懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我現在20週,大概16週時發現子官頸外有粒色肉大概1cm,醫生唔見議整走佢因為唔知佢條根有幾長,驚會影響個胎。但因為我有2次飲完奶後肚瀉有少量血,即刻睇醫生,佢話你肚瀉嘅時候抽搐到粒色肉沖血,係粒嘢出血,叫我唔使驚。講就容易,但都好驚。有冇媽咪都試過咁嘅情況? Thanks

大宅

PUSH

子爵府

上胎產檢時發現,但就無因而流血流啡.健康院同私家都唔建議處理住.健康院建議產後檢查時跟進.結果响pwh生時,生完要聯針時助產士見到,叫個醫生幫我順手割除.產後檢查時醫生都話已經無左.
我諗都應該係好小事嚟既,唔駛太擔心.

原帖由 lc0608 於 09-6-26 08:48 發表
我現在20週,大概16週時發現子官頸外有粒色肉大概1cm,醫生唔見議整走佢因為唔知佢條根有幾長,驚會影響個胎。但因為我有2次飲完奶後肚瀉有少量血,即刻睇醫生,佢話你肚瀉嘅時候抽搐到粒色肉沖血,係粒嘢出血,叫我唔使驚。講就容 ...

大宅

你係唔係喺子官頸呀,有幾多cm呀? thanks

原帖由 littlecook 於 09-6-26 13:22 發表
上胎產檢時發現,但就無因而流血流啡.健康院同私家都唔建議處理住.健康院建議產後檢查時跟進.結果响pwh生時,生完要聯針時助產士見到,叫個醫生幫我順手割除.產後檢查時醫生都話已經無左.
我諗都應該係好小事嚟既,唔駛 ...

複式洋房

我五月尾去廣華做第一次產檢,醫生都話我有兩粒, 二話不說, 醫生便幫我拔掉, 我覺得有d唔舒服 , 但無大痛 , 因為我之前有流紅&啡, 拔掉後就沒有了...

子爵府

係子宮頸,几長就唔記得啦!

原帖由 manleeBB 於 09-6-26 14:46 發表
你係唔係喺子官頸呀,有幾多cm呀? thanks

伯爵府

Don't worry, just small thing, not big deal. I've that also, but already removed it (i'm now waiting bingo).

Since you've baby now, should listen to dr.'s advice. Wait after you give birth, then remove it.

But before that, you may have some brown / blood coming out.

首頁

尾頁

跳至