跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下大家考慮替小朋友報咩幼稚園? 我想同佢報協恩, 培正....不過其他就冇咩心水....好煩

男爵府

我都好頭痕, 我個度好的幼稚園要坐車至得, 但又唔想佢日日坐車返學, 4條7是動感型 BB, 如果傳統幼稚園, 就未必啱佢, 好鬼煩ar

子爵府

2011至尊種植勳章

4條7無報N1 ?

原帖由 ellako99 於 09-6-23 14:32 發表
我都好頭痕, 我個度好的幼稚園要坐車至得, 但又唔想佢日日坐車返學, 4條7是動感型 BB, 如果傳統幼稚園, 就未必啱佢, 好鬼煩ar

伯爵府

牛年勳章

原帖由 ellako99 於 09-6-23 14:32 發表

邊d係傳統型幼稚園呀?

大宅

我都覺得煩, 因為我個女都係坐唔定, 而家上playgroup都係成日走來走去, 所以我先煩咩學校先好....

我都有諗下俾佢去啟思....因為近屋企

男爵府

冇ar, 等佢K1開始至讀書ar

原帖由 bebesoky 於 09-6-23 22:25 發表
4條7無報N1 ?

子爵府

2011至尊種植勳章

原來係咁...我囝囝讀N1, 8月開始返學喇

原帖由 ellako99 於 09-7-8 17:28 發表
冇ar, 等佢K1開始至讀書ar

大宅

Please share more about any good kindergardens suggestion or good comments. (I am not in HK now, but my son is going to study in HK next year Sept. i think it is time to apply some...haha~)

I haven't decided which district, but prefer Island side and Kln Tong (near my parents-in-law or my working place)

Thanks.

男爵府

坐定定, 唔係活動教學個d便是傳統型, 如果仲要埋佢地寫字, 咁我一定唔比佢讀

原帖由 virgokaren 於 09-6-24 02:22 發表

邊d係傳統型幼稚園呀?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 ellako99 於 09-8-20 13:34 發表
坐定定, 唔係活動教學個d便是傳統型, 如果仲要埋佢地寫字, 咁我一定唔比佢讀

仲有呢種幼稚園的嗎?
我見間間幼稚園都強調佢地係多元化、多活動、多開心....

洋房

我都好頭疼呀~我對孖仔都仲未肯講野呀~!! 又坐唔定... 都唔知讀邊間好!!

請問邊D先算做唔傳統學校呀?

複式洋房

我都好頭痛, 由於 bb 主要對住 工人姐姐, 日常講 英文多, 依家佢唔識中文, 考 k1 都唔知點算好 ! 我睇 d 天書講, 考 k1 99% 係用中文考架, 但係我個女連自己中文名都唔肯講.

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我見個囡又係咁..所以係8月尾幫佢報左n1
好再重有位...9月1日返學啦...

原帖由 applebaybay 於 09-8-22 14:17 發表
我都好頭疼呀~我對孖仔都仲未肯講野呀~!! 又坐唔定... 都唔知讀邊間好!!

請問邊D先算做唔傳統學校呀?

別墅

呢度有無家長唔想仔女讀屋村的幼稚園,一定要到九龍塘讀書,我想知多唔多人就算住得遠都要到九龍塘讀書。屋村的幼稚園是否真的不好!?因我住西貢的,現在都心大心細,唔知惦擇好。

大宅

最緊要看幼稚園的升小學分佈情況!
我喜歡傳統學校, 因為多選擇...好擔心活動教學的幼稚園同主流小學接軌不上...

首頁

尾頁

跳至