懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

講開瞓得唔好
我就真係橙
仰睡就腰骨痛
側睡就肚痛
嚟幾晚就仲衰.點瞓個肚都係會久唔久痛
仲要係痛醒
第二朝又要返工.真係想快d到34週
醫生話到時佢會簽病假俾我
因為我唔可以周圍走

複式洋房

原帖由 chucon 於 09-7-15 17:32 發表
我老公話我地部洗衣機係歐洲機, 唔可以放洗衣液, 只可以買bb洗衣粉, 少左好多選擇, 仲諗住慳d買威潔33bb洗衣液TIM, 而家無行lu..

其實可唔可以用水+洗衣液先混合,再倒入洗衣機呢?
照計洗衣液比洗衣粉較易溶,點解歐洲機唔可以用洗衣液呢?

男爵府

原帖由 actam 於 09-7-16 09:59 發表

我又無喎,會唔會係燥呀? 有無問過醫生?

懷孕初期鼻分泌物有血絲時我問過醫生,佢話大肚婆流鼻血無問題,我只係奇怪自己一向都無流鼻血,仲乜突然會流??我諗如果同天氣有關,應該唔止我一個係咁

我下個星期五先再見醫生,如果呢幾日再流的話,就會問下佢點解

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 cinderella_mama 於 09-7-16 10:05 發表
我又係呀 =0= 朋友已經認頭尿片奶粉喇
媽媽 & 親戚我知都有利是 & 衫仔 & 禮物

但62呢!??! 由我們搬出來住到宜家有 bb 呀
都 0 表示嫁!!!!!!!!

想問下大家媽媽,諗住幾時同埋諗住有咩方法清下胎毒呀?

複式洋房

原帖由 jkfamily 於 09-7-16 10:35 發表

懷孕初期鼻分泌物有血絲時我問過醫生,佢話大肚婆流鼻血無問題,我只係奇怪自己一向都無流鼻血,仲乜突然會流??我諗如果同天氣有關,應該唔止我一個係咁

我下個星期五先再見醫生,如果呢幾日再流的話,就會問下佢點解 ...

你講開一向無現家有呢樣野,我近幾星期左耳連住下爬個joint痛,有時痛到食野都無力。
有咗BB,個身體好反常,咩問題都會發生,無奈...

男爵府

原帖由 actam 於 09-7-16 10:24 發表

其實可唔可以用水+洗衣液先混合,再倒入洗衣機呢?
照計洗衣液比洗衣粉較易溶,點解歐洲機唔可以用洗衣液呢?

唔溝水都可以直接放..我平時都係咁洗~

大宅

原帖由 coco_mama 於 09-7-16 10:35 發表

同事叫我最尾果個月食龜令膏,佢話佢果陣生都係咁,bb出世皮膚好靚wor..不過除左依樣之外,我打算下個月開始食下d涼野,例如西瓜果d,另外媽咪會煲白蓮so果d比我飲lor.
url] [/url]

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 nana11423 於 09-7-16 10:49 發表

同事叫我最尾果個月食龜令膏,佢話佢果陣生都係咁,bb出世皮膚好靚wor..不過除左依樣之外,我打算下個月開始食下d涼野,例如西瓜果d,另外媽咪會煲白蓮so果d比我飲lor. ...

係呀!係呀!我都有聽過白蓮so,不過有人講話好涼, 所以我唔知應該幾多個月先可以DRINK ?我上網睇又有D人話飲付足雞蛋糖水, 唔知有冇效呢?

男爵府

產後/坐月/母乳資訊......

http://www.fushantang.com/3000/3100/0300/03031.html

男爵府

原帖由 coco_mama 於 09-7-16 10:35 發表

我會飲腐竹蛋糖水...因為我超中意飲既...又易整...hehe~

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 翡冷翠 於 09-7-16 11:02 發表

我會飲腐竹蛋糖水...因為我超中意飲既...又易整...hehe~

咁你諗住幾多個月開始飲呀?

複式洋房

原帖由 翡冷翠 於 09-7-16 11:02 發表

我都好like腐竹蛋
係咪7個月開始可以食?

複式洋房

原帖由 nana11423 於 09-7-16 10:49 發表

同事叫我最尾果個月食龜令膏,佢話佢果陣生都係咁,bb出世皮膚好靚wor..不過除左依樣之外,我打算下個月開始食下d涼野,例如西瓜果d,另外媽咪會煲白蓮so果d比我飲lor. ...

我朋友話x寄生蛋茶都好ok,佢最尾個月日日飲,佢個女一點紅都無

男爵府

原帖由 coco_mama 於 09-7-16 11:04 發表

咁你諗住幾多個月開始飲呀?

未決定...問下中醫先~

侯爵府

好媽媽勳章

我反而係血壓低,平訓會比較舒服喎,不過最慘係依家大肚,血壓低都無藥食,唯有戒食d降血壓既野,例如:茹子、紫菜
原帖由 fan1837 於 09-7-15 18:51 發表
我血壓都偏低喎,搭車會頭暈.
人地話訓覺唔好平訓喎,會血壓低.

侯爵府

好媽媽勳章

嘩嘩...又真係幾貴,等我同C6睇下先!
原帖由 lifeasapig 於 09-7-15 18:59 發表

Chu Chu 洗衣粉, "city super" 有. ~$98

I'll make sure the 洗衣粉 is fully dissolved in some warm water b4 pouring into the laundry.

大宅

我想問你地係咪飲緊紅豆水去水腫
要點煲
thx

侯爵府

好媽媽勳章

我尋晚終於感受到啦 我之前間中平訓都ok既。甘我尋晚個胃無頂住架啦,點知....一平訓左一陣,救0命丫,有窒息既感覺仲見頭痛、暈呀,抖唔到氣甘呀…超辛苦,後尾要一直打側先得咋!我都想知點解我地會甘架
原帖由 katieyam 於 09-7-15 22:47 發表
其實我有左初期都成日覺得頂住個胃架啦, 作嘔作到五個月先好返, 點知舒服左一個月, 而家又開始作嘔, 都唔知想點.....

我真係完全唔可以平訓呀, 平訓幾分鐘就覺得好辛苦, 又頭痛又抖唔到氣...側訓都唔好得幾多咋, 訓 ...

大宅

原帖由 黑白豬 於 09-7-16 11:52 發表
嘩嘩...又真係幾貴,等我同C6睇下先!

你唔係諗住手洗嗎

侯爵府

好媽媽勳章

haha....係喎,我6299又係由結婚到依家我有左bb都係)表示,佢甘耐只係結婚果陣送左1對龍鳳金厄俾我,就乜都無…前排佢未知我陀既係b女果陣仲成日問:"照到仔未?"我心諗一定係仔黎咩…之後依家知道左,即刻0表示…
原帖由 cinderella_mama 於 09-7-16 10:05 發表
我又係呀 =0= 朋友已經認頭尿片奶粉喇
媽媽 & 親戚我知都有利是 & 衫仔 & 禮物

但62呢!??! 由我們搬出來住到宜家有 bb 呀
都 0 表示嫁!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至