在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔好意思借個位呻吓!事缘得罪高層,經常有wok就擺我上抬,猛向老世打小報告,終於咁大個人第一次收大信封!感覺好難受,噚晚矛得訓!都5知揾5揾到工呀!年紀又大,又5叻,好似矛乜用咁!好upset 呀!

複式洋房

回覆 1# qksiuping 的文章

如果話我有D想C嘅諗頭,係咪sort 咗呢!

洋房

我都試過收大信封, 所以人生唔係得你一個會咁! 因為周圍都會有小人. 唔開心都要過日子, 有手有腳唔怕餓死嘅, 做人最緊要能屈能申.......... 加油! 千祈唔好做傻事呀! 因為咁係逃避而唔係解決問題............

大宅

我都試過收大信封啦, 不如意事十常八九, 睇開d啦

水晶宮

我都試過得罪高層, 背後中晒箭, 之後被放逐去邊疆, 我自問工作認真盡責, 因為咁而被放逐同劃花埋個底我覺得好不甘心, 我果時抑鬱左好耐, 無晒自信同自尊, 而家識得放下, 唔在在乎得失, 人生總有不如意, 最壞的日子始終會過去, 加油!!

洋房

please check pm

別墅

因為與老細思維不同都會收大信封啦!世事有什麼會不可能呢!睇你想要什麼?!

複式洋房

最近我轉咗新工,因表現太好,老細很賞識,其實我都已經就住就住,免得鋒芒太露,點知都係令到我對上個阿頭唔高興,唔覺意得罪咗佢,以我所知已經插咗我兩嘢。

我都有諗過轉工,但係做咗無耐就轉工,好似唔係咁好,同埋都想攞多少少呢個範疇o既經驗。所以我都決定忍咗佢。

樓主,呢個世界太多小人啦,無論你做得幾好,都無用。你做得好,招人妒,稍有不慎,已經中箭。其實都係打份工啫,嘗試唔好放喺心上,等個市好返啲,揾到份好工先走都未遲。

複式洋房

多謝各位!有天使執我返嚟啦!失落嘅心情漸漸平服!經一事長一智!只係擔心以後日子唔知點過.............

複式洋房

唔會日日都是落雨天,總會有晴天的,要努力加油,不要放棄.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都收過大信封....打份工姐, 唔係做人世, 唔使咁上心架....最緊要賠足, 攞番自己應得....其實打工仔..收過大信封唔代表好差....未收過亦唔代表好叻....加油呀..

大宅

其實打工呢樣嘢, 唔係你炒人就係人炒你, 只要你盡咗力去做的話, 就問心無愧
我無自由, 我失自由

男爵府

雖然係阿q0的
但都可以咁諗
既然成日都比人屈
你一定做得唔方開心啦
咪當送走d小人
放下自己假囉

複式洋房

原帖由 大少爺 於 09-6-23 23:25 發表
雖然係阿q0的
但都可以咁諗
既然成日都比人屈
你一定做得唔方開心啦
咪當送走d小人
放下自己假囉

係呀!!好多人都教我從另個角度去睇。噚日與好友小敘,佢係一個教徒,佢話天父可能會安排其他嘢比我做,聽完之後舒服咗好多!

侯爵府

哎,我都唔好得去邊呀,家下話就話半工半酬,其實做d野照舊,明搵我笨但我夠無聲出啦,打工就係咁........唯有睇開d,唔開心就想下個心肝寶貝感覺就會好番架啦!

首頁

尾頁

跳至