自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

今日本身想買毛巾, 咁我就同c6行花園街係太子果邊入, 行返去旺角果邊出, 一路行我都見有D生果檔賣$50/$45有2磅車厘子,我想買但C6話行哂先買啦, 費是要抽住, 臨行到旺角果邊出口, 有3/4檔生果檔, 中間有個中年男人睇檔既生果檔都係賣$45有2磅車厘子, 咁我咪埋去睇囉, 佢放出黎果D車厘子係OK架, 佢見我望多2望, 個中年男人就話"落雨賣平D, $40賣2磅車厘子俾你啦", 咁我咪買囉, 之後我就轉頭問C6攞$, 當我轉返頭俾$個中年男人佢就包實咗一袋車厘子俾我喇, 咁我就不為意地俾錢走人啦, 行咗冇耐, 我隔住個袋望D車厘子, 發覺有D啡啡地既水係裡面, 我仲以為係D車厘子Dirty啦, 諗住返屋企洗吓就冇嘢啦.
點之返到屋企拆開個袋, 裡面大約30粒既車厘子, 冇一粒係食得既, 唔係已經熟爛咗, 就係已經爆哂口, 嘩...我真係當堂呆咗!!!
依家有D爆咗口既, 我切咗D爆口雪咗係雪櫃, 都唔知食好唔食好~唉~
我平時份人真係冇咩點, 但依家真係好想祝果個生果檔D生果快高長大, 一晚就焗到熟爛哂, 而果個中年男人就長做長有, 佢既後代世世代代都要做小販買生果!!!
聽日就係假期, 希望各位姐妹唔好中呢個中年男人既招啦~小心!!!

侯爵府

醒目開學勳章

之前都有媽咪話唔好幫佢地買 搵笨

男爵府

唔係ma,咁無良!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 1# 理想師奶仔 的文章

個度d生果檔係絶對絶對唔幫親得架, 經一事, 長一智!!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 chloe18媽媽 於 09-6-20 22:12 發表
之前都有媽咪話唔好幫佢地買 搵笨

真係冇諗過搵笨既程度係咁囉, 30粒真係一粒都唔食得

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

係呀,出面果d~~比你見倒果d呢排到靚一靚咁,近檔主自己果d就.........爛到亞媽都唔認得,到你買時,佢咪博晒老命咁入晒d爛既比你囉....真係賤到呢~~~:;pppp: :;pppp:

公爵府

要磅果D, 花園街都出晒名X人

原帖由 理想師奶仔 於 09-6-20 22:09 發表
今日本身想買毛巾, 咁我就同c6行花園街係太子果邊入, 行返去旺角果邊出, 一路行我都見有D生果檔賣$50/$45有2磅車厘子,我想買但C6話行哂先買啦, 費是要抽住, 臨行到旺角果邊出口, 有3/4檔生果檔, 中間有個中年男人睇 ...

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 cy101 於 09-6-20 22:13 發表
個度d生果檔係絶對絶對唔幫親得架, 經一事, 長一智!!

我都知自己太大意, 所以以後就算果度D生果賣$1我都唔會再幫襯囉...

珍珠宮

陪月勳章

我都試過!!
所以一定唔會再幫親!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

嘩! 真係衰得咁緊要嘅???
而家d人真係差.
仲衰過呃秤.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我D同事都叫我唔好去花園街買生果

因為勁呃稱

因我是新手C9,對重量不敏感,成日比人呃

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 christy31400 於 09-6-20 22:16 發表
係呀,出面果d~~比你見倒果d呢排到靚一靚咁,近檔主自己果d就.........爛到亞媽都唔認得,到你買時,佢咪博晒老命咁入晒d爛既比你囉....真係賤到呢~~~:;pppp: :;pppp: ...

真係賤到冇人有~:;pppp: 嬲!!!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 meko~ 於 09-6-20 22:18 發表
我D同事都叫我唔好去花園街買生果

因為勁呃稱

因我是新手C9,對重量不敏感,成日比人呃

我都係新手C9, 所以中招囉

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

我今日都去花園街.有個女人叫糯米滋可以
試食我見到都想買但停一停.諗一諗.唔敢試加
唔敢買.太多人講佢地D惡行 人唔使本

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

最經典我有次去街市買半棵西芹,用左$20

俾我c6講到而家,話我死蠢

因為同一樣牌子西芹超市賣8元1棵吖

所以而家我通常係超市買,雖然貴D

但唔洗驚比人呃

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

原帖由 roccomami 於 09-6-20 22:28 發表
我都係受害者$50/2磅得1磅唔夠食得........我以後都唔會係花園街買生菓

你都起碼有D可以放得入口吖...我果D就...

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

咁哀架

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我通常幫襯弼街前後嗰啲咋

首頁

尾頁

跳至