跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

好攪笑呀..我都唔知佢地已經開始
教普通話..妳係未日日送佢番學呢?
原帖由 sllau 於 09-9-10 09:31 發表

咁叻, 我囡囡因為超細b,全班最細,又無讀過二歲班,只係去玩playgroup, 所以喊呀!
好彩,佢第一日勁喊,第二日喊半堂,第三日只係入去學校時喊一喊, 第四日因為答應老師唔喊, 佢真係做到,於是老師奬佢pooh pooh貼紙,放 ...

別墅

原帖由 cat003 於 09-9-12 03:24 發表
好攪笑呀..我都唔知佢地已經開始
教普通話..妳係未日日送佢番學呢?

我囡囡依家成日係屋企唱歌,一日唱到黑,唉....
係呀, 前幾佢又指我眼睛,觜巴用普通話講....
我係working mon, 囡囡係由嫲嫲日日送接放學....
係呢,你有冇收梁老師電話講返小朋友在幼稚園情況呀? 我收到, 阿女應該適應左校園生活....

伯爵府

原帖由 denisechow 於 09-9-11 22:25 發表
溫馨提示 ~

每逢星期一記得要帶 < 小腳板 走天路 > 返學呀.

Thank you~~

大宅

yes ar i received teacher call. 妳女女very good ah..我未聽過我個仔講普通話,but he say eng. law..
原帖由 sllau 於 09-9-16 17:30 發表

我囡囡依家成日係屋企唱歌,一日唱到黑,唉....
係呀, 前幾佢又指我眼睛,觜巴用普通話講....
我係working mon, 囡囡係由嫲嫲日日送接放學....
係呢,你有冇收梁老師電話講返小朋友在幼稚園情況呀? 我收到, 阿女應該適 ...

伯爵府

學校有小朋友確診, 你地會唔會叫小朋友wear mask 呀?

別墅

原帖由 cat003 於 09-9-18 02:38 發表
yes ar i received teacher call. 妳女女very good ah..我未聽過我個仔講普通話,but he say eng. law..

英文我在屋企都有教佢,基本上佢可以complete sentence 講ga la, 普通話就真係佢開學我先認真去教佢, 所以佢可能覺得普通話新鮮得意....
係呢你仔仔幾月出世,我囡囡12月25日出世...

別墅

原帖由 susanpang 於 09-9-18 09:14 發表
學校有小朋友確診, 你地會唔會叫小朋友wear mask 呀?

睇通告, 好似學校會提供mask 比小朋友喎...

大宅

開左學以來, 你地有無收過班主任電話 , update 下小朋友校園生活呢 ?
我就無勒

複式洋房

我都無呀!

原帖由 denisechow 於 09-9-22 13:41 發表
開左學以來, 你地有無收過班主任電話 , update 下小朋友校園生活呢 ?
我就無勒

伯爵府

原帖由 denisechow 於 09-9-22 13:41 發表
我就無勒

係咪無特別野發生, 所以就無打呀?
不過開始有功課做, 你知未?

別墅

我收到呀, 個班主任都幾細心喎,知道我囡囡鍾意人地讚佢,一讚佢,佢就會乖乖ga la...

大宅

9/14 呀,啱啱開完9月生日會.哈哈
原帖由 sllau 於 09-9-18 12:00 發表

英文我在屋企都有教佢,基本上佢可以complete sentence 講ga la, 普通話就真係佢開學我先認真去教佢, 所以佢可能覺得普通話新鮮得意....
係呢你仔仔幾月出世,我囡囡12月25日出世... ...

伯爵府

原帖由 sllau 於 09-9-23 16:34 發表
我收到呀, 個班主任都幾細心喎,知道我囡囡鍾意人地讚佢,一讚佢,佢就會乖乖ga la...

真係好喇...so far我女班主任都唔算太差,不過我就覺得佢未清楚哂小朋友既名, 因為佢成日叫錯我女個 名

別墅

開心死你仔仔啦..返學無耐就有生日party...

原帖由 cat003 於 09-9-24 00:24 發表
9/14 呀,啱啱開完9月生日會.哈哈

別墅

喔...比多時間佢啦!可能一時未記得咁多..

原帖由 susanpang 於 09-9-24 10:53 發表

真係好喇...so far我女班主任都唔算太差,不過我就覺得佢未清楚哂小朋友既名, 因為佢成日叫錯我女個 名

伯爵府

原帖由 sllau 於 09-9-24 15:49 發表
喔...比多時間佢啦!可能一時未記得咁多..

咁我都明既...

大宅

唔好意思, 搭下嗲先, 想問下, 你地 k 1 係咪去年11月至報名架?

唔駛好似其它出面幼稚園咁, 晨咁早去做waiting list架可?

複式洋房

No need, just submit the form before deadline.

原帖由 ChrisAlfred 於 09-9-25 14:15 發表
唔好意思, 搭下嗲先, 想問下, 你地 k 1 係咪去年11月至報名架?

唔駛好似其它出面幼稚園咁, 晨咁早去做waiting list架可?

伯爵府

原帖由 ChrisAlfred 於 09-9-25 14:15 發表

唔使, 佢會upload張form上佢地網址, 唔使去排隊

大宅

真係好happy呀,有得玩有得食,不過呢幾日病了, 佢果班仲有學生確診豬流感,擔心死我law..

原帖由 sllau 於 09-9-24 15:48 發表
開心死你仔仔啦..返學無耐就有生日party...

首頁
34567...16

尾頁

跳至