自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

如果我係佢阿媽都遠離佢, 唔知請工人姐姐會唔會都要好心人幫出糧

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0430_00862_001.html

藝人張致恒(Steven)與老婆區燕雯(雯雯)近年不時在社交網搞大龍鳳,甚至自爆一家陷入經濟困境,經常鬧到離婚而被封為「離婚界KOL」!雖然近期夫婦關係看似好轉,不過經濟仍然走入困局,Steven更試過請求網民「課金」救命!

然而雯雯今日(30日)出Post,坦言與母親斷絕關係!雯雯日前爆seed在社交網以黑底白字說:「要發生嘅,終於都發生。你終於都令到屋企發生俾人cut電,完全已經唔係容忍嘅範圍之內。小朋友又無得煮嘢食,又無熱水沖奶,不停喊,請問你想我點?」雖然事件很快得到解決,而連日來雯雯亦在社交網玩「你問我答」,當日內容是一面倒讚好,絕對是正能量滿瀉,不過今日(30日)雯雯坦言與媽媽斷絕關係!雯雯留言:「我發現好多人會關心我媽媽有冇幫過我,有,咁多年一定有,但依家大家嘅關係都只係一個債主同借款人。

大家已經斷絕咗關係,所以佢冇必要幫我任何嘢,甚至照顧小朋友。大家各自都有大家嘅生活,都冇必要再扯上任何關係,再加上我有「網絡乞丐」呢個稱號,其實都冇必要影響任何人。所以我依家嘅生活,就只有我的家庭,所以希望大家唔好再問我!」

Steven和雯雯當日奉子成婚,張致恒爸爸與雯雯母親任證婚人,早年雯雯亦提及媽媽有幫手照顧小朋友,不過近年雯雯未有提及,大多數稱是獨力照顧,甚至外出拍攝的Vlog片,亦只見一家六口,早前雯雯稱已經請了外傭姐姐,到時便可以工作解決目前困境。

別墅

又LOOP
呢排出黎密過之前

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無底深潭,點幫呀!

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

自己親人都唔想幫。
咁佢地就檢討吓自己啦,成日要去麻煩人,知唔知自己黑人憎。

男爵府

mickeyeva 發表於 24-4-30 15:25
如果我係佢阿媽都遠離佢, 唔知請工人姐姐會唔會都要好心人幫出糧

https://hk.on.cc/hk/ ...

其實佢自己要檢討下
冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽
自己決定生4個
唔刻唔好覺得全世界欠左佢

伯爵府

回覆 mickeyeva 的帖子

點解佢地請到工人既?有固定收入?定其實仲有舊錢係銀行?

男爵府

做個阿媽都無眼睇啦~女婿性上癮,個女同佢一齊顛,係甘生不停生,當自己豬乸~
點幫,幫手湊定比錢?長貧難顧~
唔幫都岩架啦,個女人個樣好反骨~

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

點幫呀, 要養6個呀
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

真係有錢仲可以請工人

水晶宮

我係佢阿媽都真係幫唔落手

水晶宮

佢認為全個銀河系都欠左佢

男爵府

做到個呀媽 幫到盡借錢比個女
都要嗱嗱聲斷纜
嗱債都還清
仲要唔感恩

工人到咗有無糧出比工人都成問題

男爵府

養埋工人,一共7個

男爵府

子恩 發表於 24-4-30 16:02
做到個呀媽 幫到盡借錢比個女
都要嗱嗱聲斷纜
嗱債都還清

我睇到都覺得佢完全唔懂得感恩。
咩叫做得返債主同債仔關係。
我覺得佢生咗呢個女出嚟真係攞債,阿媽都未出聲。佢唔旨意你養佢,而家年紀大,唔好調返轉頭問阿媽攞已經夠喇。

複式洋房

michellechiu02 發表於 24-4-30 15:53
做個阿媽都無眼睇啦~女婿性上癮,個女同佢一齊顛,係甘生不停生,當自己豬乸~
點幫,幫手湊定比錢?長貧 ...

同感,相由心生,佢啲藐嘴藐舌表情,對個老公同親生老母都一樣,有咩唔滿意就公開數臭對方

大宅

無底深淵,最無辜係小朋友

象牙宮

請外傭
港幣35万。

聘請外傭的基本要求和條件:
想要聘請外傭,您需要符合一定的入息要求和條件,以確保您有能力支付外傭的工資。
根據香港法例,申請人的家庭每年總收入不可低於港幣180,000,即每月不可低於港幣15,000

過去六個月的定期/儲蓄 存款結單 (結存金額不少於港幣350,000元)等。
傻子才信經濟困局。

傻子太多, 騙子不夠用。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

個女係好有問題,不過想知佢呀媽以前點教,真係攞債

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

生著呢啲女真係前世唔修,阿媽幫佢都唔會感恩啦,呢啲反骨女早啲脫離關係好過。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊