自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我隔離位個男同事...超古怪 <--係變態先岩

1. 成日有意無意咁講d有味笑話, 例如佢想借用你枱底個插座叉電, 會問可唔可以借你下面個"loan"黎插
2. 對d年輕女同事評頭品足
3. 觀察女同事放工路線
4. 高調咁講砵蘭街行情
5. 四圍打探大6 office 女同事是否單身, 有冇拍拖, 再約佢地出街
6. 成日懶型係位玩自拍
7. 失驚無神攞把"替so刀" 出黎"替so", 跟手dun落枱上文件再撥落地
8. 係位剪鼻毛

我同呢個同事己經冇交流, 7同8 我己經講過n次, 叫佢係屋企/廁所搞, 但佢堅稱自己冇咁做過, 只係清潔下把刀喎...白痴

今日又黎料, 話說佢今個friday要返大陸開會...
佢不停咁講話佢要返大6"出征"
我忍佢唔住同佢講你有"精"出先算啦...
仔都生埋, 怕你d有味笑話:;pppp:

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有時公司好沉悶, 聽下有味笑話都ok
成日講, 越講得多呢, 份人幾自卑個隻

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

錄佢音, 告佢性騷擾啦~

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

拎部錄音機出來, 在佢面前, 叫佢再講多d丫, 講一次錄一次, 講明會拎黎告佢睇下佢仲敢唔敢講.

伯爵府

原帖由 kiki530 於 09-6-22 17:05 發表
有時公司好沉悶, 聽下有味笑話都ok
成日講, 越講得多呢, 份人幾自卑個隻

我成日覺得佢係專登講比我聽咁
我唔比反應, 佢就重複又重複
好似頭先"出征"咁, 開頭我都冇理佢, 由佢自言自語...
佢自己就不停咁講"返大6出征":;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 siusum 於 09-6-22 17:24 發表

佢自己就不停咁講"返大6出征":;pppp: ...

好賤格 :;pppp:

男爵府

有呢d同事真係好討厭.
原帖由 siusum 於 09-6-22 17:24 發表

佢自己就不停咁講"返大6出征":;pppp: ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

同老闆講~

伯爵府

原帖由 newcook 於 09-6-22 17:29 發表
同老闆講~

其實個部門經理 (都係坐隔離, 我夾係佢兩個中間), 聽到都有話佢, 不過佢收歛一陣就再黎過咁解啫

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 siusum 於 09-6-22 17:38 發表

其實個部門經理 (都係坐隔離, 我夾係佢兩個中間), 聽到都有話佢, 不過佢收歛一陣就再黎過咁解啫

要求掉位~

伯爵府

原帖由 newcook 於 09-6-22 17:40 發表

要求掉位~

我同佢同team架喎
成team得兩個人
應該唔會分開坐囉

珍珠宮

原帖由 siusum 於 09-6-22 17:42 發表

我同佢同team架喎
成team得兩個人
應該唔會分開坐囉

咁要求換人囉, 哈哈!!!

珍珠宮

正經講, 你其實應該serious d同你老闆講出你既感受, 唔係點有心機做野姐, 成日比人騷擾住, 公司無益咋~

伯爵府

原帖由 newcook 於 09-6-22 17:45 發表
正經講, 你其實應該serious d同你老闆講出你既感受, 唔係點有心機做野姐, 成日比人騷擾住, 公司無益咋~

其實佢d有味笑話我都廢事理佢...
但佢d嘔心行為真

同老細講又好似好絶咁, 擺明督佢
佢除咗係我同事...仲係我 u-mate黎架

珍珠宮

咁你講到咁都無法啦, 唯有硬趙, good luck!

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

每次佢有d奇怪行為時即攞部手機出黎拍短片,佢問你做乜你話無事,然後打電話俾朋友(最好係common fd, 如有)話youtube有嘢睇,睇你同事仲敢唔敢 :;pppp:
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

伯爵府

原帖由 eeb 於 09-6-22 18:06 發表
每次佢有d奇怪行為時即攞部手機出黎拍短片,佢問你做乜你話無事,然後打電話俾朋友(最好係common fd, 如有)話youtube有嘢睇,睇你同事仲敢唔敢 :;pppp:

haha...都唔錯
不過可能佢會好自豪架
佢有自戀傾向
不過一定係我地gathering時o既笑話囉

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 newcook 於 09-6-22 05:05 PM 發表
錄佢音, 告佢性騷擾啦~

係囉.... 佢咁已經扣成性騷擾

首頁

尾頁

跳至