美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人用過/用緊NeoStrata Gel plus 加倍再生者喱?

係咁爆暗笠同暗瘡係額頭
幾個媽媽介紹了NeoStrata Gel plus 加倍再生者喱
想同你地分享下用後感/你地有咩改善?

子爵府

係咪搽左會有D"那那"地? 用來清除角質層個隻?
世上只有!!!

別墅

係啊
你用緊?/用過?

原帖由 hoikiuqq 於 09-6-26 07:02 PM 發表
係咪搽左會有D"那那"地? 用來清除角質層個隻?

禁止訪問

珍珠宮

我都有用緊,係可以用來fu 面作為peeling用,亦可用搽有暗瘡位置,等佢快d謝!!!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

子爵府

我用過, 個時買B5佢送左支SAMPLE比我試。

原帖由 icekababy 於 09-6-26 23:25 發表
係啊
你用緊?/用過?
世上只有!!!

子爵府

請教果酸15度即是偏低的濃度?

原帖由 天然 於 09-6-27 00:51 發表
我之前用過,但無大效用..... 只系有吉吉地感覺, 因為aha果酸15度.....
世上只有!!!

珍珠宮

唔係偏低的濃度la,一般洗臉o既product 係幾度至10度以內,才是偏低的濃度黎!!!超過10度或以上,已經係偏高的濃度,所以才可以做到有peeling o既效果!!!

原帖由 hoikiuqq 於 09-6-27 11:03 發表
請教果酸15度即是偏低的濃度?

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

別墅

咁你用左段時間?有無改善?
我用左2日,好似都係差唔多,夜晚用左第日起身見細左
但係洗左面又紅返...個size變返之前咁

原帖由 wai001 於 09-6-27 08:47 AM 發表
我都有用緊,係可以用來fu 面作為peeling用,亦可用搽有暗瘡位置,等佢快d謝!!!

珍珠宮

你係咪想用來減暗瘡先???
如果係的話,最好平時每天早晚都用埋NeoStrata 隻facial Cleanser 啦!!!效果先至會好好多架!!!

原帖由 icekababy 於 09-6-28 22:08 發表
咁你用左段時間?有無改善?
我用左2日,好似都係差唔多,夜晚用左第日起身見細左
但係洗左面又紅返...個size變返之前咁

珍珠宮

洗完臉,用gel plus 來fu 面10分鐘左右作為peeling用,之後最好fu埋mask(如暗瘡嚴重,可fu 一d deep clarifiying clay mask, 如平時缺水d,可fu d 水份補濕cream mask or paper mask),o甘效果會好好多!!!(***大概一星期一次足夠啦!)
另外,如果當爆瘡好厲害的時候,亦可用佢(gel plus)搽下有暗瘡位置(唔駛洗臉),等d瘡快d謝!!!

如果d暗瘡仲係好嚴重的話,可平時用多d d 日本牌子出o既輕型peeling gel (可格日or每天用果d)LAW!!!

珍珠宮

可參考埋我另一個topic suggest o既產品!!!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2401581-1-3.html

別墅

我有日日用啊
茶係有問題既地方,我係個額頭
有紅有暗笠同有瘡啊
用左幾日麻麻地.....好似無咩大改善!

原帖由 wai001 於 09-6-28 10:46 PM 發表
可參考埋我另一個topic suggest o既產品!!!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2401581-1-3.html

禁止訪問

別墅

去印好啊?我就無咩,不過D紅笠好似暗瘡又唔係暗瘡
又唔係敏感...茶落去唔知得唔得?
好似話暗瘡唔用得既!

原帖由 behhk 於 09-7-6 02:56 AM 發表
好用呀!!! 去印好好wor...
去yahoo買sample 夠用好耐啦 (我only apply 上印上)

男爵府

其實佢仲有一個用途架.我之前係DERMES做激光脫毛.個女仔介紹我用GEL PLUS揸UNDERARM.第二日洗最好用手套好似磨沙咁洗.KEEP住一星期一至兩次.UNDERARM會白D架.我好懶.有時真係見到好暗先整.就會乾淨哂.都幾WORK.(我有試過有用GEL PLUS同無用GEL PLUS既分別架)至於暗瘡我都覺得一般.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

男爵府

環保接龍勳章

haa覺得幾work , 連搽2晚豆豆便謝了 , 但不能貪心搽得多 , 因為會令豆豆附近的皮膚脫皮 !

別墅

Gel Plus出名去印去,對付暗瘡未聽過...

有暗瘡不妨試下"雙飛人"藥水,點少少響臉,第二朝好快謝.

原帖由 icekababy 於 09-6-25 23:01 發表
有無人用過/用緊NeoStrata Gel plus 加倍再生者喱?

係咁爆暗笠同暗瘡係額頭
幾個媽媽介紹了NeoStrata Gel plus 加倍再生者喱
想同你地分享下用後感/你地有咩改善? ...

別墅

今日買左了,好期待效果

原帖由 YammieMak 於 09-7-8 04:25 PM 發表
Gel Plus出名去印去,對付暗瘡未聽過...

有暗瘡不妨試下"雙飛人"藥水,點少少響臉,第二朝好快謝.

子爵府

想問我有一支NEO STRXXX的facial clanser 係咪加埋GEL PLUS用會好D?
世上只有!!!

首頁

尾頁

跳至