親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

之前去泰國1次、布吉2次,都係跟康泰,3次都非常滿意... 領隊同埋當地導遊都好好... 行程中嘅調動都 okay,去晒行程表上所有地方。

仲好熱心問我哋有咩地方想去,大部份團友都想去的話,可以再幫我哋安排添... 都算係額外嘢...

宵夜、夜蒲佢哋都好樂意同我哋一齊去... 帶領我哋去食地道嘢,so far ... 3次啲團友都nice,見佢哋咁熱心帶我哋宵夜夜蒲,我哋都好開心請番佢哋... 完 trip 俾小費時,大家都俾得開心,佢哋收得仲開心... 因為好似個個都比 standard 個費用俾得多...

男爵府

我有當地導遊, 影相的靚仔再加香港領隊! 佢地好好, 導遊經常介紹我地當地好食的野比我地架 !!

原帖由 cubixluk 於 09-7-3 10:47 發表

係喎... 我吔都好開心, 我沉晚仲打比領隊, 叫佢買野 tim
當地果韓國人 ( 佢主力影相 ) 好靚仔 , 我吔冇當地導遊, only 領隊渣....

so 我都覺得好唔好玩, 在乎自己投入否, 團友合作否 & 領隊好唔好等. ...

大宅

如果你跟康泰, 而當地導遊叫"阿譚", 你就真係冇運行, 我就係好不幸, 跟正呢個阿譚, 佢地要搵錢大家都明, 唔係唔俾你搵, 但唔好當我地傻囉! 佢帶你去食燕窩, 你可以睇住碗燕窩會溶哂, 佢帶你去食咖哩蟹呢, 你好難搵到有蟹肉, 你仲要一睇就知佢係老行專, 個香港領隊係怕左佢咁囉. 佢賣俾你d 小食, 係貴過人地兩倍, 仲有呢, 你要去pattaya 的話, 真係祝你好運, 你住o既酒店, 有可能係大堂沒有冷氣, 吃早餐也沒有冷氣, 並且要忙於打蚊o既.

以上就係我跟康泰o既經驗喇
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

男爵府

環保接龍勳章

我都同意個團好唔好睇個guide...

我啱啱去完旅行返黎, 不過我無跟hongtXX, 因為在處理h1n1 case上佢令我無曬信心 (其他agent見mexico有h1n1都主動refund團費, 但佢依然出團, 好似無理團友安全), 平d我都無報佢...

侯爵府

原帖由 xmanman 於 09-7-3 13:30 發表
我有當地導遊, 影相的靚仔再加香港領隊! 佢地好好, 導遊經常介紹我地當地好食的野比我地架 !!

靚仔係咪叫 jacky 呀 .... 成個金城 mo 樣 ....
我吔個領隊都有介紹當地好味野比我吔食呀, 例如 一尺長 ice-cream, 串燒 & 沙梨汁

子爵府

我跟過,食住導遊都好OK滿意
原帖由 stitch_katty 於 09-6-29 09:52 發表
我想問吓有無人跟過康泰去南非? 掂唔掂呀?

首頁

尾頁

跳至