自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

岩岩打電話去M記乜X送,落單位姐姐話而家餐廳好忙,送貨時間要120分鐘有無問題,吓.....兩個鐘頭,我落街食完返埋屋企都唔駛兩個鐘啦,唔係有需要,駛乜CALL外賣,結果老公都選擇冒著大雨落街買野食,
唉,M記唔該檢討下,要推出服務都要有足夠配套,否則想比錢你賺你都賺唔到

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

其實佢咁樣同你講得既,
1. 佢真係好多order,話晒星期日,而且你都識講啦,今日落雨,好多人都同你一樣咁諗 "落雨叫外賣". 但係無論咩外賣,落雨天一定比平時耐架啦.
2. 佢唔想直接話唔送而得失你,唯有咁講等你知難而退

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 gion 於 09-6-28 15:05 發表
其實佢咁樣同你講得既,
1. 佢真係好多order,話晒星期日
2. 佢唔想直接話唔送而得失你,唯有咁講等你知難而退

有講都好過冇講, 起碼可以即時決定唔order, 我之前叫kfc, 夠膽死兩個幾鐘先送到...之前仲冇講會咁耐, 打電話去催, 一味話就到, 從此之後我冇再order。

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

大宅

我都試過..80分鐘先送到...間野就係間離村...如果唔係半夜自己過去食仲快.....

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

民房

以前外國一些公司, 保證送pizza, 30分鐘內到,否則不收錢
如果要2小時, 真係離晒大譜
疾風知勁草

男爵府

等咁耐,自己落街食好過.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我尋晚10:05pm打去落order(唔係peak hour喇掛?!), 佢話40分鐘到(之前都o係bk聽過成個鐘至有得食, 我已經預左耐)
我住鬧市架, 行去最近果間通宵麥當當只需5分鐘!
結果11點幾打去炳左一餐, 佢話follow up, 11:45再打去, 唸住炳完就唔要, 呢個時候門鐘響
真係唔該檢討下啦
原帖由 肥嘟媽 於 09-6-28 03:00 PM 發表
岩岩打電話去M記乜X送,落單位姐姐話而家餐廳好忙,送貨時間要120分鐘有無問題,吓.....兩個鐘頭,我落街食完返埋屋企都唔駛兩個鐘啦,唔係有需要,駛乜CALL外賣,結果老公都選擇冒著大雨落街買野食,
唉,M記唔該檢討下,要推出服務 ...

子爵府

咁耐...咁咪唔可以 oreder 雪糕sunday囉
嚟到都溶晒啦...mouth:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

原帖由 gion 於 09-6-28 15:05 發表
其實佢咁樣同你講得既,
1. 佢真係好多order,話晒星期日,而且你都識講啦,今日落雨,好多人都同你一樣咁諗 "落雨叫外賣". 但係無論咩外賣,落雨天一定比平時耐架啦. ====>我試過好天下晝3點幾打去叫, 佢都話要2個鐘... 所以乜野天氣都喺無分別既! 佢跟本就唔想送! 雖然間野响我樓下, 如果唔喺近預產期, 我屋企又無人, 我都費鬼時叫佢. 我最終自己煮麵食! 把幾火!
2. 佢唔想直接話唔送而得失你,唯有咁講等你知難而退 ...

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 牛精仔 於 09-6-28 15:08 發表

有講都好過冇講, 起碼可以即時決定唔order, 我之前叫kfc, 夠膽死兩個幾鐘先送到...之前仲冇講會咁耐, 打電話去催, 一味話就到, 從此之後我冇再order。

KFC.... 我最耐個次都等左大約一個鐘頭45分鐘, 落order時就話45分鐘左右, 過左一個鐘都未黎, 打去追左幾次, 都話好快就到, 最後都要用多成個鐘先到, 激死, 之後真係唔再叫佢.... :;pppp: :;pppp:

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢呃我wor, 又話40分鐘, 結果幾乎2個鐘
奇就奇在, 我地有order雪糕的, 黎到真係未溶(只溶左上面少少"塔"), 即係話係order處理有問題, 唔係交通問題啦
仲有, 黎到我地睇下張單, 又唔係最近果間m記wor! (明明附近就有一間通宵m記), 真係唔知佢點唸.........
原帖由 mrsright 於 09-6-28 08:53 PM 發表
如果佢事前同你講定, 我覺得無問題, 你唔鍾意咪唔叫. 佢又無呃你

至於會唔會因此無人叫外賣, 就係佢地麥記要諗既野.

好似有D高級餐廳, 佢話你BOOK位要等一個月, 你覺得值咪等囉. ...

子爵府

好媽媽勳章

唔通M記人工同服務係成正比既

原帖由 Charlotte_mom 於 09-6-28 21:15 發表
佢呃我wor, 又話40分鐘, 結果幾乎2個鐘
奇就奇在, 我地有order雪糕的, 黎到真係未溶(只溶左上面少少"塔"), 即係話係order處理有問題, 唔係交通問題啦
仲有, 黎到我地睇下張單, 又唔係最近果間m記wor! (明 ...

首頁

尾頁

跳至