 最驚有陣臭味...我只會幫襯網上一間韓國衫, 同屋企附近一間韓國衫。

侯爵府

onlam2005 發表於 24-4-26 09:11
上星期六行咗聯合廣場
幾多選擇,百零蚊有
話韓國3百零又有

上網買就係好在唔使睇人面色同監視咁 睇幾耐都得,睇唔啱唔買又得

別墅

2024年龍年勳章

回覆 Rosalai 的帖子

最好睇多D留言評價同"實物實圖"相,我試過俾自己個Body Size個Sales, 佢建議我買既Size,
買到返來一樣可以奶野!
所以我都習慣左買大一個Size

侯爵府

a-j 發表於 24-4-26 11:18
我一定唔會淘寶衫, 最怕SIZE , 顏色 唔岩外, 最驚有陣臭味...我只會幫襯網上一間韓國衫, 同屋企附近一間韓 ...

韓國衫啲size都係偏細,身栽瘦都可以

別墅

2024年龍年勳章

回覆 Rosalai 的帖子

里件6百幾我自己覺得好貴,買唔岩就好麻煩, 自己買料跟老師織靚好多

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

豬仔mami 發表於 24-4-25 20:46
問問大家現在在那裏買衫,太耐冇去商場而家重多唔多時裝舖
有,但是唔多

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 豬仔mami 的帖子

要撜囉, 都有D款係闊身

侯爵府

Rosalai 發表於 24-4-26 11:06
有同感

可能少左工廠所以冇乜新款

男爵府

Rosalai 發表於 24-4-26 08:04
好似尼件,600幾
我覺得有啲貴

60幾我就會淘,600幾去舖頭都好多選擇

侯爵府

a-j 發表於 24-4-26 11:18
我一定唔會淘寶衫, 最怕SIZE , 顏色 唔岩外, 最驚有陣臭味...我只會幫襯網上一間韓國衫, 同屋企附近一間韓 ...

新衫一定要洗左先著

侯爵府

20170101 發表於 24-4-26 11:41
60幾我就會淘,600幾去舖頭都好多選擇

伯爵府

回覆 豬仔mami 的帖子

上年淘左件外套比個囡, 最慘係洗完都臭呢, 一陣D氣油味, 以後都唔會再浪費錢去淘

瑪瑙宮

前排涷有淘褸, 濶左都著到, around $100 唔啱比人都唔肉赤.

衫褲唔會淘, size, 質地, 色差, 伏位太多.
果件要 600 更不會淘寶買.

侯爵府

Nancy20090615 發表於 24-4-26 11:48
前排涷有淘褸, 濶左都著到, around $100 唔啱比人都唔肉赤.

衫褲唔會淘, size, 質地, 色差, 伏位太多. ...

太貴唔會淘

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

睇直播買韓衫,有實體舖,

二百幾三百幾一件,而家店主去左韓國直播,

$129 $139 $88都有一件,不過明顯無二三百果啲咁靚。

水晶宮

豬仔mami 發表於 24-4-26 11:49
太貴唔會淘

前幾年因為工種關係成日要去淘寶搵衫, 發覺真係好平既多數伏, 所以經驗一定要搵D 中至中上價, 試過搵一D 連身OP, 真係要400至800 以上, 摸上手真係感覺唔同

亦試過幫家人搵上班正裝, 由於家人身型比較大碼, 香港G-2000 真係著唔到, M&S D 款又少又唔夠靚, 真係淘寶先搵到好靚質料既恤衫同西褲, 恤衫成200, 西褲都100-200以上, 有人話好貴喎, 但要性價比真係唔可以平到嚇死人, 只會覺得衰過地攤

侯爵府

環保接龍勳章

唔淘衫了, 真係伏既多.
近年YEN平.
多數係呢間 "FELISSIMO "買日本衫.
都ok. 啱我.
以前都會買ASOS , 因為好易退貨.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊