懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我總共重左60lbs,狂做運動&節食減左30lbs.......依家一直145-147lbs之間停滯不前.......真係好慘,人地話生完半年內減唔到的話就重難減,我又食西柚餐,又跳funnky dance,又跑步,亦控制到食野,但都唔輕落,但老實講我又唔甘心食葯,我覺得我做到甘足都唔一路輕落去,條氣有d唔順,況且,過幾年又可能會生多個bb,怕食葯攪壞身體, 都唔知點好,各位媽咪可以幫下我嗎?? 我真係好唔想做肥媽,依家連朋友都唔想見,怕比人話"wah你仲係甘肥"

別墅

我大肚期間重左20lbs,生完第4日已經回復而且仲比大肚前瘦4lbs,我未開始做運動肚皮仲未收縮,不過可能我餵人奶所以收身快d。

大宅

原帖由 b-ba-ma 於 09-6-23 10:15 AM 發表
我大肚期間重左20lbs,生完第4日已經回復而且仲比大肚前瘦4lbs,我未開始做運動肚皮仲未收縮,不過可能我餵人奶所以收身快d。

你輕得甘少,bb出世幾多LBS呀?我個bb出世8.3 lbs.生到我死死下~

子爵府

我生左一個月,現食麥片食左幾日,打算噤樣瘦身,唔知可唔可行?有沒有建議

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同你一樣(06年生第一胎共重咗160LB )之後沒有理會就去返原本108bs...(之後有咗共重158lbs)剛生完3個月右左到已經有122lbs 沒有任何運動,節食
原帖由 raintingbow 於 09-6-22 22:28 發表
我總共重左60lbs,狂做運動&節食減左30lbs.......依家一直145-147lbs之間停滯不前.......真係好慘,人地話生完半年內減唔到的話就重難減,我又食西柚餐,又跳funnky dance,又跑步,亦控制到食野,但都唔輕落,但老實講我又 ...

大宅

你重左60LBS~如果4個月減到你真係要講心得 即係一個月減15LBS 我上一胎重40LBS都差不多一年先減到生之前體重,可能冇餵人奶吧!

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

don't be frustrated! it is true that it takes time to lose weight as you really put on weight a lot.
my bb will be 3 months old very soon. i've also gained 23 pds up to now. i am on diet & do exercise to keep fit.
don't give up!! add oil!! do more exercise......

大宅

其實我都好想正面d減,我怕食葯有咩事,bb唔知點算,但又好怕減唔到,其實我都做好多運動呀,一個星期做4日ga
另外果幾日要湊女....... 大家一齊努力,另外我覺得西柚餐幾work ga,大家可以try try...

大宅

原帖由 melody10050 於 09-6-23 12:58 PM 發表
我同你一樣(06年生第一胎共重咗160LB )之後沒有理會就去返原本108bs...(之後有咗共重158lbs)剛生完3個月右左到已經有122lbs 沒有任何運動,節食

好羡慕呀....點解你可以自然輕返晒呀??

大宅

原帖由 baby_jkk 於 09-6-23 04:20 PM 發表
don't be frustrated! it is true that it takes time to lose weight as you really put on weight a lot.
my bb will be 3 months old very soon. i've also gained 23 pds up to now. i am on diet & do exerci ...

希望我可以堅持到......多謝鼓勵呀~~

男爵府

hashtag影視迷勳章

我重左80幾lb~依家3個幾月仲有50lb呀

大宅

原帖由 jin9 於 09-6-23 06:29 PM 發表
我重左80幾lb~依家3個幾月仲有50lb呀

你重左噤多 ...
我仲有一星期生但都重左 40 幾磅 ...
噤你點減呀 ..
做運動 ? 大家一齊努力呀 ...

大宅

原帖由 b-ba-ma 於 09-6-23 10:15 AM 發表

你重得噤小 .. 好易減
我重左40幾磅呀 ... 由排 keep 啦 ..
都唔知幾時先可以減到 .. 我仲有一個星期就生
但已經好擔心生完收唔返之前噤呀 ....

別墅

好媽媽勳章

bb現在3個多月,我還有7磅在身,個肚真係好難減,也不知有什麼方法?

複式洋房

我都係呀! 重有7/8lbs點都減唔到,番咗工成日坐响office個肚腩重大咗

原帖由 windbb 於 09-6-23 19:47 發表
bb現在3個多月,我還有7磅在身,個肚真係好難減,也不知有什麼方法?

男爵府

hashtag影視迷勳章

原帖由 happymama_jkc 於 09-6-23 18:31 發表

你重左噤多 ...
我仲有一星期生但都重左 40 幾磅 ...
噤你點減呀 ..
做運動 ? 大家一齊努力呀 ...

我依家都未諗到點減呀..
唯有由佢順其自然,
個個都話我一定瘦得返,因為我未大肚之前一直都好瘦~
真係咁大個女都未肥過,一肥就肥咁多><

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實頭2個都係喂母乳(2個月就沒有啦)當你湊2個小朋友你會擔心好多野壓力大咗...好似我咁每日都返工OFFICE 坐足8個鐘..食完LUCH仲有一個鐘頭SLEEP(因我係帶飯架)每日回都家好BUZY雖然有工人一樣都照顧2個小朋友..晚上還要幫大仔(讀書認字)好...BUZY..顧完大又要顧細..老公放咗工會好累..但都會幫手照顧同常全程都係我...所以你唔需要去減肥慢慢會FIT返
原帖由 raintingbow 於 09-6-23 17:54 發表

好羡慕呀....點解你可以自然輕返晒呀??

大宅

醫學 Online
產後做運動無助瘦身
2009年06月24日

德國一個醫療組織提醒孕婦不要受女明星或名模產後可極速瘦身的影響,產後急於狂做運動及節食減肥。因為在懷孕期間額外增加的體重,可在產後三至六個月透過餵哺母乳及照顧嬰兒,加上注意飲食就可以自然流失。相反,這段期間做大量的運動,只會消耗體力,對減磅幫助不大,更會因體力不足影響了日常工作;產後持續肥胖的婦女,通常是生產後未能控制食量所致。

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... &cat_id=7349046

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

I gain 30+ and i lose only 10 after giving birth. now my BB is 8th month la.. i stilll have 20 to lose ar..
係近日熱先廋左10磅咋.
我都有節食 + funky. but 一星期一次二堂. 要臭仔無計.. 近日流感我仲吾去funky tim... 唉...

首頁

尾頁

跳至