懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

浸會、法國醫院邊間好d啊?
本來打算book仁安,我大囡囡都系果度生o既,但醫生話依家仁安好難book wor。。。

侯爵府

好媽媽勳章

hi,我個醫生本身o係浸會同法國都有掛牌既,佢自已幫我book左法國生,問返d姑娘,d姑娘話醫生覺得法國醫院既儀器好過浸會醫院,所以揀法國!另外我聽人講話浸會好多大6人o係果度生,會好嘈,法國醫院就少d
原帖由 jasmineswong 於 09-6-24 16:29 發表
本來打算book仁安,我大囡囡都系果度生o既,但醫生話依家仁安好難book wor。。。

大宅

睛靈勳章

thank you! 甘我就同醫生話揀法國lo

禁止發言

大宅

我本身係法國生的....

不過仁安應該唔算太難BOOK 架BOR.....我上年11月BOOK 法國今年6月生差D BOOK唔到, 反而仁安我2月打去問都仲有位

係唔係你醫生唔想O係仁安同你接生?

複式洋房

仁安8月至10月巳full晒,11月尚有小量床位,截至上星期6門診告示.

公爵府

我揀咗法國

大宅

原帖由 jasmineswong 於 09-6-24 16:29 發表

i had operations in 2 hospital before. i think for environment, st teresa is better, quieter and more spacious but baptist's nurses are more pro and caring.

i like baptist for its service but anyway, my dr. prefers me to go to st teresa 'cos it's more convenient for him to go to 1 kowloon hospital. i just want to see that dr so i follow him to st teresa. it's good 'cos it's very near my home, just 20 minute walk.

大宅

st. teresa is a bit cheaper than baptist.

別墅

我預產期係01年1月中, 都想book法國, 但我prefer 個doctor最快7月11日先有期俾我, 到時先book會唔會太遲呢? 我可以自己打電話去法國問我預產期果時係咪full左呢? 幾號電話? 又或者我點先可以早d book呢? 睇法國門診再叫佢幫我book左先再轉doctor得唔得呢? worry ....

many many many thanks ....

別墅

thanks jh724724 ...

我已經call過法國, 個電話好難打通 ... 接綫個姑娘話冇得轉doctor, 因為個booking係跟doctor, 如果要轉, 就要再book過喎 ... 同之前我睇bk姊妹講唔同 ...

別墅

thanks jh724724, i will try to relax ...

我有問, 佢話呢個moment未full喎 ...
我都諗定萬一法國full左, 會consider浸會.
希望到時有good news. ^^

原帖由 jh724724 於 09-6-29 23:21 發表
ManMan918 :
咁你有無問佢1月個期仲有無呀?今日都6月29日,仲有十幾日,應該無咁快full.唔好咁擔心啦,放鬆放鬆放鬆~~

首頁

尾頁

跳至