母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡就快6個月啦, 依家仲係要食成半粒鐘, 最快都要20分鐘先食完, 有時, 扭計, 邊食邊訓仲會食成粒鐘.... 有乜計呀?

之前去健康院問過, 姑娘又話無問題, 2黎我囡囡依家只係食4-5餐奶, 姑娘都係話無問題, 我見囡囡又有重, 有精靈, 所以都無乜點厘, 但見你地D BB個個都食咁快, 點解我個囡仲係食咁耐既????

大宅

有無媽媽幫下手呀~

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

複式洋房

囡囡又有重, 有精靈,bb就肯定冇問題,不過可能係你會攰d啫。
我呀b都係就快6個月,而家一日都係食5餐。不過每次都係食10-15分鐘左右。最緊要係你要教佢係食就食,唔好响度咄兩啖就唔咄。有時我呀b都會咄兩啖又周圍望,我就會作狀咁話你唔食就算,「蚊」返出來,咁佢就會知道如果「唔合作」媽咪會唔睬佢.....

男爵府

我覺得佢食耐d,好過食得快,雖然係攰,總好過佢食得快,但唔知夠唔夠飽!!
“有些傷口,時間久了就會慢慢長好;有些委屈,受過了想通了也就釋然了;有些傷痛,忍過了疼久了也成習慣了,然而卻在很多孤獨的瞬間,又重新湧上心頭。其實,有些藏在心底的話,並不是故意要去隱瞞,只是, 並不是所有的疼痛,都可以吶喊。”

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我個B 7個月大, 由細到大都要食成粒鐘...而家快則5分鐘(掛住玩唔肯食), 慢則成個鐘(邊瞓邊食, 嘆慢板), 佢而家1日5餐奶(隨佢食幾耐)+1餐粥仔

最緊要係有重, 精靈健康就得啦.....

大宅

我個女竟黎6個月食奶都係成半粒鍾

My Blog: http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo_yuet/

大宅

唔係一定要吃30分鐘才夠嗎? 我bb 10 週大, 吃奶有時吃10分鐘, 有時吃20, 最多30分鐘就吃完, 我仲覺得佢吃不夠。因為看不到他吃了幾多,我唯有想像佢用大約5分鐘就吃完 1oz 奶去估佢吃了幾多。mug 原來吃一會就夠?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊