跳至

首頁

尾頁

洋房

想問下大家既bb而家點洗頭架?
係咪已經轉晒用洗頭帽喇?
b仔由出世到而家都係抱住瞓係度洗,
不過上個月開始唔肯再瞓係度,
攪到次次洗親頭都勁喊......

別墅

我本來想訓練阿仔坐係盆度照頭淋,但兩次都係D水入眼,佢就喊住要起身,我已經好努力攔住D水,但都唔成功。現在仍然係要抱住洗頭(間中會掙扎),然後先落盆沖涼。

各位有無好方法呀?
我們愛,因為神先愛我們。

大宅

我都係用緊salon style或照頭淋, 照頭淋佢會低頭, 咁我用隻手係額頭遮一遮, 的水就唔會流入眼..不過佢仍然好享受salon洗頭法~

大宅

唉.. kit... 本來我用洗頭帽用左差不多成年都無事... 自從上次去完swimming... 同埋上星期日又去左人地屋企個天台開泳池仔玩水.. 佢都係喊到癲左... 唔知係咪開始驚水.... 依家要變返用salon式.... 知道要洗頭.... 唔肯帶個帽仔... 佢好似連沖涼都開始有d驚... 抱佢落水想走佬

男爵府

好媽媽勳章

我個b本來已轉用洗頭帽坐係到洗頭,d水都無試過整到面
但呢幾日唔知點解完全唔肯用洗頭帽...訓係到洗都唔係咁願意
佢好似驚左洗頭咁

洋房

我又係試過兩次用洗頭帽, d水係隙度流落黎,
b仔又勁掙扎......都唔知點好!!!

原帖由 agneslee28 於 09-6-23 12:11 發表
我本來想訓練阿仔坐係盆度照頭淋,但兩次都係D水入眼,佢就喊住要起身,我已經好努力攔住D水,但都唔成功。現在仍然係要抱住洗頭(間中會掙扎),然後先落盆沖涼。

各位有無好方法呀? ...

洋房

照頭淋好高難度呀......對我黎講, mouth:
一隻手畢水,一隻手固定(制服)b仔,一隻手遮水,
要b仔肯合作至得~

原帖由 kakashi 於 09-6-23 13:16 發表
我都係用緊salon style或照頭淋, 照頭淋佢會低頭, 咁我用隻手係額頭遮一遮, 的水就唔會流入眼..不過佢仍然好享受salon洗頭法~

洋房

怕游水變左怕沖涼甘大穫......
又會突然唔肯用洗頭帽既, 已經用左好耐喇喎 ~
泳池仔應該無甘驚架, 好似平時玩水甘,
係咪...... 暐澄未食飽呢? 哈哈

原帖由 yyy008 於 09-6-24 13:19 發表
唉.. kit... 本來我用洗頭帽用左差不多成年都無事... 自從上次去完swimming... 同埋上星期日又去左人地屋企個天台開泳池仔玩水.. 佢都係喊到癲左... 唔知係咪開始驚水.... 依家要變返用salon式.... 知道要洗頭.... ...

洋房

又係突然唔肯用洗頭帽 ? 甘奇怪 ......
原帖由 心滿意足 於 09-6-24 16:48 發表
我個b本來已轉用洗頭帽坐係到洗頭,d水都無試過整到面
但呢幾日唔知點解完全唔肯用洗頭帽...訓係到洗都唔係咁願意
佢好似驚左洗頭咁

大宅

洗頭帽未戴好, 已經俾承熙整走, 照頭淋佢又驚, 抱著洗又爭扎 ... 煩呀!
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

洋房

我地同一命運......
原帖由 YYZ 於 09-6-24 23:37 發表
洗頭帽未戴好, 已經俾承熙整走, 照頭淋佢又驚, 抱著洗又爭扎 ... 煩呀!

大宅

我冇用洗頭帽, 比佢坐喺度ar頭, 然後訓喺我一隻手度過水, 好似浮游咁, 佢好enjoy.

大宅

我冇用洗頭帽, 比佢坐喺度ar頭, 然後訓喺我一隻手度過水, 好似浮游咁, 佢好enjoy.

洋房

目前為止,仔仔都總享受緊SALON既洗頭方式.

可能BB都總未識得自己揸住條厚毛巾遮住隻眼,如果唔係呢個方法都幾有效既.

首頁

尾頁

跳至