跳至

首頁

尾頁

大宅

之前post過, 而家post埋呢邊方便大家睇

上網預約好方便, 好快有姑娘同你confirm booking

https://www.fetalmedicine.hk/common/oscarbooking.asp

我book了7月中^^

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我昨日填咗FORM, 之後佢SEND個email來叫我自己打電話去book, but個電話一直唔通

複式洋房

我初頭都係上網登記,點知有個email reply返嚟叫我直接打電話去登記。一打去都好快有人聽,個姑娘都講得好仔細。我5-Jun 打去book,要24-Jul先有得照。

男爵府

我仲心大心細做唔做oscar....

我陀大女時, 係廣華產檢時發現頸皮好厚, 如果計篩選結果, 9x9係唐氏, 後來抽x毛, 才發現冇事, 根住一路係專科做產檢,...而家托賴亞囡健康, 所以而家都唔好信呢個oscar,....但我又唔想抽x毛/胎水, 因此終有風險, 記得前幾年話中大定港大有個blood test, 可以check 到唐氏, 仲要係100%準確, 因為check dna, 不過要成幾千蚊(好似8000), 我仲搵緊, 希望做到啦.....

別墅

我在網上book左, 之後威院姑娘打來就同我約定幾時去做lu.....無叫我打電話喎.

大宅

I also plan to do oscar also, I just called them but only left message ar...i will be 35 soon...very worries!!

別墅

原帖由 BBCoffee 於 09-6-19 10:26 發表
I also plan to do oscar also, I just called them but only left message ar...i will be 35 soon...very worries!!

我都差不多啦.....都擔心架, 你知啦, 不過年齡都唔一定係高危既, 何況都唔想得太多, 如果唔係影響bb呀

別墅

反而我想問下, 去之前使唔使預備d咩, 例如唔好吃野.....之類

男爵府

要帶身份證、懷孕證明&英文住址證明,唔洗空腹呀﹗

原帖由 pm131 於 09-6-19 12:06 發表
反而我想問下, 去之前使唔使預備d咩, 例如唔好吃野.....之類

男爵府

仲有........ 漏左講,個姑娘叫我帶埋照超聲波 d 相。至於比錢方面,好多方法都得,但最好就係比支票,因為其他既付款方法係要走去另一座樓交的

原帖由 丘師奶 於 09-6-19 17:27 發表
要帶身份證、懷孕證明&英文住址證明,唔洗空腹呀﹗

大宅

仲有如果預產期變咗, +/- 3days, 要再打比姑娘重新約過日子.

原帖由 丘師奶 於 09-6-19 22:52 發表
仲有........ 漏左講,個姑娘叫我帶埋照超聲波 d 相。至於比錢方面,好多方法都得,但最好就係比支票,因為其他既付款方法係要走去另一座樓交的

大宅

我去過化驗所驗尿,話我可能有左,但當時得4W,報告上說是slightly positive。

8W5D去找私家醫生照超聲波,正在考慮會不會在他那兒參加產前檢查($8500)。醫生比了兩幅超聲波圖我帶走,沒有醫生出的懷孕證明,那麼我可以帶去威爾斯照OSCAR和排隊做產檢(每次100,平過私家好多),以及在威爾斯生嗎?

大家覺得威爾斯生仔好唔好啊?

大宅

我上次07年有囡囡時在威記做產驗 + 做埋oscar, 生囡囡當然都在威記啦!

不過今年問oscar貴左很多$1380, 但做驗查時, 都非常仔細, 所以貴d都算!

上次排期做產驗就唔使錢, 但我都唔知今次會否在威記產驗or去健康院, 由醫生決定! 不過上次在威記做產驗, 姑娘非常之好,態度一流, 解釋得非常之詳細!今次姑娘叫帶埋最新的超聲波相,

生阿囡時就...辛苦, 因為我過期左1星期, 一落產房就崔生, 痛到唔識痛, 合共痛左16個鐘,姑娘的態度就...麻麻, 自己努力啦, 不過今次落產房會立即打止痛針, 有助加快時間, 唔使咁慘, 上次開始無打, 5個鐘先開2度...天呀! 打左後,一個鐘一度唔止, 這個是本人的經驗, 大家考慮吓...

原帖由 loveannis 於 09-7-15 17:33 發表
我去過化驗所驗尿,話我可能有左,但當時得4W,報告上說是slightly positive。

8W5D去找私家醫生照超聲波,正在考慮會不會在他那兒參加產前檢查($8500)。醫生比了兩幅超聲波圖我帶走,沒有醫生出的懷孕證明,那麼我可以帶去威爾 ...

大宅

原帖由 hellojudy 於 09-8-1 12:24 發表
我上次07年有囡囡時在威記做產驗 + 做埋oscar, 生囡囡當然都在威記啦!

不過今年問oscar貴左很多$1380, 但做驗查時, 都非常仔細, 所以貴d都算!

上次排期做產驗就唔使錢, 但我都唔知今次會否在威記產驗or去健康院, ...
我朋友話2年前700蚊,貴左咁多啦?我聽日去私家做都係而個價
係咪都只係做驗血同度頸皮咋?
仲諗住去威院添.................

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至